Görüş Bildir
Haberler
Tam da Aşk Mevsimi! İşte IMDb'ye Göre En Popüler 50 Romantik Komedi Filmi

Tam da Aşk Mevsimi! İşte IMDb'ye Göre En Popüler 50 Romantik Komedi Filmi

claude cahun
06.11.2021 - 11:27

IMDb, son zamanlarda popülerliği artan romantik komedi temalı filmleri sıraladığı listesini güncelledi. Yeni çıkan favorilerden kült yapımlara ve hatta daha post prodüksiyon süreci devam ederken ses getirenlere 50 filmin yer aldığı listede neler varmış, birlikte bakalım!

Not 1: Film açıklamalarında Beyazperde ve Sinemalar.com'dan faydalanılmıştır.

Not 2: Filmler, IMDb'nin popüler listesindeki son güncel verilere göre sıralanmıştır.

Kaynak: https://www.imdb.com/search/title/?ge...
İçeriğin Devamı Aşağıda

50. On the Rocks (2020)

50. On the Rocks (2020)

On The Rocks, New York’ta bir maceraya atılan genç bir annenin hikayesini konu ediyor. Bu macera sayesinde genç kadın tam bir playboy olan babası ile yeniden bağ kurma fırsatı yakalar. 

Sofia Cappola’nın yönetmen koltuğunda oturduğu filmin başrollerini Lost In Translation, A Very Murray Christmas gibi filmlerde Coppola ile birlikte çalışan ve Rushmore, Moonrise Kingdom, The Grand Budapest Hotel gibi filmleriyle tanıdığımız usta oyuncu Bill Murray ile Parks and Recreation, Sosyal Ağ, Vazgeçmem Senden, Yakalandın, Aşkın Algoritması gibi yapımlardan tanıdığımız başarılı ve güzel oyuncu Rashida Jones üstleniyor.

49. Teen Wolf (1985)

49. Teen Wolf (1985)

Scott için ergenliğe geçiş, aslında bir kurt adam olduğunu keşfetmesi demektir! Bedenindeki bu değişimin yarattığı karmaşa bir yana, ona en büyük artısı müthiş bir basketbol oyuncusuna dönüşmesi olur. Ama diğer yandan bu değişim en iyi arkadaşlarını ve aşkını kaybetmesine mal olabilir mi?

Yönetmenliğini Rod Daniel'in üstlendiği gençlik komedisinin başrolünde Michael J. Fox yer alıyor.

48. The Book of Life (2014)

48. The Book of Life (2014)

Müzede tur rehberi olan Mary Beth, bir grup çocuğu müzede gezdirirken onları gizli bir odaya götürür ve burada yaşadıkları Meksika'daki San Angel kasabasının hikayesini anlatır. 'Ölüler Festivali' hikâyesi, dünyadaki tüm hikâyelerin yazılı olduğu 'Hayat Kitabı'nda yer almaktadır. Bu grupta bulunan Manolo ve Joaquin ise aynı kıza aşık olan iki çocuktur. Manolo ailesinin kendisinden bekledikleri ve kendi hayalleri arasında sıkışıp kalmıştır. Kasabanın kahramanı olan Joaquin'in ise gözü Maria'dan başkasını görmez. Sürekli rekabet halinde olan, Hatıralarda Yaşayanlar Ülkesi'nin tanrıçası La Muerte ile Unutulanlar Ülkesi'nin kralı olan kocası Xibalba iki çocuk üzerinden bahse girerler. La Muerte, Manolo'nun bir gün Maria'nın aşkını kazanacağını iddia ederken kocası Xibalba tam tersini savunur. La Muerte kazanırsa kocası insanların hayatına müdahale etmekten vazgeçecek, eğer Xibalba kazanırsa karısının yerini alarak Hatıralarda Yaşayanlar Ülkesi’ne hükmedecek ve La Muerte Unutulanlar Ülkesi’ne sürülecektir. 

Guillermo del Toro'nun yapımcılarından biri olduğu animasyonun yönetmeni Jorge Gutierrez. Filmin orijinal seslendirme kadrosunda ise Diego Luna, Zoe Saldana, Channing Tatum, Christina Applegate ve Ice Cube gibi isimler yer alıyor.

47. What Happens in Vegas (2008)

47. What Happens in Vegas (2008)

Çılgın partilerden başını kaşımaya vakit ayıramayan delişmen ve karizmatik Jack ile tüccar Joy McNally, Las Vegas'ta sadece tantanalı bir hafta sonu geçirmekle kalmayacaklardır. Jack Fuller ve Joy McNally'nin tesadüfi olarak Las Vegas'ta paylaştıkları şenlikli bu hafta sonu, onlar için hayal meyal anlardan çok öte hatıralar bırakmıştır. Bu iki tatilci New Yorklu, hiçbir acı hissetmedikleri o anda Vegas-stili bir evlilik sözleşmesine imza atmamış olsalardı, kim bilir belki her şey farklı olurdu. Ama burası kumarhanelerin ve aşırılıkların merkezi Vegas! İki farklı cinsiyet arasındaki hiçbir savaş Jack ve Joy gibi iddialı iki gladyatöre ev sahipliği yapmamıştır. Jack ve Joy saadet dolu evliliklerini birbirlerini öldürmeden altı ay sürdürmeyi başarabilecekler ve büyük ganimete ulaşabilecekler mi? Ya da ikisi arasındaki bu hararetli kıvılcımlar bir gün kalplerine sıçrayıp sahte ilişkilerini şaşırtıcı bir gerçekliğe mi dönüştürecek? Bu soruların cevabını filmi izledikten sonra bulmuş olacaksınız.

46. Mamma Mia! (2008)

46. Mamma Mia! (2008)

Merly Streep'in en eğlenceli filmlerinden biri olan bir müzikal Mamma Mia. Sophie babasız büyümüş ve bunun hasretini çeken, güzel bir kızdır. Babasının kimliğini keşfetmeyi ümit eden Sophie Sheridan'ın öyküsü, ünlü pop grubu ABBA'nın hit şarkıları eşliğinde anlatılır. Sophie Sheridan evlenecek yaşa gelmiştir. Nikahtan bir gün öncesinde annesi Donna'nın 20 yıl önce ziyaret ettiği Yunan adalarında yaşadığı geçmişinden üç erkek birden getirir. Donna karda yürüyen ve izini belli etmeyen bir çapkın kadındır aslında ve kızının gerçek babasının kim olduğunu bilmemektedir. 

Başrolünde 14 kez Oscar adaylığı elde eden ve iki kez Oscar kazanan efsanevi oyuncu Meryl Streep'in oynadığı Mamma Mia, İsveçli müzik grubu ABBA'nın şarkılarını temel alan aynı adlı Broadway müzikalinin sinema film uyarlaması. Filmin ismi de, grubun 1975 yılında müzik listelerinin zirvesine çıkan Mamma Mia adlı şarkısından alınmış.

İçeriğin Devamı Aşağıda

45. Hotel Transylvania 3: Summer Vacation (2018)

45. Hotel Transylvania 3: Summer Vacation (2018)

Otel Transilvanya 3, Dracula ve ailesinin lüks canavar gemisindeki tatil maceralarını konu ediyor. Mavis, lüks bir canavar gemisinde bir aile yolculuğu ayarlayarak Dracula'ya sürpriz yapar. Tatil sayesinde Dracula otelden başını kaldırıp biraz nefes alabilecektir. Dracula'nın arkadaşları da bu geziye katılmaya karşı koyamaz. Canavarlar, canavar voleybolundan devasa büyüklükteki büfelere ve egzotik gezilere kadar gemi gezisinde sunulan tüm eğlencelerle günlerini gün ederler. Fakat işler Dracula'nın geminin ilgi çekici ancak tehlikeli kaptanına aşık olmasıyla birlikte değişir. Aile, arkadaşlar ve tomurcuklanan bir romantizmi dengede tutmak, en güçlü vampir için bile çok fazla olabilir...

Serinin 3. devam halkasının yönetmen koltuğunda Genndy Tartakovsky oturuyor. Senaryosunu Tartakovsky ile birlikte Michael McCullers'ın kaleme aldığı filmin seslendirme kadrosunda ise Adam Sandler (Dracula), Selena Gomez (Mavis), Andy Samberg (Johnny), David Spade (görünmez adam Griffin), Molly Shannon (Wanda), Steve Buscemi (Wayne), Keegan-Michael Key (mumya Murray), Asher Blinkoff (Dennis), Kevin James (Frank), Fran Drescher (Eunice), Genndy Tartakovsky (Blobby) gibi isimler yer alıyor.

44. Barbie (?)

44. Barbie (?)
  • Henüz gösterime girmediğinden IMDb puanı belirsiz.

Greta Gerwig'in çektiği, Margot Robbie ve Ryan Gosling'in başrolleri paylaştığı film klasik Barbie oyuncak serisine dayandırılan bir dünyada geçiyor.

43. Shrek (2001)

43. Shrek (2001)

Shrek, oldukça korkutucu bir görünüme sahip, devasa, yeşil bir troldür. Yalnızlığın getirisiyle, hayatının geri kalanını beraber geçirebileceği, en az kendisi kadar çirkin bir yaratık bulmanın hevesindedir. Bir kahin, kehanetini açıklar. Shrek ile güzeller güzeli bir prenses olan Fiona arasında duygusal bir ilişki cereyan edecektir. Ancak Shrek ne kadar çirkinse Fiona bir o kadar güzeldir. Oldukça garip durumlar ve vaziyetler peyda olmak üzeredir.

42. Marriage Story (2019)

42. Marriage Story (2019)

Marriage Story, evli bir çiftin New York'tan Los Angeles'a kadar uzanan boşanma hikayesini konu ediyor. Bir yönetmen olan Charlie ve oyuncu olan eşi Nicole, evliliklerinde sona gelen bir çifttir. Boşanmaya karar veren çift, bu süreci kolayca sona erdirmeyi düşünse de işler pek de düşündükleri gibi gitmez. Çocuklarının velayeti işin içine girince, süreç beklediklerinden daha karmaşık bir hal alır. Çiftin bu sırada hayalarına farklı şehirlerde yön vermeye çalışması, işlerin iyice kızışmasına neden olur. Carlie projelerini sürdürmek için New York'ta kalmak isterken, Nicole ise kadrosuna katıldığı televizyon dizisi için Los Angeles'ta yaşamayı planlar. Uzun zaman boyunca içlerinde gömülü kalmış kızgınlıklar da bu giderek agresifleşen boşanma sürecinde ortaya çıkmaya başlar.

41. Bridesmaids (2011)

41. Bridesmaids (2011)

Kadınların ilişkide dertleri asla bitmez. Hatta nişanlansalar ve düğün arifesinde dahi olsalar! Annie (Kristen Wiig) hayatı karman çorman giden, erkeklerle ilişkilerinde dikiş tutturamayan bir kadındır. Bir gün en yakın arkadaşı Lillian (Maya Rudolph) nişanlanır ve düğününde Annie’ye baş nedime olmasını teklif eder. Annie deli dolu bir kadındır ama diğer nedimelerin de, Helen (Rose Byrne), Megan (Melissa McCarthy), Rita (Wendi McLendon-Covey) ve Becca (Ellie Kemper), ondan geri kalır yanı yoktur!

Kaza Kurşunu ve Kırk Yıllık Bekar gibi romantik komedilerle tanıdığımız yönetmen Judd Apatow'un yapımcılığında kotarılan Nedimeler, Amerikalı bekarlarının bitmek bilmeyen evlilik öncesi sendromuna ve bu sendromun en iyi arkadaşlar üzerindeki travmalarına komedi çerçevesinden yaklaşıyor.

Yönetmenliğini Nurse Jackie'nin, The Office gizi dizilerin de bazı bölümlerini çeken Paul Feig'in üstlendiği filmin senaristleri ise Annie Mumolo ile başrolde seyrettiğimiz Kristen Wiig.

İçeriğin Devamı Aşağıda

40. Yesterday (2019)

40. Yesterday (2019)

Yesterday, kendisinden başka dünyada kimsenin efsanevi müzik grubu The Beatles'ı bilmediğini fark eden bir adamın hikâyesini konu ediyor. Jack Malik, küçük bir İngiliz kasabasında yaşayan ve ünlü olma hayalleri yavaş yavaş suya düşen bir şarkıcı ve söz yazarıdır. Ancak her şey kötü gitse bile çocukluğundan beri yanında olan en yakın arkadaşı Ellie onu sonuna kadar desteklemeye devam eder. Tüm dünyada elektriklerin gittiği gizemli bir olay sırasında bir kaza geçiren Jack uyandığında şoke edici bir gerçekle yüzleşir: Dünyadaki kimse The Beatles grubunun varlığından haberdar değildir. Durumdan faydalanmaya karar veren Jack gelmiş geçmiş en iyi müzik grubunun şarkılarını kendisininmiş gibi söylemeye başlar. Amerikalı bir temsilci olan Debra’nın da yardımıyla şöhret basamaklarını hızla çıkar. Ancak yıldızı parladıkça, her zaman ona inanan Ellie’yi kaybetmeye başlar. Eski hayatından uzaklaşan Jack, geç olmadan ait olduğu yere geri dönmeli ve tek ihtiyacının aşk olduğunu kanıtlamalıdır.

39. Crazy Rich Asians (2018)

39. Crazy Rich Asians (2018)

New Yorklu Rachel Chu, uzun zamandır Nick Young ile birliktedir. Rachel, Nick’in en yakın arkadaşının düğününde sevgilisine eşlik etmek için Singapur’a gider. Genç kadın Asya’ya ilk defa gidecek olmaktan oldukça heyecanlıdır fakat bir yandan da büyük bir stres altındadır. Singapur’da Nick’in ailesi ile tanışacak olmaktan endişe duyan Rachel, bu sırada sevgilisi ile ilgili bilmediği şeyler öğrenir. Nick, ülkenin en zengin ailelerinden birine sahiptir ve o ülkedeki gözde bekarlardan biridir. Rachel, Singapur’a ayak bastığı andan itibaren tüm gözler ona çevrilir. Genç kadının çevresi bir anda onu kıskanan ve Nick’ten ayırmayı planlayan insanlarla dolar.

38. Aladdin (2019)

38. Aladdin (2019)

Aladdin, sihirli bir lamba sayesinde sevdiği kıza ulaşmaya çalışırken, kendisini zorlu bir maceranın içerisinde bulan bir gencin hikayesini konu ediyor. Aladdin, zamanını Agrabah şehrinde pazardan yiyecek çalarak geçiren fakir bir gençtir. Gecelerini, şehrin farklı bölgelerinde uyuyarak geçirirken, gündüzlerini ise hırsızlığa ayırmaktadır. Ancak yaşam tarzına rağmen aslında Aladdin'in altın gibi bir kalbi vardır. Onun macerası, tuhaf babası tarafından zorla evlendirilmeye çalışılan bir genç kızla tanıştığı zaman başlar. Bu genç kız aslında ülkenin sultanının kızı olan Prenses Jasmine'dir. Aladdin'in şansı, Harikalar Mağarası'ndan sihirli bir lamba aldığında aniden değişir. Bilmeden aldığı bu lambada, eğlenceye düşkün, neşeli ve 3 dileğini gerçekleştirme şansına sahip olan bir cin vardır. Aladdin'in lambanın cini sayesinde sevdiği kıza ulaşmaya çalışırken bilmediği şey ise Sultan'ın danışmanı Jafar'ın hem Aladdin hem de lamba için kendi planları olduğudur...

37. About Time (2013)

37. About Time (2013)

21 yaşına basan Tim Lake, ailesindeki tüm erkeklerin sahip olduğu gizli bir yeteneğinin olduğunu öğrenir. Lake ailesinin tüm erkekleri zamanda seyahat etme yeteneğine sahiptir ve Tim de artık bunu kullanabilecektir. Bunu fırsat bilen Tim geçmişindeki utanç verici anlara gidip olayları değiştirmeye başlar. Kısa bir süre Londra'ya taşınır ve son derece çekici bir kadın olan Mary'ye âşık olur. Tim herkesten gizlediği yeteneğini ilişkilerine de yeni bir 'boyut' getirmesi için kullanmaya başlar ve bu sayede her adımı hatasız atlatmayı planlar. Ancak bir süre sonra her sorunu bu şekilde çözemeyeceğini ve hataların da hayatın gerekli birer parçası olduğunu fark eder. 

Yönetmenliğini ve senaristliğini Richard Curtis'in üstlendiği filmin başrollerini ise Domhnall Gleeson ve Rachel McAdams üstleniyor.

36. She's All That (1999)

36. She's All That (1999)

Okulun en gözde gençlerinden olan Zack, sevgilisi tarafından terk edilmiştir. Bunu hazmedemeyen delikanlı, mezuniyet partisi için kendisine bir eş bulmaya koyulur. Talihli kişi ise Laney adında garip bir kızdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

35. The Lobster (2015)

35. The Lobster (2015)

Çok da uzak olmayan bir gelecekten ilginç bir distopya öyküsü anlatıyor bize The Lobster. Yalnız kalmış, ilişkisi olmaya insanların tutuklandığı, alternatif bir gelecekte geçen öyküde, bekar insanlar korkunç bir otele yerleştirildikten 45 gün sonra, kendileriyle eşleşen kişiyle ilişkiye başlamak zorunda kalıyorlar. Eğer ilişkilerinde başarıyı yakalayamazlarsa, bizzat seçtikleri bir hayvana dönüştürülüyorlar! 

Dogtooth ile dikkatle üzerine çeken yetenekli Yunan asıllı yönetmen Yorgos Lanthimos'un kamera arkasına geçtiği film, alışılmışın oldukça dışında, ilginç bir distopya öyküsü sunuyor izleyiciye. Başrollerini Colin Farrell, Ben Whishaw, Rachel Weisz ve Lea Seydoux gibisi isimlerin paylaştığı film; distopya meraklılarının ilgisini çekecek gibi görünüyor!

34. Hercules (1997)

34. Hercules (1997)

Titanları okyanuslara hapsettikten sonra Yunan tanrısı Zeus ve karısı Hera’nın Herkül adında bir oğulları olur. Diğer tanrıların keyfi yerindeyken Zeus’un kıskanç kardeşi Hades, Zeus’tan kurtulmak ve Olimpos’u yönetmek ister. Yardım istemeye gittiğinde ise on sekiz yıl içinde gezegensel bir işbirliğinin yapılacağını öğrenir -ki bu durum, Hades’in yerinin saptanmasına ve Titanların serbest kalmasına neden olacaktır. Böylelikle Olimpos’u kuşatacaklardır. Tabii Herkül bu işe müdahale etmezse.

33. La vita è bella (1997)

33. La vita è bella (1997)

Hayat Güzeldir'de, başkahramanımız hayat dolu Guido’nun güzeller güzeli öğretmen Dora’ya vurulur ve tüm engellere rağmen evlenirler. Ardından bir de çocuk sahibi olan çiftin hayatlarındaki tüm pürüzler ortadan kalktığında savaş patlak verir. Yahudi oldukları için toplama kampına götürüldüklerinde Guido, oğluna esir kampının ve savaşın bir oyun olarak söyleyecek; oğlu, oyunu başarıyla tamamlarsa ödül olarak çok istediği bir oyuncak tankı hediye edecektir. 

İkinci Dünya Savaşı’nın sivillerin üzerindeki yıkıcı etkisini beyaz perdeye en iyi uyarlayan filmlerden biri olan Hayat Güzeldir, tüm olumsuzluklara rağmen her daim bir umut ışığı olduğunu adında olduğu gibi, içeriğinde de barındırıyor. Gösterime girdiği dönem büyük ses getiren film Akademi’nin de büyük ilgisine nail olup, En İyi Yabancı Film, En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Müzik olmak üzere üç dalda Oscar ödülü kazanmıştı.

32. Hall Pass (2011)

32. Hall Pass (2011)

Rick’ye (Owen Wilson), karısı tarafından başka kadınlarla birlikte olma izni verilir. Böylece Rick ile arkadaşı Fred (Jason Sudeikis) çapkınlık turlarına başlarlar. Film de bundan sonra kopar. Çünkü Rick başka kadınlara kur yaparken eşi de boş durmaz ve başka erkeklere kur yapmaya başlar. Fakat verilen bu “Açık Çek” kahramanlarımızın başına hiç de ummadıkları dertler açacaktır…

Yönetmenliğini Farrelly Kardeşler’in üstlendiği Açık Çek, Amerikan sinemasında popülerleşmeye başlayan “kanka komedileri”nin dikkat çeken örneklerinden…

31. Rushmore (1998)

31. Rushmore (1998)

Max Fischer okuduğu okulun en popüler talebelerinden bir tanesidir. Birçok alanda aktif olan Max, okul gazetesindeki üst düzey görevinin yanı sıra popülerliğini perçinleyen birçok okul kulübüne de üyedir. Bu tür işlerle uğraşırken derslerini yoluna koymakta zorlanan Max, Oxford'dan ret cevabını alınca eğitim konusundaki umutlarını kaybetmeye başlar. Üstüne üstlük derslerinden birini yürüten hocası Bayan Cross'a vurulması, Max'ın okul hayatını epeyce zorlaştıracaktır. 

Çektiği her filmle çocuksuluğunu yansıtmayı başaran Wes Anderson'ın ikinci uzun metrajı olan Rushmore'un başrollerinde Jason Schwartzman, Bill Murray ve Olivia Williams var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. La La Land (2016)

30. La La Land (2016)

Aşıklar Şehri, yolları kesişen iki insanın hikayesini anlatıyor. Hayatlarında yön bulmaya çalışan iki tutkulu insan Sebastian ve Mia'nın yolları, Los Angeles'ta trafiğin sıkışık olduğu bir gün kesişir. Her ikisi de sanat tutkunu olan bu iki insan, hayallerini gerçekleştirme yolunda düşe kalka ilerlemektedir. 

Sebastian geleneksel cazın kolonlardan yükseldiği bir kulüp açma hayalinde, Mia ise kafesinde çalıştığı film platosunda kendine uygun tüm oyunculuk seçmelerine katılarak bir rol kapma telaşındadır. Bu iki insanın kalpleri birbiri için atmaya başladığında ortaya çıkan manzarayı hayat şartları bozacak, onları yavaş yavaş hayallerinden uzaklaştırmaya başlayacaktır. 

Oscar ödüllü Whiplash’in yazarı Damien Chazelle’in yazıp yönettiği bu romantik müzikal, modern zamana adanmış bir Hollywood masalı.

29. Coming to America (1988)

29. Coming to America (1988)

Afrikalı bir prens olan Akeem, 21. doğum gününde ailesi tarafından daha önce hiç görmediği bir kadınla evlendirilecektir. Bu duruma karşı çıkan Akeem, babasından izin alarak parası ve ünü için değil kendisini gerçekten sevecek bir eş bulmak için Amerika’ya gider. Babası, prensin başına bir şey gelmesini engellemek için onun yanında sadık uşağı Semmi’yi de gönderir. Prens, herkesten kim olduğunu gizleyerek Amerika’da hayatının aşkını bulmaya çalışır. Semmi ile birlikte farklı kimliklere bürünen Akeem, bu süreçte kendisine yeni arkadaşlar, düşmanlar ve onlarca bela edinir.

28. He's All That (2021)

28. He's All That (2021)

Lisenin popüler öğrencilerinden olan Anna Sawyer, kimsenin ilgilenmediği sınıf arkadaşı Cameron Kweller'i okulun balosunda kral haline getirmeye karar verir. Bunun için çalışmalara başlayan Anna, Cameron ile vakit geçirdikçe onun kişiliğine çekilir ve bu durum onun planının tehlikeye girmesine neden olur.

27. A Rainy Day in New York (2019)

27. A Rainy Day in New York (2019)

New York'ta Yağmurlu Bir Gün, romantik bir hafta sonu geçirmek için New York'a giden genç çiftin yaşadıklarını konu ediyor. Genç bir kadın olan Ashleigh’nin röportaj yapması için New York’a gitmesi gerekmektedir. Ashleigh ve sevgilisi Gatsby, iş için gerçekleşecek olan bu seyahati romantik bir hafta sonu kaçamağına dönüştürmeyi planlar. Uzun zamandır böyle bir kaçamak yapmanın heyecanını yaşayan üniversiteli aşıklar, vakit kaybetmeden yola koyulur. Ancak burada onları kötü bir sürpriz beklemektedir. Romantik ve güneşli bir hafta sonu geçirmeyi planlayan aşıklar, şehre adım atmalarıyla birlikte yağmura tutulur. Burada yapmaları gereken işler nedeniyle farklı yöne savrulan Gatsby ve Ashleigh’nin yolları uzun süre yeniden kesişmez. Bu sırada birbirinden tuhaf maceralara atılan Gatsby ve Ashleigh, yeniden yan yana gelmeyi başarabilecek midir?

26. Last Christmas (2019)

26. Last Christmas (2019)

Kate, Londra'da yaşayan genç bir kadındır. Hayatında birçok yanlış karar alan genç kadın, elf rolünü üstlendiği bir Noel dükkanında çalışmaktadır. Tom adında bir adamın hiç beklenmedik bir zamanda Kate’in hayatına dahil olması, genç kadının dünyasının bambaşka bir hal almasına neden olur. Tom her ne kadar Kate’in sınırlarını zorlasa da onunla birlikte Londra’nın en güzel zamanlarında hayatı için yeni bir başlangıç yapmaya çalışır. Her ne kadar Tom ve Kate’in hayatında hiçbir şey yolunda gitmese de, kalplerinin sesini dinlemeleri zor olmayacaktır...

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Legally Blonde (2001)

25. Legally Blonde (2001)

Elle Woods güzeller güzeli bir kadındır ve okuldaki popülerliği dillere destandır. Bunun neticesinde okulun en yakışıklı erkeklerinden biri olan Warner Huthington ile beraberdir. Ancak Warner'ın annesi fazlaca tutucudur. Elle, onların beklentilerine göre 'çok sarışın' olmasından ötürü ailenin tepkisini çeker. Warner ile arası açılır ve Warner tarafından terk edilir. Warner öğrenim hayatına Harvard'ın hukuk fakültesinde devam eder. Hırslanan Elle de, sırf ondan intikam alabilmek adına aynı bölüme girmek için çabalar.

24. Asteroid City (2022)

24. Asteroid City (2022)
  • Henüz gösterime girmediğinden IMDb puanı belirsiz.

Wes Anderson imzalı Asteroid City'nin konusu sır gibi saklansa da oyuncu kadrosunda Tilda Swinton, Bill Murray, Tom Hanks, Adrien Brody, Margot RobbieScarlett Johansson, Jason Schwartzman, Rupert Friend, Bryan Cranston, Jeffrey Wright, Hope Davis ve Liev Schreiber rol alıyor.

23. Palm Springs (2020)

23. Palm Springs (2020)

Palm Springs, bir düğün gününü tekrardan yaşadıkları bir döngüye hapsolan Nyles ve Sarah'nın hikayesini konu ediyor. Rahat bir insan olan Nyles ve nedime olmaya pek de istekli olmayan Sarah'nın yolu, Palm Springs'te bir düğünde kesişir. İkilinin arasında romantik anlar yaşanır. Ancak Sarah, Palm Springs'ten ne zaman ayrılmaya çalışsa kendini yeniden aynı yerde bulur. Sarah ve Nyles, birbirlerinden ve bulundukları yerden kurtulmak için ellerinden geleni yapacaklardır.

22. Something Borrowed (2011)

22. Something Borrowed (2011)

30 yaşındaki Rachel (Ginnifer Goodwin) başarılı bir avukat, iyi bir dost ve halen bekar bir kadındır. Yani tam bir New York'ludur. En iyi arkadaşı Darcy'nin (Kate Hudson) evlenmesine ise çok kısa bir süre kalmıştır. 30. yaş gününde Rachel bu umutsuz halini kırmak için uğraşır ve kendini hukuk fakültesinden beri aşık olduğu Dex'in (Colin Egglesfield) kollarında bulur. Fakat atladığı bir gerçek vardır ki Dex, en iyi arkadaşı Darcy ile nişanlıdır! Düğün yaklaştıkça, Rachel kendisini en iyi dostu ve hayatının aşkı arasında kalmış olarak bulur.

Yönetmenliğini The Girl Next Door filminde de imzası olan Luke Greenfield'in üstlendiği yapımın, uyarlama senaryosunda Jennie Snyder Urman’ın imzası var. Başrolleri ise Almost Famous ile parlayan Kate Hudson, Big Love’ın yıldızı Ginnifer Goodwin ve Colin Egglesfield paylaşıyor.

21. Cashback (2006)

21. Cashback (2006)

Yaşadığı aşk acısı nedeni ile sıkıntılı günler geçiren Ben Willis, GSF'de okuyan bir resim öğrencisidir. Sıkıntılı günler engel olamadığı bir alışkanlığa tutulmasına neden olur: bir türlü uyuyamamaktadır. Bir süre sonra bu soruna bir çare bulabilmek ve zamanını faydalı bir şekilde geçirebilmek için bir süpermarketin gece vardiyasında çalışmaya karar verir. İlk başlarda sıkıcı görünen sekiz saatlik bu mesai, çalışma arkadaşlarını tanımaya başladıkça ilginç ve keyifli bir maceraya dönüşür. Her biri dışarıdan bakıldığında son derece sıkıcı görünen bu işi, zaman kavramını unutarak eğlenceye çevirmiştir. Kimisi koridorlarda kaykayla kayarak eğlenir, kimi dövüş sanatlarındaki maharetini sergiler... Ben de, zaman kavramını unutarak çevresindeki insanları ve güzellikleri tanımaya başlayacaktır. En çok ilgisini çekense güzel ve sessiz kasiyer Sharon’dır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. 10 Things I Hate About You (1999)

20. 10 Things I Hate About You (1999)

Bianca, okuduğu üniversitede herkesi kendine hayran bırakan güzeller güzeli bir kızdır. Ablası ise sürüp giden tüm hayatı boyunca nedense erkeklere hiç ilgi duymamıştır. Bianca'nın yaşamı da ablasının bu çekinik tercihleri tarafından şekillendirilmektedir. Zira ailevi kuralları vardır. Bu kurallara göre iki kardeşin aynı anda sevgilisi olmadığı sürece, kimsenin sevgilisi olmayacaktır. Bianca bu durumun içerisinde kendisine yarar sağlayabilecek planlar yapmaya koyulur.

19. The Girl Next Door (2004)

19. The Girl Next Door (2004)

Başarılı bir genç olan on sekiz yaşındaki Matthew Kidman, hayatını hiçbir zaman doyasıya yaşayamadığını düşünmektedir. Ta ki komşusu Danielle ile karşılaşana dek. Matthew, onu gördüğü anda rüyalarındaki kadını bulduğuna inanır. Her şey bir süre yolunda gider ta ki Matthew’un seks delisi arkadaşı Eli’nin, Danielle’in, aslında eski bir porno yıldızı olduğunu açığa çıkartana dek. Yeni gerçeği öğrenen Matthew, bu duruma nasıl tepki vereceğini ve Danielle’e de nasıl davranacağını kestirememektedir. Üzerine bir de Danielle’in eski yapımcısı Kelly ortaya çıkıp da onu yeniden geri almak isteyince işler iyice karışır.

18. Pitch Perfect (2012)

18. Pitch Perfect (2012)

Beca Barden üniversitesinde birinci sınıf öğrencisidir. The Bellas adı verilen okulunun sadece kadınlardan oluşan müzik gurubuna katılmak için ikna edilir. Hep birlikte gerekli enerjiyi de kendilerine enjekte ettikten sonra grup okulun erkek gurubuyla amansız bir rekabete girer. İşte bu amansız rekabet esnasında yaşananları konu alıyor film. Yönetmenliğini Jason Moore'un yaptığı filmde başrolleri ise yıldızı yeni parlayan oyuncular  Anna Kendrick, Brittany Snow ve Anna Camp paylaşıyor. Konusu Mickey Rapkin'in romanından alınan filmin senaryolaştırılması da Kay Cannon tarafından yapılmış.

17. Love Actually (2003)

17. Love Actually (2003)

Dünyanın yönetim koltuğunda oturan otoriter başkanı ya da kitleleri büyüleyen bir rockstar olun aynı kapıya çıkacaktır: Aşktan kaçamazsınız! İşte, günümüz Londra’sında Noel’den iki ay önce yaşanan farklı olayları mercek altına alan 'Aşk Her Yerde' adlı bu filmde de, aşkın yüceliği üzerine bir yapım... Filmin nihai amacının, aşkın yüceliğine dair bir güzelleme olduğunu ileri sürmek mümkün... Belki de 'Aşk Her Yerde'nin başrolünde 'Aslında Aşk' var...

16. The Holiday (2006)

16. The Holiday (2006)

Iris Simpkins, Londra’da yaşayan bir gazete köşe yazarıdır. Aynı zamanda meslektaşı Jasper Bloom’a karşılıksız bir aşk beslemektedir. Yılbaşı yaklaşırken Jasper’ın nişanlandığını ve başka bir meslektaşları ile evlenmek üzere olduğunu haber aldığında Iris’in tüm dünyası tepetaklak olur. Diğer yanda Los Angeles’da yaşayan Amanda Woods, kendisine ihanet eden sevgilisinden henüz ayrılmıştır ve onu unutmaya çalışmaktadır. Kader bu iki kadının yollarını kesiştirir. Bir internet sitesi aracılığı ile yaşadıkları evi takas etmeye karar verirler. Amaçları hayatlarında tamamen bir farklılık yaratmaktır. Filmin yönetmeni Kadınlar Ne İster? ve Aşkta Her Şey Mümkün adlı romantik komedilerin de yaratıcısı olan Nancy Meyers.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. The Life Aquatic with Steve Zissou (2004)

15. The Life Aquatic with Steve Zissou (2004)

Dünyaca ünlü bir okyanus bilimci olan Steve Zissou kendi adını taşıyan araştırma ekibinin lideridir. Bir önceki açık deniz maceralarında, ortağı bir köpekbalığı tarafından öldürülmüştür. Zissou intikamını alabilmek için yeniden denize dönmeye karar verir.

Büyük bir ekip kuran bilim insanının aslında köpekbalığından daha önemli sorunları vardır: Hayat hikayesini yazmak için peşinden ayrılmayan gazeteci Jane ve ekibe yeni aldığı Ned. Zissou kendini, efsanevi bir maceranın ortasında bulur.

14. Emma. (2020)

14. Emma. (2020)

Hemen hemen gereken her özelliğe sahip olan yani zeki, zengin ve bekâr bir kadın olan Emma Woodhouse hayatından son derece memnundur ve evlilik ya da aşk gibi şeylere hayatında ihtiyacı yoktur. Hayatta en büyük hobisi ise başkalarının aşk hayatına burnunu sokmaktır...

13. Falling for Figaro (2020)

13. Falling for Figaro (2020)

Millie, opera şarkıcısı olmak isteyen genç bir kadındır. Hayallerinin peşinden koşabilmek için kendisini mutlu etmeyen işini ve erkek arkadaşını bırakarak harekete geçer. Ünlü ancak korkutucu müzik öğretmeni ve eski opera divası olan Meghan Geoffrey-Bishop’tan yoğun bir eğitim alan Millie “Singer of Renown” adlı yarışmaya hazırlanır. Bu sırada Millie, eğitmeninin diğer öğrencisi olan Max ile tanışır. Millie ve Max arasında rekabet olarak başlayan şey çok geçmeden yerini farklı duygulara bırakır.

12. Little Italy (2018)

12. Little Italy (2018)

İtalyan Usulü Aşk, birbirlerinin rakibi olan ebeveynlere sahip iki gencin hikayesini anlatıyor. İki yakın arkadaş olan Sal ve Vince birlikte restoran işletmektedir. Aileden kalma gizli tarifleriyle işlettikleri restoranda her şey yolundadır. Fakat yakın arkadaşların arası açılınca işler karışır. Bilinmeyen bir nedenden dolayı araları bozulan Sal ve Vince birer düşmana dönüşür. Aradan geçen onca yıla rağmen aileler arasındaki husumet sona ermez. Fakat Sal’in Londra’da şef olan kızı Nikki’nin Küçük İtalya’ya geri dönmesi ile ile işler karışır. Nikki’nin Vince’in oğlu Leo’ya âşık olması ile gerilen ortam Sal’in annesi Franca ve Vince’in babası Carlo’nun evlenmeye karar vermesi ile iyice karışır. Artık aynı şehirde yaşamanın imkansız hale geldiğini düşünen aileler kimin gideceğini belirlemek için çetin bir yarışa başlar. Nikki ve Leo’nun aşkı bu amansız yarışın üstesinden gelebilecek midir?

Yönetmen koltuğunda Donald Petrie’nin yönetmen koltuğunda oturduğu filmin başrollerini Emma Roberts ve Hayden Christensen üstleniyor. Senaryosunu Steve Galluccio ve Vinay Virmani’nin birlikte kaleme aldığı filmin kadrosunda Danny Aiello, Alyssa Milano, Jane Seymour, Gary Basaraba gibi isimler yer alıyor.

11. Scott Pilgrim vs. the World (2010)

11. Scott Pilgrim vs. the World (2010)

Güzel, akıllı ve hoş bir kız arkadaş edinmek kolay değildir. Hele ki güzel, akıllı, hoş ancak eski yedi sevgilisini dövmek suretiyle kazanabileceğiniz bir sevgili ise düşman başınadır! Ama gönül bu, her zaman kolaya konmaz.

İngiliz oyuncu, senarist ve yönetmen Edgar Wright’ın son çalışması Scott Pilgrim Vs. The World’da kahramanımız Scott Pilgrim’in manitacılık kurumuyla gireceği zorlu mücadele gayet eğlenceli. Yaptıkları işlerle komedi dünyasında farklı bir yer edinen iki ismin buluştuğu bu çizgi-roman uyarlaması yılın en merak uyandıran yapımlardan biri.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Hotel Transylvania: Transformania (2022)

10. Hotel Transylvania: Transformania (2022)
  • Henüz gösterime girmediğinden IMDb puanı belirsiz.

İlk filmi 2012 yılında vizyona giren animasyon türündeki Otel Transilvanya'nın devam halkası olan Hotel Transylvania 4, Dracula ve ailesinin yaşadığı maceraları konu ediyor. Sadece ülkemizde değil dünya çapında çok iyi gişe rakamları elde eden ve büyük-küçük tüm seyirci kitlesini eğlendirmeyi başaran Otel Transilvanya serisinin bu zamana kadar çekilen üç filminde de yönetmen koltuğunda Genndy Tartakovsky yer almıştı.

9. Little Shop of Horrors (1986)

9. Little Shop of Horrors (1986)

Mushnik’in Çiçekçi Dükkanı’nda gelişen olayları anlatan film, izleyiciye Crystal, Ronnets ve Chiffon isimli üç kızın yaptığı gözlemlerle aktarılır. Ekonomik açıdan zor bir dönemden geçen Mushrik aynı zamanda Seymour ve Audrey isimli iki ilginç çalışanıyla uğraşmaktadır. Müşterilerin nadiren uğradığı bu dükkanda, hiçbir müşterinin gelmediği bir gün, Mushnik dükkanı kapatmaya karar verir. Ancak Audrey ve Seymour’un müşterileri cezp edecek sıra dışı bir planı vardır. 

Little Shop of Horror, Frank Oz tarafından yönetilen ve aynı isimli Broadway müzikalinden uyarlanan B tipi bir müzikal komedi olma özelliğinde.

8. Pretty Woman (1990)

8. Pretty Woman (1990)

Son derece varlıklı bir işadamı olan Edward gösterişli olmasına rağmen sahte şeylerle örülü hayatından oldukça sıkılmıştır. Kendisini sokaklara attığı bir sırada Vivian isimli oldukça çekici bir sosyetik hayat kadınına rastlar ve o geceyi birlikte geçirirler. Bu sırada ilginç bir karar alırlar. Bir hafta boyunca birlikte olup sevgili gibi yaşayacaklar, bir haftanın ardından da yollarını ayıracaklardır. Bu süreç boyunca ikisinin hayatlarında da büyük duygu değişimleri olur. 

Başrolleri Julia Roberts ve Richard Gere tarafından canlandırılan film dönemin en önemli romantik komedilerinden biriydi.

7. Clueless (1995)

7. Clueless (1995)

Jane Austen'in 1815 tarihli romanı Emma'dan esinlenilerek beyazperdeye aktarılan film, Beverly Hills'de yaşayan bir grup gencin dünyasını izleyiciyle buluşturuyor. Cher Horowitz okuduğu lisenin en popüler kızıdır ve çevresindeki hemen herkes ona hayranlık duymakta ve giyim stilini anbean takip etmektedir. Cher'in en büyük zevki çekingen ve içine kapanık görünen öğrencileri tespit edip onların görünümünü değiştirmektir. Böylece yardım ettiği herkes bambaşka birine dönüşür ve hayatı tamamen değişir. Cher'in son 'projesi' Tai isimli asosyal sınıf arkadaşıdır. Ne var ki bu süreç hepsinin hayatlarında yeni bir sayfa açacaktır...

6. Moonrise Kingdom (2012)

6. Moonrise Kingdom (2012)

Samimi ve içten aile hikâyeleri ile kendi hatırı sayılır derecede bir hayran kitlesi oluşturan Amerikalı bağımsız filmlerin yönetmeni Wes Anderson imzalı Moonrise Kingdom, birbirinden ünlü oyunculardan oluşan kadrosu ile yine yönetmenin kendine has tarzını anlatan bir film. Senaryosunu Wes Anderson ve Roman Coppola'nın birlikte yazdığı film, küçük bir kasabadan kaçan genç aşıkları ve onları bulmak için seferber olan kasaba halkının maceralarını anlatıyor. 

Moonrise Kingdom, 2012 Cannes Film Festivali'nin açılış filmiydi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Practical Magic (1998)

5. Practical Magic (1998)

Sally ve Gillian Owens farklı olduklarını aslında hep biliyorlardı. Gerçi anne ve babalarının ölümünden sonra teyzeleri tarafından büyütülen iki kız kardeşin evlerinin herkesinkinden farklı olan tek yönü vardı: Kurallar başkaları içindi. İki küçük kız için, kahvaltıda çikolatalı kek yemek, gece geç saatlere kadar uyanık kalıp ailede bir kaç nesildir süregelen büyü ve büyü kitaplarıyla ilgilenmek serbestti.

4. Cinderella (2021)

4. Cinderella (2021)

Klasikleşen masal Cinderella’nın modern bir müzikal versiyonu olan filmin yönetmen koltuğunda Kay Cannon oturuyor. Cinderella masalı, annesinin ölümünün ardından babasının yeniden evlenmesi sonucu acımasız üvey annesi ve üvey kardeşleri ile yaşamak zorunda kalan genç bir kızın yaşadıklarını konu ediyordu.

3. Love & Other Drugs (2010)

3. Love & Other Drugs (2010)

Yavaş yavaş yıldızını parlatan güzel oyuncu Anne Hathaway’in hayat verdiği Maggie, özgür ruhlu güzel bir genç kadındır. Kimseye kolay kolay bağlanmayan bu kadının, karşı konulmaz bir çekiciliğe sahip olan Jamie ile karşılaştığında ona âşık olacağına kimse ihtimal vermez. Jamie ise ilaç mümessilliği yapan ve bunu yaparken de kadınlar üzerindeki çekim gücünü kullanmaktan çekinmeyen biridir. Ancak ilişki ilerledikçe ikili gerçek bir ilaçla karşılaşır: Aşk!

2. Army of Thieves (2021)

2. Army of Thieves (2021)

Ölüler Ordusu'nda yaşananların öncesinde geçen Army of Thieves, zombi saldırılarının ilk aşamasında küçük bir kasabada banka memuru olan Ludwig Dieter, bir soygun gerçekleştirmesi için gizemli bir kadın tarafından Interpol'ün en çok aranan suçlularından oluşan bir ekibe dahil edilir.

1. The French Dispatch (2021)

1. The French Dispatch (2021)

Wes Anderson imzalı film kurgusal bir yirminci yüzyıl şehrinde geçiyor. Hikâye bir Amerikan gazetesinde çalışanlarının başından geçen olayların adeta bir aşk mektubu şeklinde “The French Dispatch” dergisinde yayımlanması üzerinden gelişiyor.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın