Görüş Bildir
Haberler
Sabancı Suikastının Faili Akkol, Emniyette Konuşmadı

Sabancı Suikastının Faili Akkol, Emniyette Konuşmadı

Batuhan
03.02.2016 - 14:51 Son Güncelleme: 04.02.2016 - 09:12

Sabancı suikastının faili olan terör örgütü DHKP/C üyesi İsmail Akkol ile Fadik Adıyaman'ın avukatı, müvekkillerinin emniyetteki sorgulamalarında susma haklarını kullandıklarını, yarın da adliyeye sevk edileceklerini söyledi. Avukat, Fadik Adıyaman'ın üzerinden çıkan sahte kimlikte ismi yer alan ve bugün gözaltına alınan Hatice Çalışkan'ın da yarın adliyeye sevk edileceğini belirtti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Akkol ve Adıyaman'ın avukatı Oya Aslan

Aydın'ın Söke ilçesinde dün gözaltına alınan DHKP-C üyesi İsmail Akkol ve Fadik Adıyaman'ın Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde sorgulamasına katılan avukatları Oya Aslan, emniyet binası çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada ifade alma işleminin tamamlandığını bildirdi.

'Savcıya ifade verecekler'

'Müvekkillerimize örgüt üyesi olup olmadıkları, Türkiye'ye nasıl giriş yaptıkları, yanlarındaki eşyaları nereden temin ettikleri ve hangi amaçla kullanılacakları soruları yöneltildi' bilgisini aktaran Aslan, Akkol ve Adıyaman'ın susma haklarını kullanarak soruları yanıtlamadığını, bu konuda savcıya ifade vereceklerini ya da susma haklarını kullanacaklarını belirtti.

Dosya için kısıtlama kararı

Akkol ve Adıyaman hakkında ‘örgüt üyesi olmak' ve ateşli silah bulundurulmasını, temin edilmesini içeren ‘6136 Sayılı Kanun'a muhalefet' suçlamasıyla işlem yapıldığını açıklayan Oya Aslan, müvekkillerinin yarın Söke ya da Aydın Adliyesine sevk edileceklerini, bu konunun yarın netleşeceğini ifade etti.

Dosyaya Söke Cumhuriyet Savcılığı'nca kısıtlama kararı getirildiğini aktaran Aslan, 'Suçun vahameti nedeniyle dosyanın gösterilmemesi kararı verilmiş. Kısıtlamayı içeren kararı, arama tutanağı ve doktor raporunu görebildik' diye konuştu.

'İstanbul'a götürülme konusu yarın netleşecek'

Zanlıların İstanbul'a götürülmesi konusuna da değinen Aslan, 'İstanbul'a götürülme konusu yarın netleşecek. İsmail Akkol'un bir başka dosyası İstanbul'da. O dosya konusunda işlemlerin nasıl yapılacağı, Aydın'daki adliye üzerinden mi, İstanbul'daki adliye üzerinden mi sürdürüleceği konusundaki bilgiyi yarın savcılıktan öğreneceğiz' dedi.

Sahte kimlikte ismi yer alan kadın da gözaltına alınmıştı

Sahte kimlikte ismi yer alan kadın da gözaltına alınmıştı

Akkol ve Adıyaman Söke'den Eskişehir'e gitmek üzere sahte kimlikle bilet almıştı

Söke Otogarı'nda dün düzenlenen operasyonda DHKP-C üyesi İsmail Akkol ile gözaltına alınan zanlılardan Fadik Adıyaman'ın üzerinden Hatice Çalışkan adına düzenlenmiş sahte kimlik çıkmıştı.

 Aydın Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, bunun üzerine Çalışkan'ı gözaltına aldı. Çalışkan'ın evindeki aramada örgütsel bağlantıya rastlanmadı. 

Çalışkan, emniyetteki ifadesinde, kimliğini kaybetmediği ve yeni bir kimlik de çıkartmadığını belirtti.

Anadolu Ajansı, Hatice Çalışkan'ın oğlunun göçmen kaçakçılığı yaptığını ve Yunan adalarına gittiğini, kadının da birkaç kez Yunan adalarına gittiğini iddia etti.

Doğan Haber Ajansı da Çalışkan’ın Akkol ve Adıyaman'ı önce Didim'de sakladığını, sonra da Söke'ye gelişlerinde yardımcı olduğunu bildirdi. 

'Yardım-yataklık söz konusu olabilir'

Akkol ve Adıyaman'ın avukatı, gözaltına alınan Hatice Çalışkan'ın yarın adliyeye sevk edileceğini belirterek, 'Suçlama konusunda bilgimiz yok. Belki yardım-yataklık söz konusu olabilir net bilemiyoruz' ifadelerini kullandı.

Akkol'un parmak izi, Yunanistan'daki sahte isimli kaydıyla eşleşti

Akkol'un parmak izi, Yunanistan'daki sahte isimli kaydıyla eşleşti
İçeriğin Devamı Aşağıda

İsmail Akkol'un Türkiye'de daha önce yakalanmadığından parmak izi kaydı olmadığı, kesin kimlik tespiti için annesiyle DNA örneklerinin karşılaştırılacağı bildirilmişti.

Atina'da, 2014 yılında Yunan polisinin DHKP/C hücre evine operasyonda Akkol'un 'Cengiz Bayır' adına düzenlenmiş sahte kimlikle yakalanmasından hareket eden polis, Yunanistan'dan bu kişi adına kaydedilen fotoğraf ve parmak izlerinin örneğini istemiş. gönderilen bilgilerin Akkol'un bilgileriyle eşleştiği belirtilmişti.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
9
4
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
oliver

sıfatlara bak amk...

beyaz toros

Şu avukatında geçmişi araştırılsın. Gözüm pek tutmadı..