Görüş Bildir
Haberler
Sağlam Kafanın Sağlam Vücutta Bulunduğunu Kanıtlar Nitelikte IMDb'ye Göre En Popüler 50 Spor Filmi

Sağlam Kafanın Sağlam Vücutta Bulunduğunu Kanıtlar Nitelikte IMDb'ye Göre En Popüler 50 Spor Filmi

claude cahun
14.11.2021 - 08:15

IMDb, son zamanlarda popülerliği artan spor temalı filmleri sıraladığı listesini güncelledi. Yeni çıkan favorilerden kült yapımlara ve hatta daha post prodüksiyon süreci devam ederken ses getirenlere 50 filmin yer aldığı listede neler varmış, birlikte bakalım!

Not 1: Film açıklamalarında Beyazperde ve Sinemalar.com'dan faydalanılmıştır.

Not 2: Filmler, IMDb'nin popüler listesindeki son güncel verilere göre sıralanmıştır.

Kaynak: https://www.imdb.com/search/title/?ge...
İçeriğin Devamı Aşağıda

50. McFarland, USA (2015)

50. McFarland, USA (2015)

Deneyimli bir koç olan Jim White, hayatında bir süredir bazı problemlerle mücadele etmektedir. Yaşadığı birtakım talihsiz olaylardan dolayı California'nın en fakir bölgelerinden olan McFarland'a yerleşir. Jim White burada, genç lise öğrencilerinin spora olan yatkınlıklarını keşfeder ve onların saklı kalmış potansiyelini ortaya çıkartmak ister. Gençleri bir yarışmaya hazırlayan White, onlara hayatlarının fırsatını da sunacaktır. 

Daha önce Tek Başına (North Country) filmiyle tanıdığımız Niki Caro'nun yönetmen koltuğuna oturduğu yapımın başrolünde usta oyuncu Kevin Costner yer alıyor.

49. The Basketball Diaries (1995)

49. The Basketball Diaries (1995)

Jim bir lise öğrencisidir. Kendini tam anlamıyla teslim ettiği hobisi ise basketboldur. Lisesinin basketbol takımının aranan oyuncularından biri olmuştur. Prestijli liglere terfi edip de dünyaca tanınan bir oyuncu haline gelmek tek hayalidir. Kısa bir süre sonra tanışacağı uyuşturucular dünyası ise Jim’in tüm geleceğini kökünden değiştirecektir. Sefaletin getirdiği, suça mecbur bir hayat başlamıştır onun için. Onu bu durumdan kurtarabilecek tek şey ise, kendine gönülden bağlanabileceği yeni bir uğraş bulması olacaktır.

Leonardo Di Caprio’nun Lorraine Bracco, Mark Wahlberg ve Ernie Hudson gibi oyuncularla rolleri bölüştüğü ve kariyerinin en dikkate değer performanslarından birini sergilediği Basketball Diaries’in yönetmen koltuğunda Scott Kalvert oturuyor.

48. The Replacements (2000)

48. The Replacements (2000)

Washington Sentinels takımı greve başlamıştır. Takımın sahibiyse, çareyi eski Amerikan Futbol Ligi koçu Jimmy McGinty'i çağırmakta bulur. Jimmy, emekliliğine bu görev için son vermiştir. Sezonun bitişine dört maç kalmıştır ve Washington Sentinels'in oyuncuları sahaya çıkmayı reddettiğinden başka bir yol izlenir: Takım yeniden başka oyuncularla kurulur. Takımın başına da Shane Falco getirilir. Shane'in takımla işi aslında oldukça zordur. İçlerinde eski bir Sumo güreşçisinin, çılgın bir Avrupalı futbolcunun, sağır bir adamın, şartlı salıverilmiş bir suçlunun ve bir özel harekat liderinin olduğu takımın eğitimi oldukça renkli geçer. Ayrıca Shane'in, takımın amigo kızlarının lideri Annabelle Farrell arasında da zamanla bir aşk filizlenecektir. Acaba yeni oyuncularıyla Washington Sentinels sezonu başarıyla tamamlayabilecek midir?

47. Dangal (2016)

47. Dangal (2016)

Dangal, Hintli Mahavir Singh Phogat'ın hikayesini anlatıyor. Mahavir Singh Phogat bir güreş hayranıdır. İki küçük kızına da güreş öğretmeye karar verir. İki kız, Babita Kumari ve Geeta Phogat, çocukluklarından başlayarak güreş eğitimi alarak büyürler. Büyüdüklerinde iki kız da güreşte iddialı isimler olmuştur. Geeta Phogat 2010 Commonwealth Oyunları'nda altın madalya kazanarak güreşte bu dalda ödül kazanan ilk kadın güreşçi olurken, kız kardeşi Babita da gümüş madalyayı alır. Genç kadın güreşçiler başarıya giden yol boyunca sosyal şekillendirmenin baskısıyla da mücadele etmek zorunda kalacaktır... 

Yönetmenliğini Nitesh Tiwari'nin üstlendiği Hint yapımının başrollerinde Aamir Khan, Sakshi Tanwar, Fatima Sana Shaikh yer alıyor.

46. 12 Mighty Orphans (2021)

46. 12 Mighty Orphans (2021)

Gizemli bir geçmişe sahip olan Rusty Russell bir lisede koçluk yapmaktadır. Rusty, kendisi gibi yetim kalan çocuklardan oluşan futbol takımını çalıştırmaya başlar. Bu zamana kadar futbol konusunda hiçbir deneyimi olmayan çocukları çalıştıran Rusty, adanmışlığı sayesinde onların terk edilme hissini kazanma arzusuna çevirir ve takımı eyalet şampiyonluğuna götürür.

İçeriğin Devamı Aşağıda

45. Bloodsport (1988)

45. Bloodsport (1988)

Amerikan ordusu istihbaratında görevliyken kendisini dövüş sanatlarında geliştirip Kumite adı verilen ölüm dövüşünde zirveye tırmanan Frank Dux’un gerçek hikayesine(!) sadık olduğu savını taşıyan bu uyarlama, Jean-Claude Van Damme’ın da en çok sevilen filmlerinden biri. Dövüş sahnelerinin soluk kesiciliği ile kendi türünün zirvelerinden birini teşkil ediyor.

Frank Dux, Kumite adı verilen esrarengiz ve ölümcül dövüş turnuvasının şampiyonu olmayı kafaya koymuştur. Bilgi almak için Hong Kong sokaklarının altını üstüne getirir. Bu arada Kumite’ye sızmak için onu kullanmaya niyetli hükümet ajanları da peşindedir. Frank nihayetinde dünyanın değişik yerlerinden gelen, herbiri kendi ölümcül taktiklerine sahip yarışmacıların gövde göstereceği Kumite’ye katılacak ve acımasız namağlup şampiyon Chong Li’yle yüzleşme fırsatı bulacaktır.

44. The Longest Yard (2005)

44. The Longest Yard (2005)

Hapishane hayatı rutindir, sıradanlıklarla ve sıra dışı kişiliklerle doludur. Hapishanede iyi kötü bir şekilde anlaşmayı başaran mahkumlar mahkumiyetlerinin çehresini değiştirmek adına bir şey yapmaya karar verirler. Bir Amerikan futbolu takımı kuracak, daha sonra da bu takım ile birlikte gardiyanların takımının karşısına çıkacaklardır.

43. Nacho Libre (2006)

43. Nacho Libre (2006)

Nacho, gündüzleri öksüz çocukları doyuran bir manastırın aşçısıyken, geceleri Nacho Libre adıyla dövüşlere katılmaktadır. Arkadaşının teşvikiyle sıradan bir köylüden bir kahramana dönüşen Nacho hem çocuklara yardım edip hem de yasak aşkının sevgisini kazanmak için, Meksika'nın en büyük güreşçilerine meydan okumaya başlar..

42. Creed (2015)

42. Creed (2015)

Kimsesiz Adonis bir yetimhanede günlerini geçiren, aslında iyi bir çocuk olmasına rağmen kavgacılığı ile tanınan bir yetimdir. Bir gün babasını tanıdığını söyleyen bir kadın onu ziyarete gelir ve kendisini yetimhaneden çıkartmak istediğini söyler. Babasının resmi nikahlı ama artık dul eşi olan bu kadın Mary Anne Creed'tir; Adonis'in babası ise efsanevi boksör Apollo Creed'ten başkası değildir! Üvey annesinin himayesinde gayet iyi bir yaşama kavuşan Adonis, önündeki tüm iyi yaşam fırsatlarına rağmen tek bir arzu ile yanıp tutuşmaktadır; babası gibi boksör olmak! Kendisine karşı gelenlere inat babasının en yakın arkadaşı ve rakibi olan Rocky Balboa'nın kapısını çalar.

Filmin başrollerinde Michael B. Jordan, Sylvester Stallone, Tessa Thompson, Phylicia Rashad, Tony Bellew yer alıyor. Yönetmen koltuğunda Ryan Coogler otururken, senaryo ise Aaron Covington'a ait.

41. Raging Bull (1980)

41. Raging Bull (1980)

Kızgın Boğa orta sıklet bir boksörün dizginlenemez kariyer hırsının, boksörün hayatına olan etkilerine odaklanıyor. Her zaman en iyisi olmak için kendine zarar verecek derecede korkutucu bir hırs barındıran boksör Jake La Motta, bu agresifliğini sadece ringde rakipleri üzerinde değil; ring dışındaki özel hayatına da taşıyor. Bu nedenle zamanla kariyerini kendi elleriyle un ufak ederken yakın çevresini de yavaş yavaş kaybediyor.

Bu yükseliş ve düşüş hikayesini, bizlere boksörün kendi sesinden anlatan siyah-beyaz film, usta yönetmen Martin Scorsese imzalı ve özellikle başroldeki Robert De Niro’nun muazzam oyunculuğu daha uzunca yıllar hafızalardan silinmeyecek türden. Usta aktörün bu başarılı performansıyla Akademi Ödülleri’nde Oscar’ı kucakladığını hatırlatalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

40. The Waterboy (1998)

40. The Waterboy (1998)

Robert ‘Bobby’ Boucher Jr., 31 yaşında olmasına rağmen çocuk ruhlu ve uyumsuz bir gençtir. Tek başına dünyaya adapte olmak konusunda büyük sıkıntılar yaşayan Bobby’nin dünyayla tüm ilişkisini sadece onu topluma entegre etme çabasındaki annesi ve su taşıdığı futbol takımı sağlamaktadır. Bobby’nin tepetaklak giden hayatı futbol koçunun onu bir gün keşfetmesiyle beraber değişir. Bobby artık yeteneklerini sergileyebileceği bir alan bulmuştur. Ancak tam bir kontrol delisi olan annesi, bu durum karşısında hiç memnun olmayacaktır.

Adam Sandler, Kathy Bates ve Rob Schneider gibi sevilen oyuncuların boy gösterdiği filmin yönetmen koltuğunda Frank Coraci oturuyor.

39. Blades of Glory (2007)

39. Blades of Glory (2007)

Birbirine rakip iki patenci, dünya şampiyonasında kavga edince altın madalyaları ellerinden alınır. Bununla da kalmaz, spor hayatları sona erer. Birkaç yıl sonra tekrar yarışmalara katılabilmeleri için yasal bir boşluk fark eden iki rakibin, anca çiftler kategorisinde birlikte yarışırlarsa şansları olacaktır.

38. Southpaw (2015)

38. Southpaw (2015)

Billy Hope kariyerinin zirvesine çıkmak için çabalayan başarılı bir boksördür. Ailesinden yana da her şeyin yolunda gittiği kusursuza yakın bir hayat sürerken karısının trajik ölümüyle sarsılan Billy, kendini alkol ve uyuşturucu batağında bulur. Düştüğü deliğin en dip noktasıyla ise kızının velayetinin elinden alınması ve evini kaybetme ihtimalinin ortaya çıkmasıyla tanışır. Billy bu noktada eski bir boksör olan Tick ile buluşup ondan kendini eğitmesini ister. Tick genç adamı yalnızca boks alanında değil ruhsal anlamda da geliştirmeye çalışır. Billy üst seviyede profesyonel bir boksör olup hayallerini gerçekleştirmeye çalışırken kızını geri kazanmak için de mücadele edecektir.

Yönetmenliğini başarılı yönetmen Antoine Fuqua'nın üstlendiği filmin senaryosu Sons of Anarchy dizisinin yaratıcısı Kurt Sutter'a ait. Filmin oyuncu kadrosunda Rachel McAdams, Jake Gyllenhaal, Naomie Harris, 50 Cent ve Forest Whitaker gibi yıldız isimler bulunuyor.

37. The Fighter (2010)

37. The Fighter (2010)

En İyi Film dalında Oscar'a aday olan Dövüşçü, ilhamını gerçek bir olaydan alan öyküsüyle, iki kardeşin her şeye rağmen tekrar bir araya gelip parçalanan aile düzenlerini düzeltme çabalarına odaklanıyor. Dicky Ecklund (Christian Bale) eskiden efsane olmuş, ama yeteneğini boşa harcamış ve başarı imkânını kaybetmiş şimdi ise kardeşini eğiten eski boksördür. Mickey Ward (Mark Wahlberg) ise Dicky’nin üvey kardeşidir. Mickey iyi bir boksör olarak adını duyurmadan önce Dicky onun ustalığını yapmıştır. Unvan maçına çıkan Mickey'nin hem maçı kazanması hem de dağılan ailesini bir araya getirmesi gerekmektedir...

36. She's the Man (2006)

36. She's the Man (2006)

Bir komedi gençlik filmi olan Seksi Futbolcu'da kılık değiştirip erkek kardeşinin yerine geçen güzel Viola'nın, kardeşinin takım arkadaşlarından birine aşık olması sonucu gelişen eğlenceli olaylar anlatılıyor. Viola, kardeşinin dostuna abayı yakmıştır ama çaresizdir. İşleri berbat etmemek için sırrını açıklayamamaktadır. Neyse ki yalnızca Viola'nın bir sırrı yoktur. Çevresindeki erkeklerin de kızların da küçük sırları ve gizli büyük aşkları mevcuttur. Olaylar gittikçe karmaşıklaşır, karmaşıklaştıkça da komedinin dozu giderek yükselir. Kadın ve erkek davranışları arasındaki uçurumdan yararlanan Seksi Futbolcu, William Shakespeare'in 12. Gece adlı başyapıtından uyarlanmış ve bu sebeple de birçok tanıdık gönderme içermekte. 

Filmin; Amerikan gençliğini, gençliğin yaşam biçimlerini ve tüketim kalıplarını dalgaya alan Amerikan Pastası tarzında filmleri çağrıştıran yapısıyla kendine has bir hayran kitlesine sahip olduğuna kuşku yok. Her ne kadar başroldeki Amanda Bynes inandırıcı olmakta biraz güçlük çekse de, sevimliliğiyle işi kurtarıyor. Seksi Futbolcu filmi için; müzikleriyle, enteresan diyaloglarıyla, hoş kadınlar ve çekici erkeklerin fink attığı sahneleriyle güzel bir gençlik komedisi diyebiliriz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

35. Unbroken (2014)

35. Unbroken (2014)

Louis Zamperini Amerikalı bir uzun mesafe koşucusudur. ABD Olimpiyat Takımında ülkesini 1936'da Berlin'de düzenlenen Olimpiyat oyunlarında temsil eder. Dereceye girip madalya kazanamaz ama müthiş bir final performansı ortaya koyar. Öyle ki Adolf Hitler kendisiyle tanışmak ister. 4 yıl sonra Zamperini Tokyo'daki Olimpiyat oyunlarında favori isimlerden biridir. Fakat o seneki Olimpiyatlar II. Dünya Savaşı'nın patlak vermesiyle iptal edilir ve Zamperini savaşta gönüllü olarak görev alır. Pasifik'te geçirilen bir kaza sonrası iki silah arkadaşıyla hayatta kalmayı başarır ve 47 gün sürecek bir yaşam mücadelesi verirler. Ne var ki kendilerini kurtaranlar düşman taraf olan Japon Deniz Kuvvetleridir ve kurtardıkları savaş esirlerine işkence yapmaktan da geri kalmazlar...

Louis Zamperini'nin gerçek yaşam öyküsünün anlatıldığı ve Laura Hillenbrand'ın kaleme aldığı 'Unbroken: A World War II Story of Survival, Resilience and Redemption' adlı kitaptan uyarlanan filmin yönetmenliğini ikinci yönetmenlik deneyimine imza atan Angelina Jolie üstleniyor.

34. 17 Again (2009)

34. 17 Again (2009)

1989 yılında lise son sınıf talebesi Mike O’Donnell okulun popüler simalarındandır. Basket takımının kare ası ve yıldızı olan Mike, geleceğini garantilemiş hissetmektedir. Üniversite bursu ve ışıltılı bir kariyer avucunun içinde gibidir. Ama o kendisine biçilen bu kaderi reddetmeye karar verir: Her şeyi elinin tersiyle itecek, bebek beklediğini yeni öğrendiği kız arkadaşı Scarlet ile aynı yastığa baş koyacaktır! Yaklaşık 20 yıl sonra, Mike’ın şaşalı günleri kesinlikle geride kalmıştır. Scarlet’la evliliği bitmek üzeridir, ilişkileri paramparçadır, kariyeri mahvolmuştur, işteki terfi onu es geçmiştir. Hiçbiri yetmezmiş gibi bir de ergenlik çağındaki oğlu onun bir zavallı olduğunu düşünmektedir ve daha da kötüsü lisede bir inekken sonradan teknoloji milyarderi olan en iyi arkadaşı Ned’in yanında yaşamaya mecbur kalmıştır. Ama Mike’a ikinci bir şans verilir ve mucizevi bir şekilde 17 yaşına geri döner. Mike’ın görünümü belki 17 yaşında gibidir, ama 30 küsur yaşındaki tavırları 2009 yılının son sınıf öğrencileri arasında hiç de havalı olmaz. Mike en iyi yıllarını yeniden yakalamaya çabalarken başına gelmiş en iyi şeyleri kaybetme riskiyle karşı karşıyadır.

33. Varsity Blues (1999)

33. Varsity Blues (1999)

Amerikan futboluyla yatıp kalkan küçük bir kasabanın futbol ilahı sakatlanınca, devreye 'azim ve kararlılık' girecektir...

32. Rashmi Rocket (2021)

32. Rashmi Rocket (2021)

Küçük bir kasaba kızı, ulusal düzeyde bir atlet olmak için tüm toplumsal engelleri aşar, ancak geçmesi gereken bir cinsiyet testi vardır.

31. Bring It On (2000)

31. Bring It On (2000)

Rancho Carne Lisesi'nin meşhur futbol takımının en az kendisi kadar ilgi çekici bir tarafı vardır. O da, seyircileri dansları ve stilleri ile büyüleyen amigo kızlar topluluğudur. Takımı bolca ateşleyen bu amigo kızlar o denli ünlenmişlerdir ki, takımdan daha fazla dikkat cezbetmeye başlamışlardır. Sıradaki amaçları ise arka arkaya tam beş kere kazandıkları amigoluk turnuvasını altıncı kez kazanmaktır. Ancak kısa bir süre sonra fark edilir ki, amigo grubunun eşsiz koreografileri aslında bir hip-hop grubunun danslarından çalıntıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. Rocky IV (1985)

30. Rocky IV (1985)

Apollo Creed, Ivan Drago ile dövüşmenin arifesindedir. Rocky de dostu Creed'e bu maç için yardım etmektedir. Ancak Drago, maç esnasında Creed'i öldürür. Rocky, intikam duygusuyla dolup taşar. Bir maç ayarlayarak arkadaşının intikamını almaya karar verir. Ancak karşısında korkunç güçlü bir rakip vardır.

29. Point Break (2015)

29. Point Break (2015)

Johnny Utah genç bir FBI ajanıdır. Gizli bir görevle elit sporculardan oluşturulmuş ve başında Bodhi adındaki bir adamın yer aldığı bir hırsızlık çetesine sızar. Pek çok yeteneğe sahip olan bu sporcular polis güçlerinin dikkatini çekmektedir; zira sıra dışı yöntemlerle birçok suç işlemektedirler; şüpheler üzerlerindedir. Utah kimliğini gizleyerek bu ekip ile suç odaklarının bağını ispatlamaya çalışır.

Adrenalini yüksek ve aksiyon dolu  bu film pek çok cesur atletik sahneye sahip. 1991 yapımı Keanu Reeves ve Patrick Swayze'nin rol aldığı Point Break filminin yeniden çevrimi olan yapımın başrollerinde Luke Bracey ve Gerard Butler yer alıyor. Yönetmen ise Ericson Core.

28. Space Jam (1996)

28. Space Jam (1996)

Jordan smaçlamakta, Bugs Bunny sıkıştırmakta ve tüm Looney Tunes starları potaya zıplamakta. Animasyon ve gerçek karakterlerin içiçe geçtiği bu komik filmde, Charles Barkley ve Patrick Ewing gibi NBA yıldızlarının yeteneklerini ele geçiren kötü yaratıklarla Looney Tunes kahramanları bir basketbol maçında karşı karşıya gelirler. Kahramanlarımız ünlü NBA oyuncusu Michael Jordan’dan yardım isterler. Dünyanın hatta evrenin bu en büyük basketbol devinin yardımıyla bakalım bu maçı alabilecekler mi?

27. Real Steel (2011)

27. Real Steel (2011)

Eski organizatörlerden Charlie, hurda metalden kalitesiz robotlar yaparak geçimini sağlamakta ama zorlanmaktadır. Sonunda dibe vurur ve kendisinden ayrı yaşayan oğlu Max ile şampiyonada yarışacak bir boksör bir robot yapıp eğitmek üzere bir araya gelir. Bu vahşi arenada işler ciddiye bindikçe, Charlie ve Max bütün engellere rağmen, ringlere geri dönmek için son bir şans daha elde ederler.

Boks sporunun insanlar dünyasından büyük ölçüde ayrılıp, robotların teknolojik dünyasına kaydığı yakın bir gelecekte geçen aksiyon dolu filmin başrolünde X-Men serisinin Logan'ı Hugh Jackman var. 2,5 metre uzunluğunda ve 900 kilo ağırlığında robotlarla insan olarak baş edemeyince kendisi küllerinden bir boksör robot yaratan Charlie Kenton rolünde izlediğimiz Jackman'ın yanı sıra filmin kadrosunda yakın zamanda Ölümcül Tuzak, Kader Ajanları gibi aksiyonlarda seyrettiğimiz Anthony Mackie ve Lost dizisiyle yıldızı parlayan seksi oyuncu Evangeline Lilly de yer alıyor...

26. I, Tonya (2017)

26. I, Tonya (2017)

Tonya Harding buz patenine gönül vermiş ve hırslı bir sporcudur. Buz pateni sporunda giderek yükselen Tonya, memnun edilmesi zor annesi, eski eşi Jeff Gillooly ile dengesiz ilişkileri ve hep daha iyi olmak adına kendini zorlaması gibi gerekçelerle stres içindedir. İki defa Olimpiyat ve iki defa da Skate America Champion ödülünü kazanan Tonya, eski eşinin de yardımıyla 1994 yılında ABD Şampiyonası öncesinde aynı dalda yarıştığı sporcu Nancy Kerrigan'ı sakatlaması için birini tutar. Ancak komplonun ortaya çıkması ile birlikte ödeyeceği bedeller Tonya için bir hayli zorlu olacaktır...

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Million Dollar Baby (2004)

25. Million Dollar Baby (2004)

Milyonluk Bebek'te Frankie Dunn, tüm hayatını ring üzerinde dehşet dövüşçüler yetiştirerek geçirmiştir. Boksörlerine öğrettiği en önemli ders hayatın temel kuralıdır : Her şeyin ötesinde daima kendini koru! Zaman içinde kızından kopmanın acısı ile uyanışa geçen Frankie, uzun zamandır hiç kimseyle fazla yakınlaşmayı tercih etmeyen bir adamdır. Frankie’nin salonuna bakan tek arkadaşı eski boksör Scrap, onun hırçın mizacının ardında 25 yıldır affedilmeyi bekleyen bir adamın var olduğunu bilir. Bir gün Maggie Fitzgerald kapıdan içeri girer ve boks öğrenmek istediğini söyler. Dört dalda Oscar sahibi olan filmin yönetmeni Clint Eastwood.

24. American Underdog (2021)

24. American Underdog (2021)
  • Henüz gösterime girmediğinden IMDb puanı belirsiz. 

American Underdog: The Kurt Warner Story, Amerikan oyun kurucu Kurt Warner’ın hayatına odaklanıyor. Bir süpermarket çalışan olan Kurt Warner, kariyerini Superbowl oyuncusu olarak devam ettirir. Kariyerine birçok ödül sığdırmayı başaran Kurt, gelmiş geçmiş geçmiş en iyi NFL oyuncularından biri olarak tanınır.

23. Bruised 2020

23. Bruised 2020

Bruised filmi, özünde bir anne-çocuk ilişkisinden destek alıyor. Jackie'nin yaşıtı kadınlara göre çok farklı bir hayat tarzı vardır. Hatta onu tanıyan pek çok kişi Jackie olarak değil, 'Justice' olarak bilmektedir. Çünkü Jackie bir karma dövüş sanatları sporcusudur. Ringlere çıkmakta ve hayatını ortaya koyarak rakipleriyle dövüşmektedir. Ancak son zamanlarda hayat ona pek de iyi davranmamıştır. Jackie iyi olduğunu düşündüğü tek şey olan dövüşmek konusunda da tökezlemeye başlamıştır. Ancak işler daha da karışık bir hal alır. Jackie'nin seneler önce terk ettiği oğlu Manny artık 6 yaşındadır ve annesinin kapısına gelmiştir. Bu yeni gelişmenin ışığında Jackie, oğlunun hak ettiği gibi bir anne olabilmek adına korkularıyla yüzleşmek ve zihninde dolaşan şeytanları yenmek zorunda kalacaktır. Bunun için de bulunduğu spor dalının en korkusuz dövüşçülerinden biriyle yüzleşmek ve ringde onu yenmek zorundadır.

22. Caddyshack (1980)

22. Caddyshack (1980)

Özel bir golf kulübünde ‘taşıyıcı’ olarak çalışan Danny, burslu okuyabilmek için buradaki ilişkilerini kullanmak ister, ama bu hiç de kolay olmayacaktır...

21. Slap Shot (1977)

21. Slap Shot (1977)

Başarısız bir hokey takımı, maçlar sırasında sürekli kavga ederek ve şiddet uygulayarak başarıya ulaşabileceklerini keşfederler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Jerry Maguire (1996)

20. Jerry Maguire (1996)

Jerry Maguire Uluslararası Spor İdaresi’nin (SMI) en üst temsilcisi olarak camianın tartışmasız lideridir. Jerry güzel nişanlısı Avery Bishop’ a bağlıdır ve iyi bir ilişkileri vardır. Tek sorun Jerry’nin kendini otomatik pilota bağlamış olmasıdır. Arkadaşlığı iyidir, ancak cinsellikte kötüdür. Jerry SMI için yazdığı 'Düşündüklerimiz ve Söyleyemediklerimiz : İşimizin Geleceğidir.' Sloganı yüzünden işler karışır ve işten çıkarılır. İşinden atılmış ama kendine güvenli ve kim olduğunun farkında olarak her şeye sıfırdan başlamak zorunda kalır.

19. Rush (2013)

19. Rush (2013)

Zafere Hücum, iki yarışçı arasındaki rekabeti konu ediyor. 1976 yılında gerçekleşen Alman Grand Prix yarışında Niki Lauda'nın kullandığı Ferrari ikinci round'un sonunda yaşadığı bir sorun nedeniyle yarış dışı kalır ve birincilik ezeli rakibi James Hunt'a gider. Bu kaza sonrasında Lauda yaralanır; aradan geçen altı haftanın ardından olağan hırsı ve öfkesiyle pistlere geri döner. İki yarışçı arasında İtalyan Grand Prix'i ile başlayan mücadele diğer yarışlarda katlanarak devam eder. Hedef dünya şampiyonluğudur...

Avusturyalı F1 yarışcısı Niki Lauda ve İngiliz rakibi James Hunt arasındaki dillere destan rekabeti konu alan film, Formula 1'in altın döneminde, 1970'lerde geçiyor. A Beautiful Mind filminin Oscar ödüllü yönetmeni Ron Howard'ın yönettiği filmin başrollerini Daniel Brühl ve Chris Hemsworth paylaşıyor.

18. Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby (2006)

18. Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby (2006)

Çılgın bir NASCAR pilotu olan Ricky Bobby'nin hayatta tek bir mottosu vardır, her ne koşulda olursa olsun kazanmak! Sadık çocukluk arkadaşı Cal Naughton Jr., ile korkusuz bir iki oluşturan Ricky neredeyse her yarışı birinci olarak kazanır. Fakat Fransız F1 yarışçısı Jean Girard'ın ikiliye meydan okumasıyla, Ricky ve Cal, kendi şeytanlarıyla yüzleşecek ve yarıştan birinci çıkmak için her şeylerini ortaya koyacaklardır.

Adam McKay'in absürt komedi türündeki filminde Will Ferrell ve John C. Reilly başrollerde.

17. Remember the Titans (2000)

17. Remember the Titans (2000)

Herman Boone bir Amerikan futbolu koçudur. 1970'lerin Virgina'sında ırkçılık hakimdir. Oldukça ırkçı yönelimlerin olduğu bir Amerikan futbolu takımı da bir koç aramaktadır. Bu lise takımı da kimlik sorunları yaşayan ve ırkçı tavırları olan oyunculardan kuruludur. Siyahi bir koç olan Herman Boone'un başa gelmesi, bütün bu kişilik bunalımlarının kökenine inecek ve insanların karakterlerini sorgulatacaktır.

16. The Mighty Ducks (1992)

16. The Mighty Ducks (1992)

Ben merkezci bir Minnesota avukatı, toplum hizmetine mahkûm edilir. Görevi ise haşarı gençlerden oluşan bir hokey takımına koçluk yapmaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Rocky (1976)

15. Rocky (1976)

Rock filminde baş karakter olan Rocky Balboa boş zamanlarında yaşadığı küçük şehrin yerel kulüplerinden birinde boks yapan amatör bir boksördür. Amerika'da yeni yılın boks maçlarının programları tamamlanmak üzeredir, ancak Apollo Creed isimli yenilmez boksör sakatlanmıştır. Bu başarılı boksörün önerisi üzerine turnuvaya adı duyulmamış amatör bir boksör alınacaktır. Bu isim de Rocky'den başkası değildir. Rocky artık yılın en önemli maçının aktörlerinden biridir ve bu zorlu hazırlanma sürecinde en büyük yardımcısı antrenörü Mickey ve büyük aşkı Adrian olacaktır.

Rocky bu ilk filmiyle izleyiciyle buluşmuş ve tüm dünya tarafından ayakta alkışlanmıştı. Ardından çekilen devam filmleriyle bir seriye dönüşen bu yapıt, aynı yıl 10 kategoride Oscar ödülüne aday olup bunlardan üçünü kazanmıştır.

14. Warrior (2011)

14. Warrior (2011)

Warrior, bir dövüşçünün hikayesini anlatıyor. Tommy Riordon alkol bağımlılığından yeni yeni kurtulmaya başlayan, artık iyi bir Hristiyan olan babasını ziyaret eder. Babasının değiştiğine bir türlü inanamayan adam ertesi gün, daha önce Pete isimli profesyonel dövüşçüyle dövüştükleri spor salonuna gider. Tommy bu kavgayı kazanmış, dövüşün videoları internete yüklenip kısa sürede fenomen haline gelmiştir. Genç dövüşçü burada kazananın 5 milyon dolar ödül elde edeceği Sparta isimli bir turnuvanın düzenlendiğini öğrenir. Tommy babasına kendisini turnuva için eğitmesi için yardım isteyecektir.

Çok sevilen dövüş filmleri janrının son dönemde verdiği en iyi örneklerden biri olan Warrior’un başrollerinde Tom Hardy ve Nick Nolte başarılı performanslarıyla göz dolduruyor.

13. The Blind Side (2009)

13. The Blind Side (2009)

Fakir ve aşırı derecede iri bir genç olan Michael Oher bir kolej futbol takımına girince, kendi ve çevresindekilerin hayatı tümden değiştir.

Michael Lewis’in The Blind Side: Evolution of a Game adlı romanından uyarlanan film vizyona girdiği ilk hafta Box Office US’te ikinci sırada yerini aldı.

12. The Sandlot (1993)

12. The Sandlot (1993)

Bir grup çocuk beyzbol topunu bir evin arka bahçesine kaçırır. Bahçeye giren çocuklar orada yaşayan Canavar adlı köpekle tanışır ve macera başlar.

11. Ford v Ferrari (2019)

11. Ford v Ferrari (2019)

Asfaltın Kralları, 1966 yılında düzenlenen Le Mans 24 Saat Yarışı’nın gerçek hikayesini konu alıyor. Henry Ford II ve Lee Iacocca ikilisi, tuhaf ancak kararlı bir grup Amerikalı mühendis ve tasarımcıdan sıfırdan bir otomobil yapmalarını ister. Otomotiv vizyoneri Carroll Shelby (Matt Damon) ve İngiliz şoförü Ken Miles’ın (Christian Bale) başını çektiği ekip, uzun yıllardır pistlere egemen olan Ferrari’yi Fransa’da düzenlenen 1966 Le Mans Dünya Şampiyonası’nda alt etmek için işe koyulur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Cars (2006)

10. Cars (2006)

Piston Kupası için The King ve Chick Hicks’e karşı yarışmak üzere Kaliforniya’ya gitmekte olan meşhur yarış arabası Lightning McQueen, kaza ile Radiator Springs adındaki küçük bir kasabanın yollarına zarar verir. Üstelik kendisinin de tamir olması için çok çalışması gerekmektedir. Bu sırada bu olayla beraber o kasabada geçirdiği zamanlarda dostluklar edinir ve gerçek sevgiyi yaşar. Hatta aşkı bile katar yaşamına. Bu küçük kasabada kaldığı sürece değerleri değişmeye başlar. İşte ancak ondan sonra gerçek bir kazanan olmaya hazır hale gelecektir. Arabalar üzerinden hayatın anlamına dokunan keyifli bir animasyon.

9. The Karate Kid (1984)

9. The Karate Kid (1984)

Daniel’ın annesi California’da iyi bir iş bulur ve New Jersey’i terk edip buraya taşınırlar. Bu yeni şehirde ilk arkadaşı Ali ve okulun popüler kızlarından biri olacaktır. Ancak bu ilişki bu çekici kızın erkek arkadaşı Johhny’yi fazlaca kızdırır. Johnny dövüş sanatlarında en yetenekli öğrencilerden biridir ; bu yeteneğini de vahşice ve etik olmayan bir şekilde kullanır. İlk kavgayı kaybeden Daniel, sonrasında fırsat buldukları her anda Johnny ve çetesi tarafından dövülür. Dövüş sanatları ustası Mr. Miyagi tarafından hiç bilinmeyen bir dövüş stiline, karateye yönlendirilen Daniel, karatenin türlü zorluklarını öğrenip bu sayede talihini döndürebilecek midir?

Sinema tarihinin en unutulmaz filmlerinden olan The Karate Kid, gösterime girdiği dönem çokça sevilmiş; sonrasında da devam filmleri çekilerek bir seriye dönüştürülmüştür.

8. Happy Gilmore (1996)

8. Happy Gilmore (1996)

Sportif filmlerden hoşlananlar için biçilmiş kaftan 'Mutlu Gilmore'... İşleri ve spor hayatı pek de yolunda gitmeyen Happy Gilmore'un hazin öyküsünü konu edinen filmde, gücünü kontrol edemeyen başarısız bir hokey oyuncusu yakın plana alınıyor... Günün birinde tek varlığı olan büyükannesinin vergi borcundan ötürü evinden çıkartılacağını öğrenir ve bunun için paçaları sıvar. Hokey yetilerini ve gücünü golf sporunda da kullanabileceğini anlayan Gilmore, bir kolu protez olan hocasının yardımıyla golfün inceliklerini öğrenir ve bir golf turnuvasına katılır. Bilindiği üzere golf bir burjuva sporudur ve bu işte büyük paralar dönmektedir. İşte Gilmore'un ilgisini çeken de bu olur... Golften tırtıklamayı umduğu parayla büyükannesinin evini kurtarmayı amaçlayan Gilmore, bu turnuvada hayatının aşkıyla da karşılaşacaktır. Ama hepsinden önce daha ilk günden ezeli düşmanı ve rakibi olan Shooter McGavin’i mağlup etmesi gerekmektedir. Bir erken dönem Adam Sandler kahkaha fırtınası...

7. Dodgeball: A True Underdog Story (2004)

7. Dodgeball: A True Underdog Story (2004)

White Goodman, Globo Gym’in sahibi ve kurucusudur ve Average Joe’nun Gymnasium adlı yerine sahip olmak kadar hayatta onu mutlu edecek hiçbir şey yoktur. Peter LaFleur, spor kulübünü Goodman’a kaptırmayı hiç istememektedir ama 50.000$’ı zamanında bulamaz. Bunun üzerine Peter ve arkadaşları başka bir yöntem düşünürler. Bir yakartop turnuvası düzenlerler. Bu noktada Goodman, hesapta olmayan değişik planlarla ortaya çıkmaya hazırdır. Bu kulübe de sahip olmak gerçek bir tutkuya dönüşmüştür onun için.

6. A League of Their Own (1992)

6. A League of Their Own (1992)

İkinci Dünya Savaşı sırasında, tüm erkekler savaşmakla meşgullerken çok sayıda iş açıkta kalır ve bu yerleri kadınlar doldurur. Beyzbol takımının sahipleri, sektörün tamamen hareketsiz kalmasını istemedikleri için kadınlardan bir takım kurmaya karar verirler. Dünyanın her tarafından kadın oyuncu bulmak üzere öncü birlikler gönderilir. İçlerinden biri Oregon’ın dışına çıkar ve inanılmaz bir yeteneği olan Dottie Hinson’ı bulur. Kendisine gidip onu takıma davet eder ancak kadın bununla pek ilgilenmez. Ancak Dottie’nin kız kardeşi Kit, Oregon’dan kurtulmak istediği için bu teklife kendisinin aday olduğunu söyler. Kabul edilir. Takımın yöneticisi eski bir oyuncu olan Jimmy Dugan artık bir alkoliktir. İçtikçe de işini yapamamaya başlar. Birkaç ay geçtikten sonra kızlar takımı pek ilgi görmez haldedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. The Big Lebowski (1998)

5. The Big Lebowski (1998)

Büyük Lebowski, muhtemelen Coenlerin kendine has filmografilerinin içerisinde bile ayrı bir yere ve öneme sahip olarak değerlendiriliyor. Bir karışıklık bazen umulmadık olaylara sebep olabilir. Kaldı ki işin içinde para varsa olaya dahil olacak bir sürü insan da çıkar. Jeff Lebowski böyle bir meselenin orta yerinde kalır. Kendisi bir milyoner ile karıştırılır. Milyonerin karısına ait borçlar ödenmemiştir ve bundan sebep kahramanımız gangsterlerden dayak yer ve çok değerli halısı zarar görür. Lebowski, ortadaki bu yanlış anlaşılmayı çözmek zorundadır. Adaşı olan milyonerin malikânesine giderek konuşmak ister.

4. Fighting with My Family (2019)

4.  Fighting with My Family (2019)

Yönetmenliğini ve senaryosunu Stephen Merchant'ın üstlendiği film, bir gangster ve eski güreşçi olan bir adamın hikayesini anlatıyor. Ülkenin her yerindeki küçük mekanlarda gösteriler yapan adam karısı ve iki çocuğuyla sakin bir hayat sürmeye çalışmaktadır. Günü birinde kardeşler WWE için seçmelere katılma şansı buluyorlar. Ebeveynler rüyalarının gerçekleştiği ve bütün sorunlarının çözüleceği düşünmeye başlıyor. Bununla birlikte, kardeşler ise bir WWE süperstarı olabilmenin hayal edemeyecekleri kadar çok emek gerektirdiğini öğrenmeye başlıyor...

3. Moneyball (2011)

3. Moneyball (2011)

'Oakland A' beysbol takımının başındaki isim olan Billy Beane (Brad Pitt) , kısıtlı bir bütçe ile resmen yoktan bir takım var ederek zengin kulüplere meydan okuyor. Fakat bunu yaparken de beysbol sporunun temel inançlarını baştan aşağıya sarsıyor. Onun yöntemleri kabul görmese, hatta delilik diye nitelendirilse de, Beane inancını ve azmini yitirmeden bildiği yönde ilerlemeye devam ediyor...

Michael Lewis'in 'Moneyball: The Art of Winning an Unfair Game' adlı eserinden Steven Zaillian ve Aaron Sorkin tarafından uyarlanan ve gerçek bir hikaye dayanan filmin başrollerini Brad Pitt, Robin Wright ve Jonah Hill paylaşıyor. Moneyball, 2005 yılında çektiği ilk filmi Capote ile aynı sene En İyi Yönetmen Oscarı'na aday gösterilen Bennett Miller'ın ikinci uzun metraj çalışması. Dünya prömiyeri Toronto Film Festivali'nde gerçekleştirilen filme yurt dışından şimdiye kadar gelen eleştiriler ve puanlar da oldukça yüksek.

2. Space Jam: A New Legacy (2021)

2. Space Jam: A New Legacy (2021)

Space Jam: Yeni Efsane, kendisi ve oğlunun hayatı için süper güçlü bir kadroya sahip bir takıma karşı, liderlik ettiği Bugs, Lola Bunny ve disiplinsizlikleriyle ünlü Looney Tunes çetesini zafere taşımaya çalışan LeBron'ın hikayesini konu ediyor. LeBron, oğlu Dom ile birlikte yoldan çıkmış bir yapay zeka tarafından dijital bir alana hapsedilir. Onların eve gidebilmelerinin tek koşulu, Looney Tunes'un, yapay zekanın dijitalleştirilmiş şampiyonlarını yenmesidir. Bugs, Lola Bunny ve disiplinsizlikleriyle ünlü bütün Looney Tunes çetesine önderlik eden LeBron, hayatının bu en önemli mücadelesini kazanmayı başarabilecek midir?

1. King Richard (2021)

1. King Richard (2021)

Zach Baylin tarafından kaleme alınan King Richard’ta, hiç tenis geçmişi ve bilgisi olmayan Richard Williams’ın, kızlarının kariyerini adım adım nasıl planladığı anlatılıyor. 

Richard Williams, kızları henüz 4 yaşındayken, onların kariyer planını 78 sayfalık bir dosya olarak hazırlamış, ardından da onlara tenis oynamayı öğretmiştir. Tenis efsanesi kız kardeşlerden Serena Williams’ın 23, Venüs Williams’ın ise 7 Grand Slam Turnuva galibiyetiyle tenis dünyasına altın harflerle isimlerini yazdırdıkları görmezden gelinemeyecek bir gerçek.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
4
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Efe Türkmen

Allah belanızı versin sizi ne kadar berbat bir liste. Space Sh*t'in ne işi var orjinali koysaydınız. Yazıyı yazan woke arkadaş biraz engelli veya 70 iq olsa ... Devamını Gör