Görüş Bildir
Haberler
Rusya Koronavirüs Aşısının Üretimine Başladığını Duyurdu

Rusya Koronavirüs Aşısının Üretimine Başladığını Duyurdu

Rusya Sağlık Bakanlığı, Gamaleya Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Enstitüsü tarafından geliştirilen 'Sputnik V' adlı Kovid-19 aşısının üretimine başlandığını duyurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sputnik'in verdiği bilgiye göre, Rusya Sağlık Bakanlığı'ndan açıklamada 'N.F. Gamaleya Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Ulusal Araştırma Merkezi tarafından yeni tip koronavirüs enfeksiyonuna karşı geliştirilen aşının üretimine başlandı' denildi.

Ne olmuştu?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 11 Ağustos'ta koronavirüse karşı geliştirilen ilk aşının tescil edildiğini açıklamıştı. Rusya Sağlık Bakanlığı, Sputnik V aşısının gerekli tüm testlerden geçtiğini ve virüse karşı bağışıklık geliştirdiğini belirtmişti. Putin, 'En kısa zamanda aşının seri üretimine başlayacağımızı umuyorum' diye eklemişti. 

DSÖ: 'Aşının güvenirliğinin kanıtlanması gerekli'

Dünya Sağlık Örgütü Rusya'den gelen açıklamanın ardından yaptığı değerlendirmede 'Rus sağlık yetkilileriyle yakın temastayız ve DSÖ’nün aşının değerlendirilmesiyle ilgili görüşmelerimiz devam ediyor. Tekrar söylemek gerekir ki aşının bir dizi incelemeden ve testten geçerek güvenliğinin kanıtlanması ve etkisinin ortaya konması gerekir' ifadelerini kullanmıştı.

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan: "Rusya'nın önünde uzun bir yol var"

Enfeksiyon hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan da 'Rusya'nın açıklamasından anladığımız, etkili bir aşı geliştirilmiş değil. Henüz bunların testlerine başlanacağı söyleniyor' demişti.

Dünyada insanlar üzerinde test denemelerine başlanan 6 aşı çalışmasının olduğunu belirten Ceyhan, Rusya'nın onların biraz daha gerisinde olduğunu ve aşı çalışmasında önünde uzun bir yol bulunduğunu anlatmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
45
30
7
6
5
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Destan Yazan

Şu Rusya 'nın bulduğu aşı gerçekten işe yarasın, bundan sonra bütün Rus hatunlar dünya ahiret bacımızdır. Bak bu kadar büyük konuşuyorum...

Mr.Hate

Kendi adına konuş lan yarram, bizi niye dahil ediyon duana?

free doom

Bi haltlar karıştırıyosunuz ama hadi bakalım

feyk

otokratik ulke ile demokratik ulke arasindaki fark budur. otokratik ulkede devlet siyasi show yapmak icin tam test edilmemis bir asiyi uretime gecirerek binl... Devamını Gör

MakinistF

"demokratik" ülkeler de sırf paranın amına koymak için laboratuvarlarda virüsler geliştirebiliyor, ya da 2 gram petrol için milyonlarca insan öldürebiliyor. ... Devamını Gör