Görüş Bildir
Haberler
Samsung Galaxy Alpha Ne Kadar Başarılı?

Samsung Galaxy Alpha Ne Kadar Başarılı?

Fatih Kurucu
01.11.2014 - 14:39 Son Güncelleme: 01.11.2014 - 15:32

Samsung Galaxy Alpha'yı Tüm Yönleriyle İnceliyoruz

Galaxy Alpha Samsung‘un radikal bir değişikliğe gittiği ilk telefonu olma özelliğine sahip. Çünkü daha önce hiç bir telefonunda metal çerçeve kullanmamıştı. Gerçi bu saye de cihaz daha dayanıklı ve şık görünüm kazanmış gibi gözüküyor. Tahminimizce bundan sonraki galaxy serilerinde de bu metal çerçeve benzeri tasarımlarını göreceğiz. Galaxy Note 4’te de bu metal çerçevenin kullanıldığını da belirtmeden geçmeyelim.

Metal çerçeve kullanılmış olmasına rağmen cihaz gerçekten çok hafif. 115 gram ağırlığına sahip olan Alpha‘yı cebinize koyduğunuz da cihazın nerede olduğunu bazen unutabilirsiniz. 720*1280 çözünürlüğe sahip Samsung Galaxy Alpha, 4.7 inç değere sahip bir ekran kullanılıyor. Bu ekranda da inç başına düşen piksel sayısı ise sadece 312. Bu değerin biraz ortalama bir değer olduğunu da hatırlatmış olalım. Ekran çözünürlüğü ise 720 x 1080 piksel. Bunun anlamı ise HD çözünürlük demek olduğunu sanırım belirtmemize gerek yok.  iPhone ile kıyaslanmaz ise de Samsung Galaxy Alpha ekranının daha parlak olduğunu belirtmeliyiz. Cihazın ekranında Gorilla Glass’ta bulunuyor ancak hiç bir dökümanında kaç seviye olduğu belirtilmemiş. 

Tecrübelerimize göre Gorilla Glass 3 bulunuyor diyebiliriz, çünkü ekranın verdiği his diğer 3. seviye Gorilla Glass’larla neredeyse birebir aynı.

Kaynak: http://www.guncelsayfam.com/samsung-g...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cihazın çipseti

Cihazın çipseti

Samsung’un kendi üretmiş olduğu Exynos 5 Octa 5430 kullanılmış. Bu çipset 8 çekirdeklidir. 4 çekirdeği cortex-A15 1.8 gigahertz saat hızında çalışıyor ve diğer dört çekirdeği ise cortex-A7 1.3 gigahertz saat hızında çalışmaktadır.

Cihazın görüntü işlemcisi

Cihazın görüntü işlemcisi

Görüntü işlemcisi Mali-T628 tercih edilmiş ve bu tercih kullanıcıların en çok beğendiği bir görüntü işlemcisidir. Cihazda aynı zamanda Galaxy S5 de görmüş olduğumuz parmak izi okuyucu ve kalp hızı sensörü bulunuyor. 

PayPal sertifikalı olan parmak izi okuyucusu ana menü tuşunun üstünde bulunduğunu belirtelim. Parmak izi okuyucusu sayesinde Galaxy Alpha’yı parmak izinizi kullanarak da açabileceksiniz.

Cihaz ele çok rahat bir şekilde oturuyor. Elinize aldığınız da kenarlarında bulunan metallerin soğukluğu hemen dikkatinizi çekecektir.

Cihazla Beraber Gelenler

Cihazla Beraber Gelenler

Cihazın kutusunda bol miktarda kullanım kitapçıkları mevcut olarak göreceksiniz. Bu kitapçıklara ilaveten Garanti Belgesi, Samsung Chat On tanıtım kartı, Micro Usb kablosu, 5 voltluk adaptör, 1860 mAH’lık batarya, Kulaklık, Kulaklık pedleri de kutuyla beraber verilmektedir.

Çevre Dostu Galaxy Alpha

Çevre Dostu Galaxy Alpha

Alpha‘nın kutusu diğer samsung ürünlerinin kutusundan farklı bir tasarıma sahip. Aynı kutu Galaxy Note 4’te de kullanıldı ve %100 geri dönüşüm kağıtlardan üretilme özelliğine sahip. YaniSamsung çevreci dostuyum mesajını da bu şekilde vermiş oluyor.

Cihazın Tasarımı

Cihazın Tasarımı

Ekran çerçevelerinin çok ince bir şekilde tasarlanmış olduğunu görüyoruz. Cihazın sağ tarafında güç açma ve kapatma butonu bulunuyor ve cihazın sağ üst köşesi oldukça hoş bir şekilde biçimlendirildiğini söylemeden geçemeyeceğiz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cihazın Alt Kısım Özellikleri

Cihazın Alt Kısım Özellikleri

Cihazın alt kısmında Micro Usb, hoparlör ve mikrofon alanı mevcut.Antenleri ise cihazın sol alt ve sağ alt kısımlarında bulunuyor.  Antenlerin bu kısımda bulunmasının sebebi daha güçlü sinyal alımının sağlanabilmesi için tabi ki.

Alpha Ön Kamera Özellikleri

Alpha Ön Kamera Özellikleri

Ön kamerası 2.1 megapiksellik özelliğe sahip. Kameranın görüş açısı kullanıcıyı oldukça memnun edecek derecede. Alpha’nın ön kamerası şu anda piyasada ki telefonlar içerisinde ilk 3’te yer aldığını belirtelim.Grup halinde çekilen fotoğraflar da bu özellik bir hayli kolaylık sağlayacaktır. Yüzünüzdeki sivilceleri veya minik tüyleri çok basit bir şekilde yok etmenizi sağlayacak Samsung kamera programında ki güzel yüz modunu da hatırlatmadan geçmeyelim.

Galaxy Alpha Üst Kısım

Galaxy Alpha Üst Kısım

Cihazın hemen üst kısmında ise 3.5mm’lik kulaklık girişi ve ikinci mikrofon mevcut. Bu mikrofonun özelliği ise ortam gürültüsünü engellemek.

Alpha Arka Kamera Özellikleri

Alpha Arka Kamera Özellikleri

Cihazın arka kısmında ise 12 megapiksellik arka kamera ve flaş gözüküyor. Arka kamerası 4K video da çekebiliyor. Yalnız çekimin 3.dakikasından sonra cihazın ısındığını unutmayın. Flaş’ın hemen alt kısmın da ise kalp hızınızı ölçmeye yarayan bir sönsör’ün bulunduğunu da belirtelim.

Galaxy Alpha İle Müzik Dinlemek

Galaxy Alpha İle Müzik Dinlemek

Cihazın ses seviyesi oldukça tatminkar. Alpha’nın hoparlörü çok doygun bas tonlarda rahatsız edebiliyor. Ağır enstrümantal müzikler dinlemeyecekseniz eğer sizi yeteri kadar tatmin edecektir. Cihazın ahizesinden gelen seste oldukça başarılı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Samsung Galaxy Alpha Kamera Çekim Örnekleri

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Şahan Öztekin

lanet gelsin böyle cihaza. üretim hatası olduğu açık ve net! sadece bende değil yaklaşık 10 alpha kullanıcısından 9'unda kapanma, ısınma, kitlenme hataları v... Devamını Gör