Görüş Bildir
Haberler
Rüya mı Yoksa Kabus mu? Bilim İnsanlarına Göre Seks Robotları İnsanlığa Zarar Verecek!

Rüya mı Yoksa Kabus mu? Bilim İnsanlarına Göre Seks Robotları İnsanlığa Zarar Verecek!

Dandy Warhol
11.05.2017 - 14:04

Seks robotları yeni gündem maddemiz oldu. Hal böyle olunca konuyla ilgili sürekli yeni gelişmelerle karşılaşıyoruz. Son gelişme ise şu: İki robotik araştırmacısı, cinsel amaçlarla seks robotu geliştirilmesine karşı bir kampanya başlattı!

Kaynak: https://broadly.vice.com/en_us/articl...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Başkan seks robotları yolda! Bunu daha önceki birçok içeriğimde de paylaşmıştım seninle. 😬

Şu anda tüm dünyadaki laboratuvarlarda bilim insanları ve mühendisler ç*kü veya memesi olan yapay zekalı robotlar üretmeye çalışmak ile meşgul.

Bakmaya buradan başlayabilirsin. 😉

Ee biliyorum binlerce insan bu durumu büyük bir sabırsızlıkla "hazır ol"da bekliyor. 😜

Yalnız bazı bilim insanları, araştırmacılar ve düşünürler ise seks robotları insanlık için hiç de istenmeyen sonuçlar ortaya çıkarabilir!

Bu kötü sonuçlar sadece elektrik tüketiminin artması, enerji açığının fazlalaşması ve faturaların kabarmasından ibaret değil üstelik. 

Seks Robotlarına Karşı Kampanya, (Campaign Against Sex Robots) dünya çapında ses getirmeye başladı.

Leicester'deki De Montfort Üniversitesi'nde "robot etiği" alanında çalışan bir araştırmacı olan Dr. Kathleen Richardson, kampanyanın başlatıcılarından biri.

Tavrının altında yatan sebep ise cinsiyet araştırmalarında varılan sonuçlarla bağlantılı. Richardson'a göre, fuhuşun erkeklerle kadınlar arasındaki eşitsiz ilişkileri yeniden ürettiğini ve robotlarla seks yapmanın da bundan farklı olmadığını düşünüyor.

'Halihazırda fahişeler olmasa, seks robotları da olmazdı. Bu, öncelikle erkek cinselliği ve erkeklerin cinsel ihtiyaç ve arzuları etrafında organize edilmiş bir dünyada yaşamanın bir sonucu. Teknoloji bize kültürel ve toplumsal olarak neye değer vermemiz gerektiğini söylüyor. Bu seks robotları aracılığıyla toplumun bir kesiminin kadınlar hakkında ne düşündüğünü de açıkça anlıyoruz.'

Richardson'un Makalesi "Asimetrik 'İlişki': Fahişelik ile Seks Robotlarının Gelişimi Arasındaki Paralellikler" ismini taşıyor.

'Fuhuşun makinelere kadar yayılması ne etik ne de güvenli. Seks robotlarının gelişimi ayrıca kadın-erkek ilişkilerini daha da zorlaştıracak. Kadınlar ve erkekler birbirlerine insan olarak bakmakta zorlanacak.

Bu robotların insanlarla benzer bir his yaşayacağını iddia etmiyoruz ancak teknolojinin gelişimi toplumdaki eşitsizliklerini derinleştiriyor.', deniyor makalede.

Kampanyanın bir diğer yürütücüsü İsveç'teki Skövde Üniversitesi'nde robot araştırmacısı olan Erik Billing ise seks robotlarının tamamen yasaklanması görüşünü gündeme getirmiyorlar.

Bunun yerine, seks robotlarının üretimi konusunda bir tartışma başlatmak ve bir farkındalık yaratmayı umuyorlar.

Richardson, 'Seks robotlarının gerçek insan dünyasındaki ilişkileri yansıtacağına ve gelişip meşrulaştıkça, kadınların gerçek dünyadaki gerçek deneyimlerini de zorlaştıracağına inanıyoruz. Bu sömürüye bir ek olacak ve onu derinleştirecek.', diyor.  

İçeriğin Devamı Aşağıda

Richardson kampanyaya verilen tepkileri ise "çok, çok, çok karışık" olarak nitelendirdi.

'Tahmin edebileceğiniz gibi, birçok insan kampanyaya fazlasıyla destek veriyor. Ancak herkesin memnun olması söz konusu değil.'

Yeni yapılan bir ankete göre, İngiliz kadınların sadece %2'si bir robot ile seks yapacağını söylüyor. Ancak dürüst olalım Jude Law ya da Johnny Depp gibi bir robot olursa muhtemelen daha çok kadın 'evet' diyecektir.

Peki seks robotları ile ilişkiye girmek kişiyi kötü biri yapar mı?

Bu konuda Londra'daki Goldsmiths Üniversitesi'nde kıdemli bir programlama öğretim görevlisi olan Dr. Kate Devlin'in görüşleri ise şöyle: 'Kampanya ahlaki bir panik halinde. Kampanyanın tonu kadınların cinsel anlamda pasif olduğu yönünde. Böylece kampanyada kadınların kendilerine dair imajlarında seks robotlarına yer vermediği ve sanki kadınlar kendileri için seks robotu isteyemezmiş gibi bir yaklaşım var.'

Bu arada bilim ve felsefe camiaları genel olarak seks robotlarının yasaklanmasının düşük bir ihtimal olduğunu düşünüyor.

Ancak robot teknolojisinin özellikle de yapay zekalı robot teknolojisinin emekleme aşamasında olduğunu unutmamak lazım.

Devlin, 'Yapay zekalı robotlar henüz bize uzak. Fakat seks robotlarının geleceği sınırsız. Bu, hala başlangıç ​​aşamasında olan bir araştırma alanı. Varsayılan heteronormatif bir erkeklik tutumunun bu alanı kapsayacağı yönünde. Oysa böyle olmak zorunda değil. Seks robotları klasik seks ve cinsiyet sınırlarının içinde yer almak zorunda değil hatta insana benzemek zorunda bile değil. Gelecekte her kadın kendi seks robotuna sahip olabilir.' diyor.

Başkan peki sen ne diyorsun bu işe yahu?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
73
36
29
28
16
15
12
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Tecavüzcülerin artmasından iyidir. Ayrıca ne zararı var yani? İnsanlara duygusal fiziksel travmalar yaşatmaktan aids gibi hastalıklar kapmaktan korunmasız se... Devamını Gör

Erdoğan Kızgın

Birbirimizi sikecegimize robotları sikeriz.z145 suyu ısıt yavrum.benim modelde rezistans yok kardeşim.kardeş mi,ne kardesi lan ? Ulan mahalle cdcisine format... Devamını Gör

kemal leblebi

Bu robotlar ileride gotumuzu sikecek agaaaaaaa