Görüş Bildir
Haberler
Samsung Artık En Büyük Değil

Samsung Artık En Büyük Değil

Pchocasi
05.08.2014 - 10:01 Son Güncelleme: 05.08.2014 - 10:43

Samsung Artık En Büyük Değil

Çin’de akıllı telefon rekabeti kıyasıya sürüyor. Fakat Samsung ekibi artık en büyükler arasında değil.

Akıllı telefon pazarında lider olarak devam eden Samsung , her ay çıkarttığı yeni telefonları ile rekabeti korumak istese de, artık liderlik koltuğunu Xiaomi şirketine kaptırdı.

% 14 PAZAR PAYI İLE

Yapılan araştırmalar sonucunda Xiaomi, bu yılın sonunda pazar payı % 14 olarak yansıtılırken, Güney Kore’li Samsung ekibi % 12′lik pazar payı ile koltuğu kaptırdı.

2012 yılından beri lider olarak Samsung, artık Xiaomi firmasını geçmek için yeni çalışmalar ve ürünler çıkartmak zorunda kalacak. Bu liderlik yarışını üçüncü sırada Lenovo takip ediyor.

FİYAT KULLANICILARI SAVURDU

Xiaomi firması yaklaşık olarak 4 yıl önce kurulduğu için kısa zamanda eline liderliği alması büyük başarı. Geçtiğimiz günlerde Mi 4 modelini satışa sunan firma, 2.5 GHz Snapdragon 801 işlemci ile 3 GB RAM gibi teknik özelliklerini iPhone’a benzeyen bir tasarım ile duyurmuştu.

Telefon piyasaya 332 $ gibi küçük bir rakamdan satışa sunulurken, iPhone gibi bir telefonun özelliklerini taşıması ilgileri üzerine çekmeye yetti.

GLOBAL PAZARDA ARTIŞLAR

Uygun fiyatlı ve yüksek kaliteli donanım ayrıcalıklarına sahip olan Xiaomi firması Çin pazarında olduğu gibi global olarak da yükselmeye devam ediyor. Toplamda 26.1 milyon telefon satış rakamına ulaşan firma, dünya çapında üreticiler arasında 5.sıraya kadar yükseldi. İlerleyen zamanlarda firmanın nasıl bir grafik çizeceğini merak ediyoruz.

Kaynak: http://www.pchocasi.com/samsung-artik...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın