Görüş Bildir
Haberler
Rusya'dan NATO'ya Tepki

Rusya'dan NATO'ya Tepki

Rusya'dan Nato'ya Tepki

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ından yapılan açıklamada, 'Zirveden çıkan kararlar, NATO'nun, ABD ve birkaç Avrupa başkentinin dikte ettiği politikayı yürüttüğünü gözler önünde sermiştir' denildi.

MOSKOVA

Rusya Dışişleri Bakanlığı, NATO'nun, ABD ve Barış için Ortaklık ülkelerinin katkıları ile Ukrayna topraklarında gerçekleştireceği tatbikatın bölgedeki gerilimi artıracağını belirtti.

Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Galler'in Newport şehrinde yapılan NATO Zirvesi'nde alınan kararlar değerlendirildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Ukrayna konusunda yapılan açıklamaların tonu ve niteliği, NATO'ya üye ülkelerin Kiev'le Ukrayna topraklarında bu yılın sonuna kadar ortak askeri tatbikat yapma planlarıyla birleşince gerginliğin artmasının kaçınılmaz olduğu görünüyor. Bu adımlar, Ukrayna'daki barış sürecini tehlikeye atacağı gibi, toplumda bölünme alevlerini de körükleyecektir.'

NATO Zirvesi'nin sonuçlarının hiç kimseyi şaşırtmayacağı belirtilen açıklamada, Soğuk Savaş döneminde kurulan ittifakın kendi genetik kodlarını değiştirmeyeceği öne sürüldü. Açıklamada, 'Zirveden çıkan kararlar, NATO'nun ABD ve birkaç Avrupa başkentinin dikte ettiği politikayı yürüttüğünü gözler önünde sermiştir' ifadesi kullanıldı.

Açıklamada ayrıca NATO Zirvesi'nde alınan kararlarınRusya tarafından detaylı bir şekilde analiz edileceği belirtildi.

Muhabir: Hakan Ceyhan Aydoğan

Kaynak: http://www.aa.com.tr/tr/haberler/3846...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0