Görüş Bildir
Haberler
Rusya Dışişleri: Sputnik'in Engellenmesi Yasa Dışı

Rusya Dışişleri: Sputnik'in Engellenmesi Yasa Dışı

Ulaş
14.04.2016 - 22:36 Son Güncelleme: 15.04.2016 - 16:30

Rus haber ajansı Sputnik’in Türkçe yayın yapan adresi de dahil olmak üzere ajansın 31 dilde yayın yapan internet sitelerine Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) tarafından erişim engeli getirildi. Rusya Dışişleri Bakanlığı, Sputnik'in Türkiye'de engellenmesini 'yasa dışı bir eylem' olarak tanımladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB), Sputnik’e erişimi engelledi. 

Siteye ulaşmaya çalışan kullanıcılar, “5651 Sayılı Kanun uyarınca yapılan teknik inceleme ve hukuki değerlendirme sonucunda, sputniknews.com hakkındaki Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın 14/04/2016 tarih ve 490.05.01.2016.-56092 sayılı kararına istinaden Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından idari tedbir uygulanmaktadır” yazısıyla karşılaşıyorlar.

Erişim engeli Türkçe sayfayla sınırlı değil

Sputnik Türkiye Genel Yönetmeni Mahir Boztepe, erişim engelinin Türkçe yayın yapan sayfayla sınırlı olmadığını, 31 dilde yayın yapan tüm sayfaları kapsadığını Twitter hesabından yaptığı açıklamayla duyurdu.

Sayfaya girmeye çalıştığınızda karşınıza TİB'in 'idari tedbir' kararı çıkıyor.

Sayfaya girmeye çalıştığınızda karşınıza TİB'in 'idari tedbir' kararı çıkıyor.

Sputnik idari tedbir kararıyla ilgili kendilerine bir bildirimde bulunulmadığını duyurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sputnik Türkiye muhabiri Hikmet Durgun ise, Twitter hesabından yaptığı açıklamada 'TİB, Sputnik' erişimi engelledi. Bu karar basın özgürlüğüne ve okuyucunun haber alma hakkına vurulmuş bir darbedir' dedi.

Rusya: 'Türkiye'nin Sputnik'i engellemesi yasa dışı'

Rusya: 'Türkiye'nin Sputnik'i engellemesi yasa dışı'

Rus Dışişleri'nden yapılan açıklamada, 'Sputnik'in engellenmesi tamamen hukuk dışı bir eylem ve ifade özgürlüğü ile bilgiye erişme özgürlüğü gibi temel insan hakları ve özgürlüklerinin de bariz bir ihlali' denildi.

Rusya’ya ait Su-24 savaş uçağının düşürülmesiyle birlikte Türkiye-Rusya ilişkileri gerginleşmişti. Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül de geçtiğimiz günlerde Sputnik için ‘iç işgalciler’ tanımını kullanmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
24
19
9
6
4
4
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Fıttırella

Sputnik evet çirkin yayınlar yapıyordu geç bile kalındı mesele akepe rte bilmem ne değil ki editörlerinden birisi de arkadaşımdır kapatılmayı hak etti bası... Devamını Gör

itsasin

işine gelmeyeni kapamak sansürdür.yarın bu sitede kapanır birkaç süzme zaten yanlı yayın yapıyordu der.

VPN sayesinde bende hala açık, farketmemişim bile. Bir ülkede muhalif medyayı sindiriseniz artık ülke değil başka bir şey olursunuz, mesela kabile!