Görüş Bildir
Haberler
Sanal Gerçeklik Uçağa Bindi

Sanal Gerçeklik Uçağa Bindi

ATKN
02.02.2015 - 11:09
İçeriğin Devamı Aşağıda

Avustralyalı Qantas Havayolları, Samsung'la işbirliğine giderek yolcularına sanal gerçeklik hizmeti vermeye başlıyor.

Avustralyalı havayolları şirketi Qantas ilginç bir işe imza atıyor. Firma, first class sınıfında uçan yolcularına Avustralya ile ABD arası uçuşlarda sanal gerçeklik gözlükleri ile farklı bir deneyim vaat ediyor. Bu deneyim, halen dünyanın en büyük yolcu uçağı olan Airbus A380’ler’de kendine yer buldu.

Samsung’un Gear VR adlı sanal gerçeklik ürünü sayesinde yolcular daha önceden hazırlanmış içerikleri izleyebilecekler. Bu enteresan video içeriklerin ise Qantas ve uçuş mevzileri ile bağlantılı olacağı belirtiliyor. Bahsi edilen kısa filmler 360 derece çekim yapabilen 3D kameralar ve 3D mikrofonlar ile çekilmiş olacak.

Şirket başkanı Olivia Wirth yaptığı açıklamada, Qantas’ın bu özel atılımla birlikte yolcularına en iyi ve en yenilikçi uçuş tecrübeleri yaşatacağını belirtiyor. Wirth, 40 bin feet yükseklikte konforlu bir ortamda, favori Hollywood filmlerini sanal bir dünyada takip edeceklerini de ekliyor.

Şimdilik VR sistemler için uyarlanmış çok fazla gişe filmi olmasa da, bu cihazlar sayesinde yaygınlıklarının artması şaşırtıcı olmayacak. Qantas’ın sanal gerçeklik deneyimini yolcularına yaşatan ilk şirket olmasıyla birlikte de, başka markaların bu yöntemi izlemek isteyeceği de aşikar.

Heyecan uyandıran girişim şimdilik 3 ay boyunca Qantas yolcuları için denemeye açık olacak ancak daha sonra farklı bir ücretlendirme ile sunulacak.

TechInside

Kaynak: http://www.techinside.com/sanal-gerce...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0