Görüş Bildir
Haberler
Rusya: Suriye'de Tek Noktada 600 IŞİD Militanı Vurduk

etiket Rusya: Suriye'de Tek Noktada 600 IŞİD Militanı Vurduk

Deniz Gök
20.11.2015 - 23:00 Son Güncelleme: 21.11.2015 - 09:41

Rusya Savunma Bakanı, Suriye'nin Der Zor kentindeki bir hedefe 'Cruise' füzesi ile düzenlenen operasyonda 600'den fazla IŞİD militanını öldürdüklerini söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Rusya televizyon kanalı Russia 1’e konuşan Savunma Bakanı Sergey Şoygu, yürütülen kapsamlı operasyonda 23 eğitim kampının, silah ve bomba imalatı yapılan 19 binanın ve 47 silah deposunun kullanılamaz hale getirildiğini ifade etti.

Suriye’deki uçak sayısını iki kat artırarak 69’a çıkardıklarını da söyleyen Şoygu, “Der Zor’da sadece bir noktaya düzenlenen saldırıda 600’den fazla militan öldürüldü. IŞİD büyük kayıp verdi” diye konuştu.

"Militanlar cepheyi terk ediyor"

"Militanlar cepheyi terk ediyor"

IŞİD’e yönelik kara ve hava operasyonlarının yoğunlaşması nedeniyle örgüte katılımda ciddi düşüş yaşandığını da söyleyen Şoygu, bazı IŞİD militanlarının da cepheleri terk ettiğini savundu.

Kasım ayı başında Mısır’da düşen Rus yolcu uçağının IŞİD tarafından düşürüldüğü teyit edildikten sonra, Rusya’nın Suriye’deki hava operasyonları da yoğunluk kazanmıştı.

Kremlin’den gelen son açıklamalarda is,e IŞİD’e karşı operasyonlarda ABD ile Rusya’nın işbirliğine girmesi gerektiği ifade ediliyor.

"Esad ve muhaliflerin diyaloğu gerekli"

"Esad ve muhaliflerin diyaloğu gerekli"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bugün ABD’li mevkidaşı John Kerry ile görüşen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da Suriye’de ortak operasyonların önemine dikkat çekerek, muhalif gruplar ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad arasında da diyalog kanallarının oluşturulması gerektiğini ifade etti.

30 Eylül’de Suriye’de hava operasyonlarına başlayan Rusya, yine Suriye’de IŞİD hedeflerini vuran ABD öncülüğündeki Koalisyon güçleriyle işbirliği yapmıyor.

Rusya ve Koalisyon güçleri, sadece havada ‘istenmeyen durumların’ yaşanmaması için askeri düzeyde teknik bilgi alışverişinde bulunuyor. 

BBC Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
53
12
8
6
0
0
0