Görüş Bildir
Haberler
Sadece Gazetelerin Arka Sayfalarında Rastladığımız Sağlıklı Yaşama İlişkin 7 Altın Öneri

Sadece Gazetelerin Arka Sayfalarında Rastladığımız Sağlıklı Yaşama İlişkin 7 Altın Öneri

ali ekber
06.01.2015 - 14:31 Son Güncelleme: 06.01.2015 - 16:01

Son derece önemli bilgiler veriyor olmasına karşın, gazetelerin en arka sayfasında, memelerini büyütünce şansı açılan hanım kızımızın büyük resimli haberinin altında denk geldiğimiz haberlerdir bunlar. İçerik olarak hayatın sırrını verme ile eşdeğer bilgiye sahip ancak konum olarak 'okumasan da olur' tadındadır. Mesela ömrü uzatmanın yolları, sağlıklı bir cinsel ilişkinin anahtarları hep bu küçücük alanda verilir. Türkiye'de insan hayatına verilen değerin düşük olmasından mıdır yoksa bu haberlerin kaynağı olan bilim insanlarına duyulan güvensizlikten midir bilinmez ama bu haberler bir türlü hak ettiği yere ulaşamaz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Her gün bir kadeh kırmızı şarap kalp sağlığını koruyor...

1. Her gün bir kadeh kırmızı şarap kalp sağlığını koruyor...

İşte kalp sağlığını korumanın bir numaralı anahtarı. İlk olarak kim yaptı bilmiyoruz ama her yıl bilim insanlarının düzenli olarak test edip onayladığı, ancak gazetelerimizde iki satırla değinilen konu. Haber mi yalan, yoksa ülkede alkol ile ilgili konuların çekinilerek verilmesinden midir nedir bilinmez ama hala hak ettiği göremeyen bir haber. Yani düşünsene günde bir kadeh şarap içeceksin ve kalp krizini unut ama haber iki satır. Bu işte bir gariplik var!

2. Buz gibi suyla yapılan duş ömrü uzatıyor...

2. Buz gibi suyla yapılan duş ömrü uzatıyor...

Sanırım hükümetlerin enerji kullanımını asgariye indirmek için bilim insanları ile ortak hareket ettiklerinin bir kanıtı. Aman boşa doğalgaz yanmasın, tüpgaz bitmesin diye günde üç öğün insanları buz gibi suyla duş almaya teşvik etmenin başka izahı yok. Tamam belki yazın bir derece kabul edilebilir ama ısrarla diyorlar ki dört mevsim, her gün bunu yapın. Yani ya erkenden ölelim de ssk'dan maaş alamayalım istiyorsunuz ya da ülkenin ciddi enerji sıkıntısı var bizden gizliyorsunuz. Sağlık bu değil!

3. Haftada en az 5 kere seks herkese iyi geliyor...

3. Haftada en az 5 kere seks herkese iyi geliyor...

Tabii ya, hatta 6-7, günde 3, sabah akşam aç karnına bir... Arkadaşım dalga mı geçiyorsunuz, adam mı seçiyorsunuz bilemiyorum ki? Türkiye gibi bir ülkede, insanların mastürbasyonu seks saydığı bu topraklarda, haftada 5 defa seks yapın demek, işimiz gücümüz kalmadı sizinle t.şak geçiyoruz demekten başka bir şey değildir. Çalışmayalım, uyumayalım sevişelim öyle mi? Haa bunun bir de sevişilecek insan bulma safhası var ki asıl macera orada. Nasıl iyi güldünüz mü bari?

4. Zinde bir yaşam için günde bir avuç fındık...

4. Zinde bir yaşam için günde bir avuç fındık...

Haftada 5 kere seksi nasıl yapacaksın? E tabii ki fındık, fıstık, ceviz, vs. yiyerek. Öyle bir ülkeyiz ki, seks yapamıyoruz ama sekse ön hazırlık konusunda 1 numarayız. İtalyanlar günde 12 defa sevişiyor, bizim kadar seks konuşup, nasıl daha iyi sevişiriz diye düşünmüyorlar. Yani işin özü şu ki, seks bizim dilimize vurdu iyice, fındık fıstık olayı da hep bunun yansıması işte.

5. Bol bol çikolata ama bitter olsun...

5. Bol bol çikolata ama bitter olsun...

Bi bitter çikolata sevgisidir gidiyor. Çikolata yiyin ama kakao oranı en az %57 olsun. Yoksa ne olur? Kamışa su gitmez. Hah geldik mi yine sekse? Ha bunun yanında kalp için, karaciğer için de faydalı ama kamışa su yürüdükten sonra kalbin dursa ne olur? Sertleşme bozukluğuna karşı kullanılan ilaçların en büyük yan etkisi kalbe değil mi? Bundan dolayı kullanmaktan vazgeçen duydunuz mu hiç? Mutlu ölelim çak bir tane diye avuçla yutuyorlar. İşte bitterciler de böyle, kalbi, karaciğeri övüp, kamışa su yürütüyorlar. Kalbim ağrıyor, oradan bir ısırık bitter çikolata versene diyen yaşlı gördünüz mü?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Detoks için günde en az 3 litre su...

6. Detoks için günde en az 3 litre su...

Bitmeyen önerilerden biri. Artık gazetelerin arka sayfalarından çıktı, mahalledeki Emine Teyze'nin bile verdiği bir öneri haline geldi. Sanırız Türk milletinin en kolay benimsediği sağlıklı yaşam mottosu oldu. Neden? Nedeni basit çünkü yapmak için çaba sarf etmenize gerek yok. Oturduğunuz yerden rahatlıkla yapabileceğiniz, hatta birinden isteyerek yerinizden bile kalkmadan icra edebileceğiniz bir sağlık önerisi. Mesela bu öneri, egzersiz yaparken 3 litre su için olsaydı kimse iplemezdi.

7. Unutmamak için bulmaca çözün...

7. Unutmamak için bulmaca çözün...

Yaşlılarımızın kendini sudokuya, çengel bulmacaya vermesinin bir numaralı müsebbibi budur. Alzheimer'ı, erken bunamayı, unutkanlığı, vs. önlediğini söyledikleri günden beri bulmaca eki veren gazeteler yok satıyor. Bu sayede bulmaca eki vermeyen kalmadı. Babalarımız, annelerimiz, dedelerimiz, ellerinde bulmaca eki oradan oraya seğirtiyor. Resmen Sudoku bulunduğu günden beri ilk defa altın çağını yaşıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
2
2
1
0
0
0