Görüş Bildir
Haberler
Sadece Bodrum'da Yaşayanların Anlayabileceği 13 Durum

Sadece Bodrum'da Yaşayanların Anlayabileceği 13 Durum

Umut Bardak
09.09.2014 - 16:39 Son Güncelleme: 11.09.2014 - 16:32

1. Dolmuş fiyatlarımız

1. Dolmuş fiyatlarımız

Yüz ölçümü 557 kilometrekare olan ve  bunun 363 kilometrekaresi orman olan Bodrum'da düz hesap 150 kilometre yol olduğunu varsayarsak ve her dolmuşun rotadan rotaya 10 ila 60 km yol yaptığını düşünürsek, kişi başı alınan dolmuş parasından hiç bir Bodrumlu memnun değildir herhalde. Ayrıca iki metrekare dolmuşa 50 kişinin binebildiğini görebilirsiniz.

En basitinden;

Gümbet - Bodrum arası git gel 10 km. 

Yetişkin fiyatı: 3.00 TL Öğrenci fiyatı 2.00TL, 

En komiği de indi bindi 2.00 TL.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. 1+1 ev fiyatlarını öğrendiğimizde biz.

Çoğu Bodrumlunun genelde kendi evi-arabası vardır. Ama arkadaşlarımız için ev araştırdığımızda paragöz Bodrumluların 1+1 ev için 800 lira kira istediğine şahit olabilirsiniz.

3. Evimizmiş gibi gittiğimiz kafe ve barlarımız

3. Evimizmiş gibi gittiğimiz kafe ve barlarımız

Kışın açık olan 2-3 mekan vardır Bodrum'da. Ailemizin bireyleri gibi severiz onları. Okul ve iş çıkışı kafa dağıtmak için 10 liraya bir bira içer, 1-2 saat muhabbet eder kalkarız. Ama bakın yerlisine değil, tatile gelenlere sesleniyorum, Allah aşkına bu kafeden kalenin fotoğrafını çekmeyin artık. Bi' de flaşla çekiyorsunuz. Flaş yemekten gözlerim bozuldu yemin ediyorum.

4. Her evin deniz manzarası olması

4. Her evin deniz manzarası olması

Evet garip gelebilir ama gerçekten öyledir. Yani tam odanın penceresinden baktığınızda göremeyebilirsiniz ama en kötü evin terasına çıkar denizi seyredersiniz.

5. Halk plajı adı altında kazık yemek

5. Halk plajı adı altında kazık yemek

Yanlış duymadınız. Plajların çoğu halk plajıdır ama en az 30 lira bırakıp gidersiniz. Çünkü sahil yanındaki işletmeler sizi bir şeyler almaya zorlarlar. Kendinizi bir şeyler içmek, yemek zorunda hisseder ve bir iki bira içer 50 lira hesap ödersiniz.

6. Kış aylarının sessizliği

6. Kış aylarının sessizliği

Bodrumlu olanların bildiği ve sevdiği diğer şeylerden biridir. Bodrum'un yazın kalabalığından ve trafiğinden bıkmış Bodrumlular için kış, bulunmaz bir hint kumaşı niteliğindedir. Akşam 20:00 dan sonra sokaklar genelde boş olur. Sadece cumartesi akşamları mekanlar açık olur. Gibi gibi..

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Tekilacılar sokağı

7. Tekilacılar sokağı

Sokakta yürümek insan akan derede rafting yapmaya benzer. Tanıdık mekan sahibi yoksa bistro bulmak imkansızdır. ''Masanızın üzerinde dans edebilir miyim?'' sorusuna maruz kalabilirsiniz. Genişliği 3-5 metre olan bu sokakta resmen para akar. Ve genelde bir mekana gitmeden önce bir iki bira içilen yer olarak adlandırılır.

8. Asi tayfa taraftar grubu

8. Asi tayfa taraftar grubu

Çoğunluk yaş aralığı 14 ile 25 olan Asi Tayfa, Bodrumsporumuzun ilk ve tek taraftar grubudur. Deplasman ve iç saha fark etmez, her maça giderler. Özel maçlarda kendi imkanlarıyla güzel kareografi çıkarabilirler.

9. Rock barlarımız

9. Rock barlarımız

Bir yanda 20 yılı aşkın bir süredir hizmet veren Körfez Bar, diğer yanda 6-7 yıldır hizmette olan Kule Rock City. İki bar da bir Bodrumlu için vazgeçilmez mekandır. Körfez biraz daha elit, Kule ise 18 yaşına basanların gecesinde gittiği yerdir. Eğlenceli mekandır.

10. Gümbet barlar sokağı

10. Gümbet barlar sokağı

Erkek başına 7 erkek düşen saçma sapan bir yer. 

İlk defa bu sokağa giren fazlasıyla etkilenir. Işıl ışıl bir cadde, her bir taraftan yükselen müzik sesleri, sevimli İngiliz Hollandalı hatunlar, yakışıklı adamlar, şovlar, animasyonlar... ''24 happy hour'' adı altında müthiş bir hızı vardır sokağın. Sabaha kadar dinmeyen bir insan sirkülasyonu vardır. Alkol hiç durmadan akar ve etkisiyle ortaya harika bir fotoğraf çıkar, fakat kazın ayağı hiç de öyle değildir. Burada yaşadıkça ve içine iyice girdikçe gelen turisti kalite olarak 2'ye ayırıyorsun. İngiltere'de çok alt tabakada yaşayan ve Gümbet'e sadece seks yapmak, marketlerden içecek çalmak, içmek, kusmak, kavga etmek ve bütün bunların sonunda deşarj olmuş bir şekilde ülkesine geri dönmek için gelenler. İkincisi ise biraz daha kültürlü ve geldiğinde gezen, gören ve tanımaya çalışan kesim.

11. Beyaz bodrum evleri

11. Beyaz bodrum evleri
İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Gümüşlük balık restoranları

12. Gümüşlük balık restoranları

Bodrum'un tikilerden uzak olan, en sevilen, huzur dolu yeri. Tavşan adası ve koyun sol tarafında bulunan falezlere yapılan yürüyüş insana haz verir. Aslını isterseniz Tavşan Adası'nda bir halt yok ama o falezler çok hoştur gerçekten. Restoranlarda yastık ve minderlere yayılıp yudumlanan bira olmazsa olmazdır.

13. Bodrum barlar sokağı

13. Bodrum barlar sokağı

Kışın in cin top koşturur. Yazın iğne yere düşmez. Barlar Sokağı denildiğine bakmayın 1 - 1.5 km boyunca en fazla 10 tane bar vardır. Geri kalan tüm dükkanlar hediyelik eşya, giyim mağazaları, sokak acenteleri, kafe ve publar ile doludur. Yazın o kalabalıkta yürümesi zordur ama yine de yürür insan. Kışın araç trafiğine bile açıktır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
32
18
6
5
5
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mustafa Özdemir

kumbahçe cafe. bunu hazırlayanlar bir iki bar ın reklamı için yapmış bunu...

Gezsene Co

Anlatılmaz yaşanır, mutlaka okumalısınız https://gezsene.co/2017/08/27/bodrumun-tercih-edilmesinin-nedenleri/