Görüş Bildir
Haberler
Savcının Aracına 'Hatalı Park Etmişsiniz' Notu Bırakan Vatandaş Hakkında Soruşturma Başlatıldı

etiket Savcının Aracına 'Hatalı Park Etmişsiniz' Notu Bırakan Vatandaş Hakkında Soruşturma Başlatıldı

Bir savcının hatalı park ettiği aracına not bırakan Süleyman Uysal isimli vatandaşın gözaltına alındığı öne sürüldü. Anadolu Ajansı, araç sahibi savcının şikayeti üzerine soruşturma başlatıldığını, Uysal'ın ifadesinin alınarak serbest bırakıldığını ancak gözaltı işlemi yapılmadığını bildirdi. Ajans, savcının hem not hem de sıra sileceklere zarar verildiği gerekçesiyle şikayetçi olduğunu da belirtti.

Avukatı ise Süleyman Uysal'ın sileceğin kırık olmasıyla herhangi bir ilgisinin bulunmadığını, sadece notu yazdığını belirtmesine rağmen gözaltına alındığını, cama bırakılan notun ise 'imzasız mektup yoluyla tehdit” suçu sayıldığını söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

OdaTV'nin haberine göre olay dün Ordu'nun Ünye ilçesinde yaşandı. Tekniker Süleyman Uysal, yanlış yere park edilmiş olan bir aracın camına şu notu bıraktı:

“Arabayı bıraktığınız alan yol girişidir bilgilerinize.”

“Arabayı bıraktığınız alan yol girişidir bilgilerinize.”

46 yaşındaki Uysal, bu notu bıraktıktan sonra evine gitti. Ancak bir süre sonra Uysal'ı kapısını polisler çaldı. Uysal, ifadesi alınmak üzere Emniyet'e götürüldü.

Emniyete götürülme sebebinin o not olduğu ve Uysal'a buna ilişkin sorular sorulduğu öğrenildi.

Savcılık kaynakları: Gözaltına alınmadı

Savcılık kaynakları: Gözaltına alınmadı

Anadolu Ajansı, konuyla ilgili paylaştığı haberinde Uysal'ın gözaltına alınmadığını, ifadesinin ardından serbest bırakıldığını yazdı. 

Haber şöyle: 

'Ünye Cumhuriyet Başsavcılığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Ünye Adliyesinde görevli bir cumhuriyet savcısı, ikamet ettiği sitenin kapalı otoparkında bulunan aracının cam sileceklerine zarar verildiği ve aracına not bırakıldığı şeklinde şikayeti üzerine soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında notu yazdığı ve aynı sitede ikamet ettiği belirlenen S.U'nun, İlçe Emniyet Müdürlüğünde ifadesi alındı.

S.U, ifadesinin ardından serbest bırakıldı. 

Konuyla ilgili dün bazı basın ve sosyal medyada yer alan 'Savcının yanlış parkına yazılı sitem gözaltı yaptırdı' şeklindeki haber ve paylaşımlardaki gibi şüphelinin, gözaltında tutulması, tutuklanması veya cezaevine gönderilmesinin söz konusu olmadığı belirtildi.'

Avukatı açıkladı… Uysal’ın bıraktığı not, “imzasız mektup yoluyla tehdit” suçu sayılmış

Avukatı açıkladı… Uysal’ın bıraktığı not, “imzasız mektup yoluyla tehdit” suçu sayılmış

Süleyman Uysal

OdaTV’ye konuşan Süleyman Uysal'ın Avukatı Yiğit Küçükoğlu da müvekkiline yönelik suçlamanın “mala zarar verme” ve” imzasız mektup yoluyla tehdit olduğunu söyledi.

Küçükoğlu’nun ifadeleri şöyle:

Dün müvekkilim Süleyman Uysal oturduğu sitenin otoparkında yanlış park etmiş bir aracı görüp, kasıtlı bir hata olmadığını düşünerek, tamamen iyi niyetli bir şekilde o notu bırakmış. Plakası da yabancı bir araç, Ordu plakası değil. Evine çıktıktan 1 saat sonra kolluk kuvvetleri sitenin otoparkına gelip, bu notu kimin yazdığını araştırmış. Site görevlileri de WhatsApp grubundan, site sakinlerine bunu kimin yazdığını sorunca, Süleyman Uysal aşağıya inip, kendisinin yazdığını söylemiş. Araç her ikisi de yargı mensubu bir çifte aitmiş. Şikayetçi olmuşlar. Uysal, 'İmzasız mektup yoluyla tehdit ve mala zarar vermekten' gözaltına alınmış. Mala zarar verme şu; aracın sileceği kırıkmış. Süleyman Uysal, sileceğin kırık olmasıyla herhangi bir ilgisinin bulunmadığını, sadece notu yazdığını belirtmiş. Alanda bir görgü şahidi ve otoparkta güvenlik kamerası da bulunmadığından gözaltı süreci normal seyrinde devam etti. Bu sabah da Savcılığa sevk edildi ve ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
934
320
84
30
14
9
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hermione Granger

amk insan öldürülüyor ve arkasında bi sürü kanıt bırakmasına ragmen katili bulamıyorsunuz, bulunca tutuklayamıyorsunuz. ama savcının yoldakı arabasına yanlı... Devamını Gör

Surdan Burdan

hic kimse kusura bakmasin askerinden polisine savcisindan ogretmenine bizim ulkemizde bir yasam tarzi bu, yuksek yerlere geldiginde kendini aga baba pasa za... Devamını Gör

Pent

Gerçekten insan hayret ediyor artık