Görüş Bildir
Haberler
Kutup Martısı'nın 140 Yıl Sonra Görüldüğü Bölgeye İş Makineleri Girdi

Kutup Martısı'nın 140 Yıl Sonra Görüldüğü Bölgeye İş Makineleri Girdi

Deniz Gök
16.03.2015 - 17:34 Son Güncelleme: 17.03.2015 - 08:57
İçeriğin Devamı Aşağıda

Rize’de, göç yolundaki kuşların uğrak yeri haline gelen ve Türkiye’de 140 yıl sonra ilk kez görülen kutup martısının fotoğraflanıp kayda alındığı sahilde iş makineleri ile dere ıslahı ve kum alma çalışması başlatıldı, ağaçlar kesildi.

Eminettin Mahallesi'nde bulunan alan uzun süreden bu yana göç eden kuş türlerinin uğrak yeriydi. Türkiye’de 140 yıl sonra ilk kez görülen kutup martısının geçen yıl Aralık ayı ortalarında bölgede fotoğraflanması ülkenin dört yanından kuş gözlemcilerini de kente çekmişti.

'İş makineları girdi, kuşlar gitti'

'İş makineları girdi, kuşlar gitti'

Bölgede, Rize Belediyesi’nin kontrolünde Devlet Su işleri (DSİ) tarafından yürütülen dere ıslah çalışmaları kapsamında, Değirmendere’nin denize bağlandığı ve kuş gözlem istasyonu yapılması istenen alana iş makineleri girdi.

İş makinelerinin çalışmaya başlaması ve kamyonlarla kum alınmasının yanısıra bölgedeki 30’a yakın kızılağacın da kesilmesinin ardından kuş türlerinin bölgeden uzaklaştığı gözlendi.

'Ağaçların kesilmesine çok üzüldük'

'Ağaçların kesilmesine çok üzüldük'

Eminettin Mahallesi Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ali Köseoğlu, dere ıslah çalışması başlatılması ve ağaçların kesilmesi ardından kuş türlerinin alandan uzaklaştığını söyledi. Köseoğlu, “Özellikle ağaçların kesilmesine çok üzüldük. O ağaçlara gelen kuşlar vardı. Kutup martısı 140 yıl sonra bu alana geldi. Şimdi birkaç kuş türü kaldı. Onlar da ayrılıyor. İnsana değer verilmiyor da kuşa mı verilecek” dedi.

DHA

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fotoğraflar: DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0