Görüş Bildir
Haberler
Şampiyonluk, Takımlarının Başında Kalmalarına Yetmedi

Şampiyonluk, Takımlarının Başında Kalmalarına Yetmedi

Enver K.
20.11.2015 - 16:41

Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor gibi takımlarda şampiyonluk yaşayan bazı teknik direktörler sonraki sezonda takımlarında tutunmakta zorlandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ligin başlangıcı olan 1959'dan beri bu takımlarda şampiyonluklar yaşayan kimi teknik adam bir sonraki yılı dahi göremezken, kimisi ise ikinci sezonu bitirme başarısı gösteremedi. Bazı teknik adamlar ise takımı şampiyonluğa taşıdıktan sonra devam etmeme kararı aldı.

Alınan şampiyonlukların ardından bir sonraki sezon tutunamayanlar içinde en çok Fenerbahçeli teknik adamlar yer alırken, Galatasaray'da bu durum son sezonlarda fazlasıyla yaşanmaya başladı. Beşiktaş'ta sadece 3 teknik adam şampiyonluğun ardından bir sonraki sezonda takımın başında bulunmazken, Trabzonspor'da Ahmet Suat Özyazıcı ile Özkan Sümer, adeta nöbetleşe bordo-mavilileri başarıdan başarıya koşturdu.

Son örneği Hamzaoğlu oldu

Takımlarına şampiyonluk kazandıran ancak sonraki sezon devam edememe şansızlığı yaşayan son teknik direktör Galatasaray'dan ayrılan Hamza Hamzaoğlu oldu.

Geçen sezon Cesare Prandelli'nin yerine göreve getirilen ve takımı şampiyonluğa taşıyan Hamzaoğlu, ligin 11. haftasının ardından yönetim tarafından gönderildi.

Galatasaray'da son dönemde Hamza Hamzaoğlu gibi Fatih Terim ve Mircea Lucescu da kulübe kazandırdıkları şampiyonluklara rağmen bir sonraki sezonda tutunmakta zorlandı.

Fenerbahçe şampiyonlarını tutmadı

Teknik direktörlerin şampiyonluğun ardından gelen sezonda çalışma fırsatı bulamama durumu en çok Fenerbahçe'de yaşandı.

Sarı-lacivertli ekipte son olarak bu kervana Ersun Yanal da katıldı. 2013-2014'te takımı mutlu sona ulaştıran Yanal, 2014-2015 sezonun başında başkan Aziz Yıldırım ile yaşadığı anlaşmazlığın ardından kulüple yollarını ayırdı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Beşiktaş'ta az oldu

Beşiktaş'ta şampiyonluk yaşayan teknik adamlar genelde bir süre daha siyah-beyazlı kulüpte çalışma fırsatı buldu.

'Kara Kartallar'da şampiyonluğun ardından gelen sezonda devam etmeyen üç teknik direktör oldu.

Trabzonspor'da nöbetleşe gelen şampiyonluklar

Trabzonspor'da nöbetleşe gelen şampiyonluklar

1975-1976 sezonundan itibaren ligde fırtına gibi esen Trabzonspor, bu durumu en ilginç şekilde yaşayan kulüp oldu. Bordo-mavili kulübü, başarıdan başarıya koşturan Ahmet Suat Özyazıcı ile Özkan Sümer, nöbetleşe şampiyonluklar yaşadılar. 

Trabzonspor'da 1975-1976'da ilk şampiyonluğu kazandıran Ahmet Suat Özyazıcı, ilk şampiyonluğun ardından istikrarlı bir şekilde görevini sürdürürken, 1978-1979'dan itibaren Özkan Sümer ile dönüşümlü olarak takımı çalıştırdı. 1978-1979'da Özkan Sümer ile mutlu sona uluşan bordo-mavili ekip, bir sonraki sezonda Ahmet Suat Özyazıcı yönetiminde şampiyonluk kupasını kaldırdı. 1980-1981'de bir kez daha Özkan Sümer ile şampiyonluğa ulaşan Karadeniz temsilcisi, 1981-1982 ve 1983-1984'te Özyazıcı ile zirvede yer alırken, 1984-1985'te bu sefer Özkan Sümer ile aynı başarıya imza attı.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
1
0
0
0
0