Görüş Bildir
Haberler
Sağlıklı Olmak Adına Fazlasını Tükettiğinizde Size Yararından Çok Zararı Dokunacak Besinler

Sağlıklı Olmak Adına Fazlasını Tükettiğinizde Size Yararından Çok Zararı Dokunacak Besinler

Nergis
11.03.2020 - 07:30

Oysa çoğunu hapır hupur yiyoruz...😱

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Havuç

1. Havuç

Havuç beta karoten deposu bir besin olduğu için vücudumuzda gereken A vitamini ihtiyacını fazlasıyla karşılar. Havuç haricinde başka hiçbir besinden gelen beta karoteni, vücudumuz A vitaminine dönüştüremez. Maalesef ki bu maddenin fazla tüketimi sonucu oluşan 'karotenemi' adı verilen bir hastalık vardır. Çok fazla havuç tüketirseniz vücudunuz sararabilir.

2. Kombu Çayı

2. Kombu Çayı

Hazmı kolaylaştıran ve guta karşı içilmesi önerilen bir çay olsa da, FODMAP adı verilen bakterileri taşıyan bu çay fazla tüketildiğinde şişkinlik ve sindirim sitemi rahatsızlıklarına yol açabilir.

3. Su

3. Su

Fazla su tükettiğinizde sodyum seviyenizi düşürür ve böbreklerinize zarar vererek vücudunuzun elektrolit dengesini bozarsınız. Fazla görülmese de bazı özel durumlarda ise fazla su içerek kafatasınızda bir baskıya neden oluşturabilirsiniz.

4. Avokado

4. Avokado

Avokadoların vitamin ve fiber dolu olmasını son zamanlarda sıklıkla duyuyoruz. Sadece bununla sınırlı kalmayıp içindeki tekli doymamış yağlar sayesinde kötü kolestrol (LDL)'yi de düşürüyor. Ama yağ yağdır. Ortalama bir avokado 240 kalori ve tüketirken mutlaka yarısından fazlasını yememelisiniz.

5. Kırmızı pancar

5. Kırmızı pancar

Vitamin ve mineral bakımından aslında mucizevi diyebileceğimiz bir diğer besin ise kırmızı pancar. Kan basıncının düşmesini sağlayan nitrik oksitleri da içinde bulunduruyor. Aslında tek başına tüketilmesinde sorun olmasa da et ile birlikte tüketildiğinde zararlı hale gelebiliyor. Bunun nedeni kırmızı pancarın içinde bulunan oksitler zamanla ette de bulunan nitrozamine dönüşüyor ve hasta olma olasılığınızı yükseltiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Su yosunu (Nori)

6. Su yosunu (Nori)

Genellikle hayvansal gıdalarda görmeye alışkın olduğumuz B12 vitaminini barındırmasıyla aslında oldukça nadir bir besin olan su yosunları genellikle vegan ve vejetaryen beslenme şekillerinde oldukça kullanılan bir ürün. Ayrıca içindeki iodine ve yüksek fiber sayesinde de hızlı kilo vermenize yardımcı olduğu söylense de fazla tüketimi sonucunda tiroit ve hatta geri kilo alımına neden oluyor. Su yosunları aynı zamanda çok fazla ağır metal barındırıyor.

7. Soya sütü

7. Soya sütü

B vitamini, fiber, potasyum, magnezyum ve yüksek miktarda protein barındırmasıyla soya sütü, vücudumuzun tek başına üretemediği amino asitlerin de üretilmesinde büyük etken olan bir besin. Ama tiroit probleminden dolayı beslenme programına soya sütünü alanlar dikkat! Özellikle de kadın hastalarda tiroit yetmezliğine neden olabiliyor.

8. Chia tohumu

8. Chia tohumu

Yüksek miktardaki Omega-3 içeriğiyle chia tohumları son yıllarda ülkemizde de oldukça yaygınlaştı. Saymakla bitmeyecek yararları olan bu besinler aynı zamanda kalp ve damar hastalıklarına da çok iyi geliyor. Ama 100 gramlık bir chia tohumundan alacağını Omega-3 miktarıyla bir parça somondan alacağınız omega-3 neredeyse eşit. Aynı zamanda 100 gram chia tohumu 500 kalori yani bir fast-food restoranında yediğiniz hamburgerle neredeyse eşit miktarda.

Peki sizin bildiğiniz böyle besinler var mı? Yorumlarda buluşalım...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
40
12
10
5
2
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Vedat Kaplan

Kombu Çayı bundan sonra içmeyiz

Mehmetcan Gökçam

ALLAHSIZ KİTAPSIZ DİYETTEYİM O HAMBURGERİ NE DİYE İÇERİK FOTOĞRAFI YAPTIN

telephone-tough-guy

Ters psikoloji uygulaman lazım. Bu sistemle gördüğün cezbedici bir yiyecekte dozu kaçırabilirsin. Tamamen yenmen gerekiyor.

neset-baba

Sayılan maddeler arasında tek tükettiğim şey su :)) pardon bir tık da havuç. Sanılmasın ki yokluktan. Mesela kombu çayını ilk kez duydum. Avakado da bedava o... Devamını Gör