Görüş Bildir
Haberler
Rozetini Erdoğan'ın Taktığı Çelebi A Haber'de: "Neden CHP'den Ayrıldım?"

Rozetini Erdoğan'ın Taktığı Çelebi A Haber'de: "Neden CHP'den Ayrıldım?"

CHP'den milletvekili seçilip AK Parti'ye geçen Mehmet Ali Çelebi, hükümete yakın A Haber televizyonunda yaşadıklarını anlattı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Önce CHP'den ardından Memleket Partisi'nden ayrılıp AK Parti saflarına katıldı

Önce CHP'den ardından Memleket Partisi'nden ayrılıp AK Parti saflarına katıldı

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde teğmenken, Ergenekon davasında 18 Eylül 2008’de tutuklanan ve 41 ay cezaevinde yatan Mehmet Ali Çelebi, 2014 yılında hakkındaki suçlamalardan beraat etmişti. 2018 genel seçimlerinde CHP’den İzmir Milletvekili seçilen Çelebi, Ocak 2021’de istifa ederek Muharrem İnce’nin genel başkanı olduğu Memleket Partisi’nin kuruluşunda yer almıştı..25 Şubat 2022’de Memleket Partisi’nden de ayrılan Çelebi bu hafta AK Parti'ye katıldı. Çelebi'nin rozetini de bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan taktı.

"Biz cezaevindeyken FETÖ'cülerle sadece Başkan Erdoğan mücadele edebilir diyorlardı"

"Biz cezaevindeyken FETÖ'cülerle sadece Başkan Erdoğan mücadele edebilir diyorlardı"

Çelebi AK Parti'ye geçişi sonrası yaşadıklarını hükümete yakın A Haber televizyonunda anlattı. Çelebi'nin açıklamalarından öne çıkan bölümler şöyle: 

'Neden CHP'den ayrıldım? Aslında 2 sene oldu. Tek bir cümle ile özetleyebilirim; 'Demirtaş'a şeref madalyası, Çelebi'ye linç kampanyası'. HDP yönetimi ile aranıza mesafe koyun dedik.Partide ve bölücü, ayrılıkçı bir yapı var... HDP'yi örgüt ile ilişkilendirmeyin dediler. Benimle birlikte 2 vekil bunları ifade etti. Başımıza gelmedik kalmadı. HDP'nin bakanlık vadedildi. İl başkanlıklarını bile PKK'nın askerlik şubesi görenler, bakanlık alırsa siz düşünün.

Taban bizimle aynı düşünüyor. Burada bir baş, gövde uyumu sorunu var. Ünal Çeviköz, 'Azerbaycan'a maalesef yardım ettik' diyor. Mavi Vatan ifadesini kayıtlara geçen ilk isimlerden birisiyim. Çeviköz, 'Yayılmacılık' diyerek Türkiye Cumhuriyetine karşı bir tutum sergiledi, biz de buna karşı durduk.

Tezkereye 'hayır' verdiler. Ben daha önce istifa ettim ama o zaman orada olsaydım yine istifa ederdim. Bu çok ciddi bir problem Türkiye açısından.

CHP, HDP'nin 'sözde soykırım' önergesine tepki vermiyor. Öldürülen teröriste 'ah' çekiyorlar. Sezgin Tanrıkulu'nun SİHA'lardan rahatsız olması var. Tanrıkulu bizim duruşumuza itiraz etti.

KHK olayı da Türkiye için büyük bir tehlikedir. Milletvekilliği çok önemli değil. Bizim derdimiz millet.

Biz itirazlarımızı sürekli yaparken, daha 15 günlük vekilken kurultay olması için imza verdim CHP'liler bana selam bile vermedi. Mobbing yapıldı, yanımıza en fazla 5 dakika oturabiliyorlardı. Şeytanlaştırıldık. İçerde mücadele imkansız hale gelmişti. Hem Çelebi, hem Ahmet Altan olmaz. Hem Çelebi hem Kaftancıoğlu olmaz. Rahatsızlıklarımı söyledim ama bir cevap alamadım. Ben tutuklanan ilk muvazzaf subayım.

Biz cezaevindeyken 'FETÖ'cülerle sadece Başkan Erdoğan mücadele edebilir' diyorlardı. 15 Temmuz direnişinde Erdoğan direnmeseydi hepimiz katledilmiştik diyorlar. Bu kumpasları Erdoğan bozar dedik.'

Bu haberler de ilginiz çekebilir ⬇️

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
88
71
43
13
7
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın