Görüş Bildir
Haberler
Romla Yıkandılar, Pastörize Sütten Mahrum Kaldılar: Tarih Boyunca Bebekler Hakkında Uydurulmuş Birbirinden Anlamsız Batıl İnançlar

Romla Yıkandılar, Pastörize Sütten Mahrum Kaldılar: Tarih Boyunca Bebekler Hakkında Uydurulmuş Birbirinden Anlamsız Batıl İnançlar

Cahiliye dönemi deyip geçmeyi isterdik ama günümüzde de o kadar saçma batıl inanışlar var ki...

1. İnsanlar çocuklarının büyüdüklerinde sütün elde edildiği hayvana benzeyeceklerine inandıkları için 1890'lı yıllara kadar Avrupa'da süt pastörize edilmedi.

2. Orta Çağ Avrupa'sında bebeklerin yaramazlıklarının sebebinin kalitesiz anne sütü olduğuna inanılıyordu.

3. Bebeklerin kişiliklerinin olmadığı düşünüldüğü için 19. yüzyıla kadar şimdilerde tavsiye edilen fiziksel ve psikolojik desteğe ihtiyaçları olduğuna inanılmıyordu.

4. Mizaçlarının asabi olduğuna inanıldığı için kızıl saçlıların süt anne olmaları 19. yüzyıla kadar sakıncalı görülüyordu, çünkü bebeklerin süt annelerine çekeceklerine inanılıyordu.

5. İngiltere'nin bazı bölgelerinde yeni doğan bebeklerin kafası şans getirmesi için romla yıkanıyordu.

6. Geleceğinde zengin ve varlıklı olabilmesi için bebeklere tereyağı ya da şekerle dokunulması Avrupa'da yaygın bir gelenekti.

7. Yıllar boyunca göbek kordonunun uzunluğunun erkek bebeklerin penisinin uzunluğunu gösterdiğine inanıldı.

7. Yıllar boyunca göbek kordonunun uzunluğunun erkek bebeklerin penisinin uzunluğunu gösterdiğine inanıldı.

8. Gıdıklamanın bebeklere ciddi zararlar vereceğine dair yaygın bir inanış vardı.

9. 1900'lü yılların başında parmağını emen bebeklerin büyüdüklerinde çok fazla mastürbasyon yapacağına inanılıyordu. Bu nedenle eldiven giydiren, hatta gözünü bebeğinin üstünden ayırmayan insanlar vardı.

10. Sarılığın nedeninin henüz bulunmadığı dönemlerde sarı renkte kıyafet giydirilen bebeklerin hasta olmayacağı düşünülüyordu.

11. Bebeklerin tırnakları bir yaşına gelmeden kesilmiyordu çünkü uykusunun kaçacağına inanılıyordu.

Bu içerik de ilginizi çekebilir!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
39
25
17
5
4
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ülkü

Siz şimdi bunu -di'li, -du'lu yazmışsınız ya o iş öyle değil işte. Kızım doğunca öğrendiklerim; Çocuğun tırnağını kesmeden önce babasının cebine sokmazsan bü... Devamını Gör

Ebe Hatun

evet ben de gebelerimi bu konuda uyarıyorum sarı giydirmeyin fark etmesi zor olur diye ama maalesef herkes dinlemiyor :(

Uğur Şentürk

sirilik muhabbetine hala inaniyolar ki

hale sarıhan

3. gif hangi filme ait bilen var mı ?