Görüş Bildir
Haberler
Sabancı Suikastı Sanığı İsmail Akkol Cezaevinde

Sabancı Suikastı Sanığı İsmail Akkol Cezaevinde

ATKN
04.02.2016 - 10:26 Son Güncelleme: 04.02.2016 - 16:15

İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi, Özdemir Sabancı suikastı sanığı DHKP-C terör örgütü üyesi İsmail Akkol'un tutuklanmasına karar verdi. Akkol, tutuklanarak Metris Cezaevi'ne götürüldü. İsmail Akkol ile birlikte yakalanan Fadik Adıyaman da, örgüt üyeliği suçundan kesinlenmiş hapis cezasının infazı için tutuklandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İsmail Akkol (Arşiv)

Aydın'ın Söke İlçesi'nde yakalanan Özdemir Sabancı suikastı sanığı DHKP-C terör örgütü üyesi İsmail Akkol ile Fadik Adıyaman, ifadesinin alınması ardından İstanbul'a gönderilmişti.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yoğun güvenlik önlemi altında Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirilen Akkol, Sabancı suikastine ilişkin davanın görüldüğü İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ara celseye çıkarıldı. 

'İddianameyi okuduktan sonra savunmada bulunmak istiyorum'

Mahkeme Başkanı Nazım Durmaz, İsmail Akkol'un yüzüne yakalama kararını yüzüne okundu. Avukatı Özgür Yılmaz, 'Müvekkilim iddianameyi okuyamadı. Biz de iddianameyi vekalet çıkaramadığımızdan alamadık. Bu nedenle iddianame gerek bize gerekse müvekkilime tebliğ edilsin. Ancak bu aşamada müvekkilimin söylemek istediği bir şeyler olabilir' dedi. 

Sanık Akkol, 'Ben iddianameyi okuyamadım. İddianamenin bir örneğinin tarafıma verilmesini istiyorum.İddianameyi okuduktan sonra savunmada bulunmak istiyorum' diye konuştu.

Savcı Emin Ateşağaoğlu, 'Sanığın üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyetini mevcut delil durumuna göre tutuklanmasına karar verilmesi mütalaa olunur' şeklinde konuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Cezaevinde infaz edileceğim söylenmekte'

Tekrar söz alan sanık Akkol, 'Sürüklenerek buraya getirilim. Bu ülkede adalet olduğu söyleniyor. Ancak adalet olmadığını gördüm. 14 yaşındaki çocuklar kurşunlanıyor. Adalet için mücadele ediyorum. Ayrıca 3 gündür gözaltındayım. Gerek Aydın gerekse İstanbul Emniyetinde dolaylı yollardan cezaevinde infaz edileceğim söylenmektedir. Oysa neyle suçlandığımı dahi bilmiyorum' dedi. Akkol'un bu sözleri tutanaklara geçti.

Mahkeme, 'suçun niteliği, delil durumu, katalog suçlardan oluşu, uzun süredir yargılamadan kaçması ve adli kontrol tedbiri kararının yetersiz kalacağı' gerekçesiyle Akkol'un tutuklanmasına karar verdi.

Duruşma 6 Nisan'da

Duruşma 6 Nisan'da

Akkol hakkındaki yakalama kararını kaldırılmasına hükmeden mahkeme heyeti, İsmail Akkol'a da iddianamenin bir örneğinin verilmesine karar verdi. Mahkeme heyeti duruşmayı 6 Nisan'a erteledi. 

Avukatları, müvekkilleri İsmail Akkol'un, 'Anayasal düzeni silah zoruyla değiştirmeye teşebbüs' suçundan tutuklandığını belirterek Metris Cezaevi'ne götürüleceğini söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fadik Adıyaman da tutuklandı

Fadik Adıyaman da tutuklandı

Operasyonda İsmail Akkol ile birlikte gözaltına alınarak İstanbul'a getirilen terör örgütü DHKP/C üyesi Fadik Adıyaman ise 'terör örgütü üyesi olmak' suçundan kesinleşmiş 6 yıl 3 ay hapis cezası bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı.

Savcı Kiraz suikastı soruşturmasında da ifadesi alınacak

Savcı Kiraz suikastı soruşturmasında da ifadesi alınacak

Akkol'un, Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz soruşturması ve DHKP-C'nin diğer eylemlerinden de ifadesine başvurulacak. 

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, 31 Mart 2015'de İstanbul Adalet Sarayı'ndaki 6'ıncı kattaki odasında DHKP-C tarafından öldürülmüştü.

'Teşekkür ediyoruz'

'Teşekkür ediyoruz'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Sabancı Holding tarafından suikast sanığının yakalanmasına ilişkin yapılan basın açıklaması şu şekilde:

“Merhum Özdemir Sabancı, Haluk Görgün ve Nilgün Hasefe suikasti sanığının yakalanarak adalete teslim edilmesini sağlayan başta İçişleri Bakanlığımız ve Emniyet Genel Müdürlüğümüz olmak üzere, tüm ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile görevli personele Sabancı Ailesi adına teşekkür ediyoruz”

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın