Görüş Bildir
Haberler
Sarısülük Davasında Sanık Ahmet Şahbaz'ın Tahliyesine Yapılan İtiraza Ret

Sarısülük Davasında Sanık Ahmet Şahbaz'ın Tahliyesine Yapılan İtiraza Ret

ATKN
11.09.2015 - 12:54

Gezi Parkı olayları sırasında Ethem Sarısülük'ün ölümüne neden olmaktan yargılanan polis memuru Ahmet Şahbaz'ın tahliyesinin kaldırılması ve hakkında tutuklama kararı verilmesi talebi reddedildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi, sanık polis memuru Ahmet Şahbaz’ın tahliyesine karar vermişti. Sarısülük ailesi bir üst mahkeme olan Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi’ne tahliye kararı için itiraz etmişti. İtirazda Yargıtay 5. Ceza Dairesi tarafından verilen nakil kararı ile birlikte yargılama yetkisinin Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nden alınarak Aksaray Ağır Ceza Mahkemesi’ne verildiği ve bu durumda Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nin yargılama yapma yetkisi ve görevinin bulunmadığı kaydedilmişti. 

Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi, Sarısülük ailesinin yaptığı itirazı reddetti. Şahbaz’ın yargılanmasına tutuksuz olarak devam edilecek.

Ankara’daki Gezi Olayları sırasında Ethem Sarısülük, kafasına isabet eden kurşun sonrası hayatını kaybetmişti. Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava sonrası polis memuru Ahmet Şahbaz, 7 yıl 9 ay 10 gün hapis cezası aldı. Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararını usulen bozmuştu. Dosyanın geri gönderilmesi üzerine Ankara 6. Ceza Mahkemesi, 7 Eylül’e duruşma tarihi vermişti. Şahbaz’ın avukatları ve Ankara Valiliği’nin güvenlik nedeni ile yaptıkları başvuru sonrası, Yargıtay 5. Ceza Dairesi davanın Aksaray’da görülmesine karar vermişti.

AA ve CHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0