Görüş Bildir
Haberler
Roma'nın Yıldızı Totti, Juventus'u Şikeyle Suçladı

Roma'nın Yıldızı Totti, Juventus'u Şikeyle Suçladı

Ulaş
06.10.2014 - 18:20
İçeriğin Devamı Aşağıda

İtalya’da dün Juventus’a 3-2 yenilen Roma takımının kaptanı Francesco Totti, Juventus’un “yine” şike yaptığını ima etti.

Serie A’nın zirvesi için mücadele eden iki takımın derbisinde, ev sahibi ekip Juventus 2 penaltı ve tartışmalı bir golle doksan dakika sonunda sahadan galibiyetle ayrıldı.

Maçın ardından öfkeli olduğu görülen Roma’nın kaptanı Totti, daha önce de şike yüzünden ceza alan Juventus’un bu galibiyetinin de şaibeli olduğunu iddia etti.

Totti, “Yıllardır hep aynı şey oluyor. Bizi hakem mi yendi bilmiyorum ama Juve’nin yenmediği kesin. Juve kendi başına bir ligde oynamalı. O ya da bu şekilde hep kazanan onlar oluyor. Biz yine ikinci olacağız. Bunu sadece ben değil bütün İtalya söylüyor. Daha fazla konuşmayacağım yoksa ceza alırım” dedi.

Roma’nın sportif direktörü Walter Sabatini de “İki penaltının aslında olmadığı ve 3. golün de geçersiz sayılması gerektiği bilimsel olarak görülüyor. Fakat futbolun tüm sorunlarını bu akşam ben çözemem. Roma, maç sonucunu kabul ediyor” diye konuştu.

Juventus yöneticisi Beppe Marotta ise suçlamalara, “Totti’nin sözleri kabul edilemez. Daha önce de hakkıyla kazandığı iki şampiyonluk Juventus’un elinden alınmıştı” diye karşılık verdi.

Juventus Başkanı Andrea Agnelli’nin eşi Emma Winter Agnelli de Twitter’a yazdığı mesajda “Esas Totti gitsin, kendi liginde oynasın” dedi.

İtalya’da 2006’da ortaya çıkan büyük şike skandalında Juventus 2005 ve 2006 sezonlarına ait şampiyonluk unvanlarını kaybetmiş ve alt lige düşürülmüştü.

Tartışmalı maç İtalyan Temsilciler Meclisi’ne de taşındı.

İktidardaki Demokratik Parti’den milletvekili Marco Miccoli, her iki takımın da borsada işlem gördüğünü hatırlatarak, “Hakemin inanılmaz hatalı kararları, (lige şaibe karıştırmak ve ülkemizin güvenilirliğini tehlikeye atmanın yanı sıra) hisse senetlerinin değerini de etkiliyor” dedi.

Miccoli, bu konuda Maliye Bakanı’nın yanıtlaması talebiyle bir soru önergesi vereceğini açıkladı.

Juventus-Roma maçındaki kararlarıyla İtalya’yı karıştıran hakem Gianluca Rocchi, geçen hafta Şampiyonlar Ligi’nde Arsenal-Galatasaray maçını da yönetmişti.

Hakem Rocchi, hem Roma taraftarlarının hem de bazı spor gazetelerinin hedefi haline geldi. Sosyal medyada Rocchi’ye tepki yağarken Corriere dello Sport gazetesi de “Rocchi, bir felaket” diye yazdı.

  • BBC Türkçe
Kaynak: http://www.bbc.co.uk/turkce/spor/2014...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0