Görüş Bildir
Haberler
Rönesans, Beş Şehir Hastanesinin İşletmesini Danimarkalı Şirkete Devretti

Rönesans, Beş Şehir Hastanesinin İşletmesini Danimarkalı Şirkete Devretti

Batuhan
25.06.2021 - 13:58

Rönesans İşletme Hizmetleri şirketi; Adana, Bursa, Elazığ, Yozgat ve İstanbul Başakşehir şehir hastanelerinin işletmesini Danimarkalı ISS şirketine sattı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Devir işlemini Rekabet Kurumu da onaylarken, şirket neden bu yönde bir karar aldığına dair açıklama yayınlamadı. Türkiye’de başka yatırımları da bulunan Danimarkalı şirketin beş hastaneyi devralmak için ne kadar ödediği de duyurulmadı.

Rekabet Kurumu açıklamasında, 'Bahse konu, Rönesans Sağlık Yatırım Anonim Şirketi ve Şam Yapı Anonim Şirketi elinde bulunan Rönesans İşletme Hizmetleri Danışmanlığı AŞ nezdindeki hisselerin yaklaşık %100’ünün ISS Tesis Yönetim Hizmetleri AŞ tarafından devralınması işlemine ilişkin olarak da Rekabet Kurulu 17.06.2021 tarih ve 21-31/401-203 sayı ile ilgili işleme izin vermiştir.' ifadesini kullandı. 

Kamu-özel işbirliği (KÖİ) modeliyle inşa edilen beş şehir hastanesi, 'Rönesans Holding’in alt şirketi Rönesans Sağlık Yatırım bünyesindeki Rönesans İşletme Hizmetleri’nce işletiliyordu. Şirket sağlık alanındaki yatırımlarıyla 9 bin 500 yatak kapasitesine kadar çıkmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sedef Özgür

hayır bir de utanmadan devasa açılışlar düzenleyip, onu da mitinge çevirmiyormusunuz! sanki devlet hastanesi açiyolar ya! milletin parasıyla holdinglere hast... Devamını Gör

melih baykurt

iss zaten en büyük taşeron firmalardan birisi