Görüş Bildir
Haberler
Sadece Düşününce Bile Kanınızı Donduracak Geçmişten Günümüze 25 İşkence Yöntemi

Sadece Düşününce Bile Kanınızı Donduracak Geçmişten Günümüze 25 İşkence Yöntemi

Simay
08.06.2018 - 17:48

Çok sayıda modern işkence yöntemi ve cihazı ne yazık ki dünyamızda mevcut. Günün birinde işkencelerin tarih olacağını umuyoruz ancak o zamana kadar, modern işkence vakalarından haberdar olmalıyız. En azından farkındalık yaratabilmek için... 

Sizler için derlediğimiz bu içerikte, geçmişten günümüze kullanılan 25 farklı işkence aleti ve yöntemini derledik.

Kaynak: https://list25.com/25-disturbing-mode...
İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Su Hapsi

25. Su Hapsi

Çin'deki Falun Gong uygulayıcılarına karşı kullanıldığı iddia edilen bu işkence yöntemi, kurbanın bir kafese (bu kafes bazen sivri uçlarla kaplı olabiliyor) yerleştirilmesi ve daha sonra kurbanın boynuna gelen kirli suya kafesin batırılmasıyla uygulanıyor.

24. Soğuk Hücre

24. Soğuk Hücre

Bu işkence yöntemi, CIA'nın gerçekten kullanmaya yetkili olduğu birkaç “geliştirilmiş” sorgulama tekniğinden biridir. Soğuk hücre, esirin tam gazla çalışan bir klima ünitesinin önüne yerleştirilmesiyle gerçekleştirilir. Bazı iddialara göre bu işkence yöntemi yıllardır uygulanıyor.

23. Boyundurukla Sergileme

23. Boyundurukla Sergileme

Ortaçağ'da uygulanan klasik bir 'mahkum tedavisi'dir. Çoğu ülkede yasaklanmış olmasına rağmen, dünyanın bazı bölgelerinde hala bazı halklar bu yöntemi aşağılama biçimi olarak kullanmaya devam ediyor.

22. Dürtücü

22. Dürtücü

Sığır güdücülerinden esinlenerek yapılan bu işkence aracı, işkence sırasında elektrik çarpması sağlanıyor. Bu cihaz özel olarak tasarlanmıştır.

21. Squad Pozisyonu

21. Squad Pozisyonu

Kulağa pek kötü bir şey gibi gelmiyor ama haftalarca bu pozisyonda çömeldiğinizi hayal edin. Bazen kurbanların topuklarının altına çivi yerleştiriliyor, böylece topuklarını yere basmaları da engellenmiş olunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Şok Tabancası

20. Şok Tabancası

Dünya çapında polisler tarafından sık sık kullanılsalar da, Birleşmiş Milletler de dahil olmak üzere birçok uluslararası örgüt, şok tabancasını bir işkence biçimi olarak görmektedir.

19. Filistin Askısı

19. Filistin Askısı

Bu yöntem, Rönesans döneminde oldukça sık kullanılmıştır. Mahkumun kolları, başının arkasına asılır, bu da kolların yerinden çıkmasına neden oluyor. Belki de şaşıracaksınız ama işkence yöntemi nefes almayı da çok zorlaştırıyor.

18. Beyaz Eziyet

18. Beyaz Eziyet

Belki de bu listedeki en garip işkence yöntemi sayılabilir. Mahkumun bulunduğu odadaki her şey beyazdır. Hatta yemekleri bile! Ses yok. İnsan teması yok. Hiçbir şey yok, sadece beyazlık var. Bu işkence, duyusal yoksunluğun nihai şeklidir.

17. Tucker Telefonu

17. Tucker Telefonu

Bu elektrik şoku cihazı, 60'lı yıllarda Arkansas'ta Tucker State Hapishanesi Çiftliği'ndeki tutuklular üzerinde uygulanmıştır. Cihaz kurbanı cinsel organlarına şok vermek için kullanılıyor. Uzun mesafeli bir telefon görüşmesi yapmanın bedeli de tekrar tekrar çarpılmak.

16. Suriye Kutusu

16. Suriye Kutusu

Bu işkence yöntemi “Eziyet Odası” olarak da adlandırılır. Korkunç ama aynı zamanda oldukça basit. Mahkum, günlerce yalnız kalacağı, hiç odası olmayan kutu gibi bir mekana hapsediliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Müzik Eziyeti

15. Müzik Eziyeti

Kulağa çılgınca gelebilir, ancak çeşitli hükümetler bu işkence yöntemini kullanmaktadır. Mahkuma, Metallica'dan Britney Spears'a bir sürü farklı müzik çok yüksek sesle saatlerce dinletiliyor. Evet, kulağa çok acımasız geliyor.

14. Canlı Canlı Gömülme

14. Canlı Canlı Gömülme

Bunun hakkında söylenecek çok şey yok. Mahkumları diri diri gömüyorlar. Hatta bazen nefes alabilmeleri için onlara bir kamış veriliyor. Duruma göre onları ölüme de terk edebiliyorlar.

13. Cehennem Hapsi

13. Cehennem Hapsi

Bu işkence yöntemi, Çin'deki polisler arasında popüler. Temel olarak mahkumların ellerini ve ayaklarını büyük bir kelepçeden geçiriyorlar.

12. Dokuz Kamçılı Kırbaç

12. Dokuz Kamçılı Kırbaç

Nasıralı İsa'da kullanılan aynı kırbaçlama cihazı bugün hala kullanılıyor. Amerika İnsan Hakları Mahkemesi, Trinidad ve Tobago’ya uygulamaya son vermek için baskı yapmış olsa da, zaman zaman hala kullanılmaktadır. Bu kırbacın en kötü kısmı, metal pençeleri olmasıdır. Bunlar kurban kamçılandığında derisine saplanıyor.

11. Kelebek Vida

11. Kelebek Vida

Ortaçağ'dan beri kullanılan bu işkence yönteminde, mahkumun parmak uçları kelebek vida ile eziliyor. Halen bu yöntemi kullanan çeşitli çeteler ve isyancı grupları mevcut.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Tırnak Sökme

10. Tırnak Sökme

Tırnaklarınızın koparılması, gerçekten acımasızca. Bu işkence yöntemi, hem devlet hem de çete ve mafya gibi devlet dışı örgütler tarafından çok eski yıllardan beri kullanılmaktadır.

9. Shuanggui

9. Shuanggui

Shuanggui, Çin Komünist Partisi tarafından iç disiplini tanımlamak için kullanılan terimdir. Tam olarak nasıl yapıldığının üstü gizemli bir biçimde örtüldü, çünkü kurbanlar birdenbire ortadan kayboluyor ve işkence ediliyor. Temel olarak insani ihtiyaçların ve temasların yoksunluğunu ve fiziksel istismarı içeren bir işkence yöntemi. Genellikle bu işkenceye maruz kalan insanlar kendi hayatlarına geri dönemiyor.

8. Köpek Tecavüzü

8. Köpek Tecavüzü

Bu işkence yönteminin iddiaları geçen yüzyılda dünya çapında çeşitli zamanlarda ortaya çıkmıştır. Köpekler mahkumun olduğu odaya serbest bırakılıyor ve... Daha fazla ayrıntıya girmeyeceğiz. Adından her şey anlaşılıyor zaten.

7. Kaplan Benci

7. Kaplan Benci

Çin, bu yöntemi politik muhalifler üzerinde kullanmayı seviyor. Temel olarak, kurban bir tahtaya bağlanıyor, dizinin hemen üstüne bir tahta daha konuluyor ve yavaş yavaş ayaklarının altına tuğlalar yerleştiriliyor. Tuğlalar kayışlar kırılıncaya ya da kurbanın bacakları kırılıncaya kadar ekleniyor.

6. Zorla Besleme

6. Zorla Besleme

Çoğunlukla açlık grevi yapan mahkumlar hayatta tutmak için (ya da daha fazla işkence edebilmek için) zorla beslenirler. Dünya Tabipleri Birliği, bir doktorun zorla beslenmeye katılmasının etik olmadığını savunmaktadır. Yani uluslararası hukuku ihlal etmektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Boğulma Simülasyonu

5. Boğulma Simülasyonu

Bu işkence yöntemi, başka bir “geliştirilmiş” sorgulama tekniğidir. Mahkumların yüzlerine boğulmayı simüle etmek için su dökülüyor. Başka bir şekilde uygulanışı ise mahkumu sırt üstü sabitleyip yüzünün ıslak bir bezle kapatılması ile gerçekleştirilebiliyor. Bu işkence, 2006 yılında Bush yönetimi tarafından yasaklanmıştır.

4. Demirle Dağlama

4. Demirle Dağlama

Sığır yetiştiriciliğinden benimsenerek yapılan bir başka işkence aracı. İnsanları kızgın demirle dağlama yüzyıllar boyunca kullanılan bir işkence yöntemi olmuştur.

3. Alman Sandalyesi

3. Alman Sandalyesi

Bu IŞID tarafından kullanılan işkence yöntemlerinden biridir. Mahkum bir sandalyeye bağlanıyor ve kollarıyla bacakları aşağı doğru çekiliyor Tahmin edebileceğiniz gibi, insan omurgası böyle bir baskıyı kaldıramaz.

2. Uykudan Mahrum Etme

2. Uykudan Mahrum Etme

Üniversitedeyken sınavlar için sabahladığın günlere kötü mü demiştin? O zaman bu işkence yöntemiyle tanışmamışsın demek. Mahkumun uyumasına izin verilmiyor. Asla.

1. Ölüm Yatağı

1. Ölüm Yatağı

Asya’nın bazı bölgelerinde kullanıldığı iddia edilen bu işkence yönteminde, mahkumlar genellikle bir tahtaya bağlanıyor ve günlerce yalnız bırakılıyor. Bu genellikle kas körelmesine yol açıyor. Kasları çok zayıflamış olduğundan, çok zayıf görünecek ve böylece hükümet, diğer muhaliflere bir sinyal gönderebiliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
321
278
190
63
52
46
27
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gözde Nur Şahin

Vahşi insan ırkı şu dünyadan temizlense keşke.

Hidden Taehyungie

hayır bir insan bunları yapacak kadar nasıl sadistleşir veya neden yapar birine bunları?

Asm Sarıaltın

"Kaplan Benci ve Maceraları"