Görüş Bildir
Haberler
Saç Dökülmesini Engellemek İçin Uygulayabileceğiniz 14 Çözüm Önerisi

Saç Dökülmesini Engellemek İçin Uygulayabileceğiniz 14 Çözüm Önerisi

Başak Nur Süner
05.02.2019 - 12:34 Son Güncelleme: 11.02.2021 - 17:20

Saç dökülmesini yavaşlatmak veya durdurmak için yapabileceğiniz birçok şey var. Ancak ne yapacağınız saçınızın dökülme nedenine bağlıdır.

Hamilelik sonrası saç dökülmesi gibi bazı durumlar kendiliğinden çözülebilir. Ayrıca sağlık uzmanınız saç dökülmenizin tiroid sorunları, stres, kafa derisi enfeksiyonları, androjenik alopesi veya basit yaşlanma gibi nedenlerden kaynaklandığını teşhis edebilir. Bu yüzden önerileri uzmana danışarak uygulamanızda fayda var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Beslenme

Tabağınızı vücudunuz için gerekli olan besinlerle doldurun.

1. Akdeniz tipi beslenme

1. Akdeniz tipi beslenme

Bir çalışma, çiğ sebze ve Akdeniz tipi beslenme gibi taze otlar içeren bir beslenme düzeninin androjenik alopesi riskini (kadın tipi kellik veya erkek tipi kellik) azaltabileceğini veya yavaşlatabileceğini ortaya koydu.

2. Protein

2. Protein

Saç kökleri çoğunlukla keratin denilen proteinden oluşur. Saç dökülmesi olan 100 kişiyle yapılan bir çalışmada, katılımcıların protein yapı taşları olarak görev yapan amino asitler de dahil olmak üzere çeşitli beslenme eksikliklerinin olduğu belirtildi.

Yumurta, fındık, fasulye ve bezelye, balık, az yağlı süt ürünleri, tavuk ve hindi gibi sağlıklı protein kaynaklarını tüketebilirsiniz.

3. A vitamini

3. A vitamini

A vitamini sebum üretimine yardımcı olabilir, saç derisini daha sağlıklı tutar ve daha fazla tüy tutabilir. A vitamini bakımından zengin olan ıspanak, tatlı patates, biber gibi gıdaları tüketin.

Gıda Takviyesi

Kullanmaya başlamadan önce mutlaka uzmana danışın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Multivitamin

4. Multivitamin

Bilim insanları, A, B, C, D, demir, selenyum ve çinko vitaminlerinin sağlıklı saç hücreleri için önemli olduğunu belirlediler.

5. D vitamini

5. D vitamini

D vitamini saçı beslemede ve korumada etkili vitaminlerden biri.

6. Biotin

Biotin - H vitamini veya B7 - vücuttaki yağ asidi sentezinde rol oynar. Bu işlem saç yaşam döngüsü için önemlidir ve eksikliğinde saç dökülmesi yaşayabilirsiniz.

7. Saw palmetto

7. Saw palmetto

Cüce çam ağaçlarının meyvelerinden elde edilen bu bitki, erkeklerin testosteron seviyelerini korumalarına da yardımcı olabilir. Bir çalışmada, palmetto tüketen katılımcıların yüzde 60'ının saç büyümesini artırdığı görüldü. Çalışmadaki dozaj günlük 200 miligramdı.

8. Ginseng

8. Ginseng
dogalkozmetikbaharat.com

Ginseng, saç derisinde saç büyümesini artırabilecek bazı fitokimyasallar içerir. Özel dozajlar önermek için daha fazla çalışmaya ihtiyaç vardır. Doktorunuza ginseng takviyesi almak hakkında danışın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Saç bakımı

9. Saç yıkama

9. Saç yıkama

Saçları iki günde bir yıkamak, saç derisini sağlıklı ve temiz tutarak saç dökülmesine karşı koruyucu olabilir.

Anahtar, saç dökülmesine karşı doğal içeriği ve bitkisel formülüyle Halalles şampuan kullanmaktır. Daha sert formüller saçı kurutabilir ve kırılmasına neden olarak saç dökülmesine yol açabilir.

10. Hindistan cevizi yağı

10. Hindistan cevizi yağı

Hindistan cevizi yağı saç tellerini ultraviyole (UV) ışığın etkilerinden korumaya yardımcı olabilir.

11. Zeytinyağı

Zeytinyağı, saçları kuruluk ve buna bağlı kırılmadan korumak için kullanılabilir. Zeytinyağı aynı zamanda genetik saç dökülmesinin yavaşlamasına yardımcı olabilecek Akdeniz diyetinin merkezi bir bileşenidir.

Birkaç yemek kaşığı zeytinyağı doğrudan saça uygulanmalı ve yıkanmadan önce 30 dakika bekletilmelidir.

12. Saç şekillendirme

Saçınızı kökünden çekebilecek ve potansiyel olarak aşırı dökülmeye yol açabilecek sıkı örgüler veya at kuyruğu modellerden kaçının. Saç derinizi tahriş etmemek için saçınızı kurumaya bırakın. Maşa veya düzleştirici gibi ısılı şekillendiriciler de saça zarar verebilir veya kırabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tıbbi tedaviler

13. Lazer tedavisi

13. Lazer tedavisi

Düşük seviyeli lazerler, genetik saç dökülmesi ve kemoterapi nedeniyle kaybedilenler için saç yoğunluğunu artırmaya yardımcı olabilir. Bu seçeneğe kırmızı ışık tedavisi de denir ve epidermal kök hücreleri uyararak işe yarayabilir.

14. Trombosit zengin plazma uygulaması

14. Trombosit zengin plazma uygulaması

Saç derisine trombosit bakımından zengin plazma (PRP) enjekte edilmesi, saç dökülmesinden etkilenen bölgelerde büyümeyi teşvik eder. Kan, trombositleri ayırmak için bir santrifüjden geçirilir ve ardından kafa derisine enjekte edilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
277
74
52
48
43
41
33
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın