Görüş Bildir
Haberler
Saldırgan Olmalarına İhtimal Dahi Veremeyeceğiniz 7 Sevimli Canlı Türü

Saldırgan Olmalarına İhtimal Dahi Veremeyeceğiniz 7 Sevimli Canlı Türü

idioteque
07.03.2015 - 12:14 Son Güncelleme: 07.03.2015 - 18:40

Çok sevimliler, çok tatlı canlılar ama bazen çok asabi olabiliyorlar. Bu içerikte, aklımızda masumiyetleriyle yer etmiş ama yerine göre çok saldırgan olabilen canlıları derledik.

Kaynak: http://mentalfloss.com/article/62012/...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Koala

1. Koala

İnanması güç olsa da, dünyanın en minnoş yaratıklarından birinin bile karanlık bir tarafı var. Ağaçlara sarılmalarıyla nam salmış bu canlıların, kendi aralarındaki kavgaları pek şiddetli geçmese de, köpek ve insanları pek sevmediği biliniyor. 

Örneğin, Aralık 2014'te Güney Avustralya'da, Mary Anne Forster isimli bir kadın, iki köpeğini agresif bir koaladan kurtarmaya çalışırken, koala kadını çok fena bir şekilde ısırmış. Kadının bacağını ısıran koala, kolay kolay da bırakmamış. Elleriyle koalanın ağzını ittiren kadın, zor kurtulabilmiş.

2. Kunduz

2. Kunduz

Tahmin ettiğiniz gibi, kunduzların jilet gibi keskin dişleri onlardan korkmak için yeterli bir sebep. Örnek olarak Belarus'ta balıkçılık yapan bir adamı verebiliriz. Kunduzlar balıkçının uyluk atardamarından ısırarak, ölümüne sebep olmuşlar. Bir diğer olay Alaska'daki bir köpek parkından. Göle giren köpekleri, keskin dişleriyle ısırarak veterinerlik eden kunduzlar da var. Yetkililer, gölün kenarına 'DİKKAT! BURADA  ASABİ KUNDUZLAR YAŞIYOR!' diye bir uyarı levhası asmalılar artık..Kaldı ki bu örneklerdeki kunduzlar uysal, sağlıklı olanlar. Hele bir de kuduz gibi öfkeli olanları var.. Amerika'da ve Kanada'da yüzücüleri takip edip, ısıranlar yani. Virginia'da 83 yaşındaki bir kadına, 'bir daha oraya girip de yüzmem' dedirtebilecek cinsten yani. 😁

3. Manda

3. Manda

Mandaların bazıları söğüt dallarına yuva yaparken, bazıları da terör estirebiliyor. Amerikanlar bu tür mandalara 'Heck mandası' diyorlarmış. Ya da 'Nazi Mandası'. Evet, şaka yapmıyoruz.

1920'li ve 30'lu yıllarda, Alman zoolog kardeşler Heinz ve Lutz Heck, genellikle Alman mitolojisinde yer alan ve soyu tükenmiş olan 'yaban öküzü' denilen hayvanın neslini devam ettirmeye çalıştırdılar. Kalıplı ve agresif olan İspanyol boğalarını seçtiler ve bu büyük kızgın mandaları avlayabilecekleri bir dünya düşündüler. Sonrasını biliyorsunuz, 2. Dünya Savaşı patlak verdi. Naziler yenildi.

Ama Über-Mandalar hayatta kalmış. Çiftçi ve fotoğrafçı Derek Gow, 2009 yılında, çiftliğine bir sürü Heck mandası bile satın almış. Onlara bakmanın çok zor olduğunu belirten Derek, 'herkesi kolayca öldürebilirler' diye bir demeç vermiş The Guardian'a.

4. Yunus Balığı

4. Yunus Balığı

İçeriğin en ilginç maddelerinden birisi şüphesiz yunus balıkları!

1990'lı yılların başından beri araştırmacılar, Atlantik Okyanusu'nun her iki kıyısına vuran yunus balığı ölülerinden şüphelenmişti. Sonunda araştırmacıların vardığı sonuç, erkek yunus balıklarının, yavru yunus balıklarını ve diğerlerini katlettiği yönündeydi. 

Yunus balıklarının turizm açısından da çok değerli olduğu günümüz dünyasında, Amerika'daki Ulusal Deniz Balıkçılığı kuruluşundan bir yetkili, bu konudaki tehlikelere dikkat çekmek için, ' bu tıpkı patlamayı bekleyen bir saatli bomba' gibi demiştir.  Eğer bu bilgiler yeterli gelmediyse, yunus balıklarının dalgıçlara ve yüzücülere cinsel istismar uyguladığını söylesek ne dersiniz?

5. Slow Loris ( bir Lemur türü )

5. Slow Loris ( bir Lemur türü )

Yunusların yanında, bu lemur türü adeta sütten çıkmış ak kaşık gibi kalabilir. Sadece, tehdit algıladıkları anda koltuk altlarından çok zehirli bir ter üretirler ve onu yalayarak daha zehirli hale getirirler.. Birini ısırdıklarında da film biter.. Öyle ki Endonezya dolaylarında, bir yılan ısırığını, bir slow moris ısırığına tercih eden insanlar yaşıyormuş.. Evcil hayvan olarak bazı ülkelerde satışı yapılan bu hayvanın, dişlerini söküp satıyorlarmış..

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kuğu

6. Kuğu

Çoğu manda gibi, birçok kuğu da sakin canlılar. Ama üreme dönemlerinde biraz asabi olabiliyorlar. Kim olmaz ki, bir de öyle düşünmek lazım.. Ama işte biraz asabi diyerek onları küçümsüyoruz.. Biraz asabiden biraz daha fazlasını düşünmek lazım kuğular için. 

Galler'de Hannibal ismini taktıkları bir kuğu, diğer 15 kuğuyu öldürmüş ve birçok başka kuğuyu da ağır yaralamış. Kurbanlarını ısırıyor, kanatlarıyla dövüyor, boğulana kadar kafalarını suyun altında tutan Hannibal, her öldürdüğü kuğudan sonra, eşi ve çocuklarına gösteri yapar gibi gösteriyormuş.

7. Su Aygırı

7. Su Aygırı

Her sene su aygırları, aslanların, kaplanların, ayıların ve hatta köpekbalıklarının öldürdüğünden daha fazla sayıda insan öldürüyorlar. Ama su aygırlarının savunmaları da oldukça yerinde: İnsanlar da çok fazla su aygırı katlediyorlar.. Hiç hoş değil. Oldukça agresif olan bu canlılar, 5 metreye kadar çıkan boyları ve 4.5 tona kadar olan ağırlıklarıyla önemli bir tehlike arz edebiliyorlar. Bu kalıplarına rağmen, yavaş da değiller. Karada saatte 50 km'ye kadar hızları var, sudaysa daha hızlılar.. Birbirlerini kovalıyorlar, insanları, timsahları hatta cipleri ve botlara dahi atarlanabiliyorlar. 

Hatırlatma: Tüm bu maddelerde, saldırmasına ihtimal vermeyeceğiniz, tehlikeli olabildiğini düşünmediğiniz canlılara yer verdik. Ama bir tanesi var ki, onu en sona sakladık.. Homo sapiens diyorlar ona.. Bir diğer deyişle, insan..

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
82
52
27
21
15
12
11