Görüş Bildir
Haberler
Şair Yılmaz Odabaşı’na ‘Cumhurbaşkanı’na Hakaret’ten 11 Ay Hapis...

Şair Yılmaz Odabaşı’na ‘Cumhurbaşkanı’na Hakaret’ten 11 Ay Hapis...

Ulaş
03.11.2021 - 20:17

Şair-Yazar Yılmaz Odabaşı’ya 2018’deki sosyal medya paylaşımında ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ ettiği iddiasıyla 11 ay 20 gün hapis cezası verildi. Odabaşı yaptığı savunmada, “Bu davada suç unsuru bulunmamaktadır. Türkiye’nin çok ciddi sorunları var, bu şekilde yargılanmak istemiyorum” dedi

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Sosyal medyada Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla Yalova 2’nci Asliye ceza Mahkemesi’nde yargılanan Odabaşı, bugün ikinci kez hâkim karşısına çıktı.

Odabaşı’na 2018 Mayıs’ta sosyal medyada “Türkiye sadece Recep Tayyip Erdoğan dünyaya ve muhaliflerine ‘Ben diktatör değilim halk iradesiyle seçildim’ diyebilmesini sağlamak için seçime gidiyor. Başka bir neden olduğunu düşünmüyorum” paylaşımını yapmıştı.

Duruşmada savunma yapan Odabaşı, Cumhurbaşkanı’na hakaret iddiasıyla daha önce Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) taşınan başka bir davasını hatırlattı. Bu dava nedeniyle AİHM’in Türkiye’yi 11 bin avro tazminata mahkûm ettiğini anımsatan Odabaşı, “Bu davada suç unsuru bulunmamaktadır. Türkiye’nin çok ciddi sorunları var, bu şekilde yargılanmak ve mahkemeleri meşgul etmek istemiyorum” dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
6
2
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hazreti Deist

Başkanlık sistemi tam bir ucube.Parti genel başkanı ceketini giyip herkese hakaret edebiliyorsun ama sana hakaret edilince Cb ceketini giyiyorsun suç sayılıy... Devamını Gör

Bozkurt

M. Kemal kanun ile korunuyordu öyle mi? AKP ve AKPutperestler cumhuriyete ve kurucusuna attıkları iftiraların gerçeğini yaşatıyor ülkeye.