Görüş Bildir
Haberler
Sağlıkta Şiddet Yasası Meclis'ten Geçti: Yeni Düzenleme Neler Getiriyor?

Sağlıkta Şiddet Yasası Meclis'ten Geçti: Yeni Düzenleme Neler Getiriyor?

Emre Ordu
12.05.2022 - 22:05 Son Güncelleme: 12.05.2022 - 22:13

AKP'nin 'Kadına ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesine ilişkin kanun teklifi' TBMM Genel Kurulu'ndan geçerek yasalaştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

AKP'nin kadına ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesini de içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Kadına ve sağlık çalışanlarına yönelik kasten işlenen suçlar katalog suçlara girecek.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni düzenlemeyle ilgili bilgi verdi. Koca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda şunları kaydetti:

'Sağlık çalışanlarına yönelik kasten yaralama suçlarında tutuklu yargılamayı sağlayan, sağlıkta kamu hizmetini engelleme suçunu ise daha ağır cezaya çarptıran kanun maddesi Meclis'te kabul edildi. Milletvekillerimize teşekkür ediyoruz. Hayırlı olsun.

"İyi hal indirimi nedeni saymayacak"

"İyi hal indirimi nedeni saymayacak"

Sağlıkta kasten yaralama suçlarında tutuklu yargılamayı sağlayan düzenleme, bunun yanı sıra, failin ceza indirimi amacıyla duruşmada kılık kıyafetine özen göstermesi, takım elbise giymesi, kravat takması gibi şekli tutum ve davranışlarını iyi hal indirimi nedeni saymayacak.

Sağlık çalışanlarına açılan ve yaygın şekilde haksızlıklara neden olan MALPRAKTİS davalarında, kasıt olmadığı sürece tazminatı devletin üstlenmesini sağlayan kanun maddesi Meclis'te kabul edildi. Milletvekillerimize teşekkür ediyoruz. Hayırlı olsun.

Cumhurbaşkanımızın 14 Marttaki iradeleriyle başlayan; sağlık çalışanlarını şiddetten, Malpraktis davalarında yaşanan haksızlıklardan yeni kanuni düzenlemelerle korumayı amaçlayan süreç, Meclis'te tecelli eden Milli İradede karşılığını bulmuştur. Kendilerine teşekkür ediyorum.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
36
9
5
5
5
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
kusuratialinmayanpi

İyi de kanun zaten ceza veriyor. Hakimler, savcilar var olan kanunu uygulamadiklari için ceza verilmiyor. İsterseniz yüzlerce kanun yalın hakim kafasına göre... Devamını Gör

Selam Öabakan

normalde doktor u boşver başkasına zarar verdinmi ceza almıyormusun eee neyin kanunu bu benim nevrim döndümü bakarmıyım hapismiş toprakmış veya karşımdaki n... Devamını Gör

Söyledim gitti

Cezaları arttırmanın suç oranını düşürmediğini bilmeyen yok artık zaten. Dostlar alışverişte görsün işte. Yaptık mı yaptık diyecekler.

ÇA

O kadar tıbbın akademik kaosu içerisinde olup,içerisinden çıkıp bir de bunlarla mı uğraşacaktık. Bir tıp öğrencisi olarak iyi işe yaramış hükümet diyorum, so... Devamını Gör