Görüş Bildir
Haberler
Sarkaç ve Pandülden Nasıl Faydalanalım?

etiket Sarkaç ve Pandülden Nasıl Faydalanalım?

Ünal Güner
29.09.2023 - 21:36 Son Güncelleme: 13.10.2023 - 21:08

Sarkaç veya pandül; herhangi bir zincirin, ipin ucundaki cismin (taş, kristal vb.) sallanması ile bize 'evet' veya 'hayır' yanıtını verebilen, kadim bir bilgelik sistemidir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Özellikle sıkıştırılmış kuartz, kristal, elmas ya da yarı değerli taşlar çevreye bazı ışınımlar yayarlar ve bizler bunlardan faydalanabiliriz. Bunların frekansı ne kadar yüksekse enerjileri de o kadar yüksektir.

Özellikle sıkıştırılmış kuartz, kristal, elmas ya da yarı değerli taşlar çevreye bazı ışınımlar yayarlar ve bizler bunlardan faydalanabiliriz. Bunların frekansı ne kadar yüksekse enerjileri de o kadar yüksektir.

Sarkacınızın gümüş olması frekansın iyi iletilmesini sağlar ayrıca dokunulacak yerin de altın olmasında fayda vardır. Bunu sadece bir ipten de yapabilirsiniz yani herhangi bir taşa, bir cisme ip bağlayabilirsiniz. Mühendislik veya jeoloji sistemlerinde ileri seviyede çok ince açılarla çalışmak için de kullanılabilir. 

Anlık bir şey lazım olunca, bir şey ölçmeniz icap ettiğinde sarkaç sistemini kullanabilir; doğanın ritmik uyumundan fayda alabilirsiniz. Araçların iyi olması elbette önemlidir ama asıl önemli olan sizsiniz. En önemlisi, sizin ruhsal görünüz, kararınız, ölçme sistemlerinizdir.

Herhangi bir konuda -varsayalım ki birçok çalışma yaptığınız hâlde sezilerinizden, ilhamlarınızdan yeteri kadar fayda alamadığınız durumda ya da o an için başka bir alanda enerjiyi kullandığınız sırada- faydalanmak adına sarkaç sistemini uygulayabilirsiniz ama her zaman için ve her soru için değil…

Peki biz bu sistemi nasıl kullanalım ve bundan nasıl faydalanalım?

Peki biz bu sistemi nasıl kullanalım ve bundan nasıl faydalanalım?

Bir sarkacı elinize aldınız. Öncelikle onunla temas etmeniz önemlidir çünkü her madde canlıdır. Siz hangi maddeye canlı gibi değer verirseniz o da size canlı gibi cevap verecektir. Taşınızla temas edin ve sizinle çalışmak istiyor mu, sorun. Sağ elini daha çok kullananlar sağlarına, solu kullananlarsa soluna alsınlar. Takibinde ilk yapacağınız adım, Evet’inizi ve Hayır’ınızı sorabilmek olsun. Kalbinize bir bakın ve ‘evet’imi, hayır’ımı bana göster’ deyin.  Avucunuzu açın ve sarkaca sorun.   Size önce evet’inizi göstermesini isteyin. Bunu dediğinizde öncelikle ne yapıyor? Sağdan sola mı, soldan sağa doğru mu dönüyor, bunu belirleyin. “Bana hayır’ımı göster.” deyin ve onu da belirleyin. Başlangıçta, bazılarınızınki küçük küçük daireler çizebilir, zihniniz çok fazla müdahale etmek istediği için siz onu durdurabilirsiniz ya da birkaç gün hiç çalışmayabilir de. Zihninizi ve yorumunuzu -her türlü konuyla ilgili- oradan uzaklaştırabilmek önemlidir. 

Sarkacı siz de yönlendirebilir, hareket ettirebilirsiniz ki bu gücünüz zaten var. Burada aslolan, doğanın ritmik uyumundan faydalanırken aradan çekilebilmenizdir. Sarkacı kullanırken sorularımızın cevabının evet ya da hayır olmasına özen gösterelim yani yoruma dayalı değil, net olan sorular soralım.

Kâinattaki her cisim, her zerre, her cüz titreşiyor ve her an hareket hâlinde. Dünyamız da, yer de, varlığımız da her an titreşim hâlinde.

Bizim kâinata, evrene sorduğumuz her türlü sorunun cevabı; beynimizin içerisinden maddenin, atomların içerisinin doldurulmasıyla, o anda bir titreşim olarak bize yansıtılıyor. Bunu birçok fonksiyonel hekim, parmak deneyleriyle, kinesyoloji testleri ile, kol-bacak indirme, kaldırma testleri ile yapabiliyor. Bunun yerine çok daha basit, çok daha kolay şekilde, doğrudan, kadimlerin de kullandığı sarkaç testini kullanabilir, bundan faydalanabiliriz.

Dikkat edeceğiniz şey; zihninizi kenara çekebilmek, zihninizi orada yönlendirmek için kullanmaktan uzak durmak, mümkün oldukça elinizi sabit tutmak ve sorularınızı net bir şekilde ifade ederek kenara çekilmektir.

Sevgilerimle. Hoşça kalın.

Instagram

X

YouTube

Facebook

Web

Bu makalede öne sürülen fikir ve yaklaşımlar tamamıyla yazarlarının özgün düşünceleridir ve Onedio'nun editöryal politikasını yansıtmayabilir. ©Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
1
0
0
0
0
0