Görüş Bildir
Haberler
Emlak İlanı Verirken Dikkat Edilmesi Gereken 7 Kural

Emlak İlanı Verirken Dikkat Edilmesi Gereken 7 Kural

İnternetin yaygınlaşması birçok sektöre yeni bir ivme kazandırmıştır. Emlak sektörü de bunlardan biridir. Artık insanlar eskisi gibi sokak sokak emlakçı gezmek yerine internet üzerinden verilen emlak ilanlarını takip etmekteler. Bu nedenle alışveriş ve kiralama işlemleri çok daha kısa sürelerde tamamlanmaktadır. Bazı ilanlar internette anında onlarca talep bulurken bazı ilanlar ise yıllarca hiçbir müşterinin ilgisini çekmeden unutulmaya yüz tutmaktadır. Şimdi sizlere internette vereceğiniz ilanlarda nelere dikkat etmeniz gerektiğini maddeler halinde açıklayacağız.

Kaynak: https://www.emlakbakiyor.com/
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Dikkat çekici ilan başlığı

Verdiğiniz ilan ziyaretçiler tarafından incelenirken ilk olarak başlık göze çarpar. Verdiğiniz ilanın başlığı ne kadar etkileyici ve bilgi içerikli olursa insanlar o kadar fazla ilgi gösterir ilanınıza.Örneğin : Sahibinden Satılık 2+1 Full Yapılı Mükemmel Konumlu Daire  -  tarzında bir ilan verirseniz tüm ziyaretçiler ilanınızı inceleme isteği duyacaktır.

2. İlan içerikleri doğru bilgilerden oluşmalıdır

İnternette en az ziyaret edilen ilanlar genelde aşırı abartılı ilanlardır. Bu ilanlar daha en başından kendini belli eder ve insanlar bu ilanlara tıklama tenezzülünde bile bulunmazlar. Bu nedenle ilanlarınızın doğru ve makul olmasına dikkat edin. Aşırı abartılardan kaçının. Emlak ilanı verirken doğal bir ilan tercih edin.

3. Fiyatta abartıdan kaçının

Verdiğiniz ilanın fiyatını belirlerken kesinlikle abartılı fiyat vermekten kaçınmalısınız. Dairenizin piyasa şartlarındaki değeri ne ise beş aşağı beş yukarı o aralıkta bir fiyat biçin. Aksi takdirde insanlar aşırı pahalı bulup inceleme gereksinimi duymazlar.

4. Daire resimlerinde çözünürlüğü yükseltin

Yüksek çözünürlüklü resimler her zaman göze daha çok hitap eder ve insanlarda merak uyandırır. Bu nedenle ilanını vereceğiniz dairenin esimlerini çektikten sonra çözünürlüğünü de arttırın ki dikkat çekici olsun. Bu sayede ziyaretçi sayısını ikiye katlayabilirsiniz.

5. Dairenin her yerinin resimlerini çekin

5. Dairenin her yerinin resimlerini çekin

Genelde ilan verilirken insanlar dairenin oturma odasını ve mutfağını çekerler ve bunları yayınlarlar. Bu çok yanlış bir davranıştır. Ev almak isteyen insanlar alacakları evin her yerini görmek isterler ve bu nedenle resmi az ilanlara pek önem vermezler. İyi bir ilanda dairenin tüm dalarının ve mutfak, banyo ve balkon gibi detayların da gösterilmesi gerekmektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Verdiğiniz ilanın adresinin tam ve doğru olduğuna emin olun

Genelde internette ilan arama yaparken insanlar bulundukları şehirlere göre sıralama yapmaktalar. Bu da sizin vereceğiniz ilanın adresinin yanlış olması halinde yanlış kişiler tarafından inceleneceğini gösterir. Bu edenle dairenizin adresini tam ve doğru bir şekilde belirtin.

7. İlan verirken güvenli ve tanınmış sitelerde vermelisiniz.

7. İlan verirken güvenli ve tanınmış sitelerde vermelisiniz.

İlanınızı nerede vereceğiniz talep görme açısından da oldukça önemlidir. Herkes tarafından kullanılan emlak platformları ilanınıza daha çok kişinin ulaşmasını sağlar. Emlakbakiyor.com 'da ilanlarınızı binlerce kişilere ulaşır. Emlak Bakıyor 'a kolaylıkla üye olarak ücretsiz ilan ver seçeneği ile tüm emlak ilanlarınızı girebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
7
2
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Emlak Mimar

Ek olarak bir gayrimenkulün tüm özelliklerinin de ilgili ilanda belirtilmesi gerekiyor. Mesela ofis kiralamayı düşünen birinin ofiste ne gibi özellikleri old... Devamını Gör