Görüş Bildir
Haberler
Rio Olimpiyatları'nda Türkiye'ye Madalya Kazandıran 8 Sporcu

etiket Rio Olimpiyatları'nda Türkiye'ye Madalya Kazandıran 8 Sporcu

Mustafa Boztepe
21.08.2016 - 22:10 Son Güncelleme: 22.08.2016 - 16:43

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenen 2016 Rio Olimpiyat Oyunları sona erdi. Dünyanın en büyük spor organizasyonu olan Yaz Olimpiyat Oyunları'nı Türkiye 1 altın, 3 gümüş ve 4 bronz olmak üzere 8 madalya ile kapattı. Türkiye, bu performans ile madalya sıralamasında 41. basamakta yer aldı.

İşte ülkemize madalya sevinci yaşatan 8 sporcu...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Taha Akgül: Altın

Taha Akgül: Altın

Milli güreşçi Taha Akgül, Türkiye'ye ilk ve tek altın madalyasını kazandırdı.

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki Carioca Arena'da yapılan erkekler serbest stil güreş 125 kilo finalinde, son iki yılın dünya şampiyonu Taha Akgül ile son olimpiyat üçüncüsü İranlı Komeil Nemat Ghasemi karşılaştı.

Finalde Ghasemi'yi 3-1 yenen Taha Akgül, kariyerinin ilk olimpiyat altın madalyasını elde etti. Ayrıca bu madalya Türkiye'nin Rio 2016'da kazandığı tek altın madalya oldu.

İlk turu maç yapmadan geçen Taha, ikinci turda Moğol Chuluunbat Jargalsaikhan, çeyrek finalde Belaruslu İbrahim Saidau karşısında sayı üstünlüğüyle galip gelmiş, yarı finalde de Ermeni Levan Berianidze'yi 3-1 yenerek finale kalmıştı.

Selim Yaşar: Gümüş

Selim Yaşar: Gümüş

Erkekler serbest stil 86 kiloda milli sporcu Selim Yaşar gümüş madalya kazandı.

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki Carioca Arena'da düzenlenen serbest stil 86 kilo final müsabakasında, dünya ikinciliği ve üçüncülüğü bulunan milli sporcu Selim Yaşar ile son iki yılın dünya şampiyonu Rus Abdulrashid Sadulaev karşılaştı.

Final müsabakasında Sadulaev, Selim Yaşar'ı 3-0 yenerek altın madalyayı boynuna taktı. Selim Yaşar ise gümüş madalyada kaldı.

Rıza Kayaalp: Gümüş

Rıza Kayaalp: Gümüş
İçeriğin Devamı Aşağıda

Carioca Arena'da düzenlenen erkekler grekoromen stil 130 kilo güreş müsabakalarının finalinde, milli güreşçi Rıza Kayaalp ile Kübalı Mijain Lopez Nunez karşılaştı.

Nunez, Kayaalp'i teknik üstünlükle yenerek katıldığı üst üste üçüncü olimpiyattan da altın madalyayla ayrıldı. 

Kariyerinde iki dünya ve altı Avrupa şampiyonluğu bulunan Kayaalp ise gümüş madalya elde etti. Milli güreşçi, ayrıca, Londra 2012'de kazandığı bronzun ardından ilk kez olimpiyatlarda gümüş madalyanın da sahibi oldu.

Daniyar İsmayilov: Gümüş

Daniyar İsmayilov: Gümüş

Milli halterci Daniyar İsmayilov, erkekler 69 kiloda gümüş madalyanın sahibi oldu.

Riocentro'da düzenlenen müsabakalarda erkekler 69 kiloda yarışan Daniyar İsmayilov, koparmada ilk hakkında 156, ikincisinde 160, üçüncüsünde 163 kilo kaldırdı. İsmayilov, silkmede ise ilk hakkında 181, ikincisinde 185, üçüncüsünde 188 kilo kaldırdı.

Toplamda 351 kilo kaldıran 24 yaşındaki milli sporcu, gümüş madalyanın sahibi oldu. 

Altın madalya koparmada 162, silkmede 190, toplamda ise 352 kilo kaldıran 36 yaşındaki Çinli halterci Shi Zhiyong'un oldu. Koparmada 151, silkmede 188, toplamda ise kaldıran 339 Kazakistanlı Izzat Artykov bronz elde etti.

Yasmani Copello Escobar: Bronz

Yasmani Copello Escobar: Bronz

Atletizm müsabakalarında, erkekler 400 metre engelli finalinde milli sporcu Yasmani Copello Escobar piste çıktı.

Bitiş çizgisini 47 saniye 92 salisede geçen milli atlet Copello Escobar, yarışmayı 3. sırada tamamlayarak bronz madalyaya ulaştı. 

Yarışmayı 47.73'lük sürede bitiren ABD'li Kerron Clement altın, 47.78'lik zamanda tamamlayan Kenyalı Boniface Mucheru Tumuti, gümüş madalya elde etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cenk İldem: Bronz

Cenk İldem: Bronz

Erkekler grekoromen stil 98 kiloda milli güreşçi Cenk İldem, Rumen Alin Alexuc Ciurariu'yu yenerek bronz madalya kazandı.

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki Carioca Arena'da düzenlenen erkekler grekoromen stil 98 kilo güreş müsabakalarında, Cenk İldem ile Rumen Ciurariu bronz madalya mücadelesinde karşılaştı.

Milli güreşçi, üstün bir mücadele sergilediği karşılaşmada rakibini 4-0 yenerek bronz madalyaya uzandı.

İlk turu müsabaka yapmadan geçen Cenk İldem, ikinci turda Hindistan'dan Hardeep Hardeep'i 3-1 yenmişti. Çeyrek finalde Rus Islam Magomedov'a aynı skorla üstünlük sağlayan milli güreşçi, yarı finalde ise Ermeni Artur Aleksanyan'a teknik üstünlükle mağlup olmuştu.

Nur Tatar: Bronz

Nur Tatar: Bronz

Carioca Arena'da yapılan tekvando müsabakalarında, kadınlar 67 kiloda milli sporcu Nur Tatar ile Tayvanlı sporcu Chia-Chia Chuang, bronz madalya mücadelesinde karşılaştı.

Rakibi karşısında ilk rauntta 3-0 geriye düşen milli tekvandocu, son raunttaki etkili mücadelesiyle maçı 7-3 kazandı ve bronz madalyayı boynuna taktı. 

Nur Tatar, ilk turda Avustralyalı Carmen Marton'u 11-1, çeyrek finalde ise Türk asıllı Alman tekvandocu Rabia Güleç'i 5-1 yenmiş, yarı finalde ise Fransız Haby Niare'ye altın vuruşla 4-0 mağlup olmuştu.

Milli sporcu, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda da gümüş madalya elde etmişti.

Soner Demirtaş: Bronz

Soner Demirtaş: Bronz
İçeriğin Devamı Aşağıda

Erkekler serbest stil 74 kiloda Türkiye'yi temsil eden Soner Demirtaş, bronz madalya elde etti.

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki Carioca Arena'da yapılan 74 kilo müsabakalarında, milli güreşçi Soner Demirtaş ile Kazak Galymzhan Usserbayev, bronz madalya i̇çi̇n mi̇ndere çıktı.

Üçüncülük mücadelesi̇nde Usserbayev'i 3-0 mağlup eden Soner Demirtaş, bronz madalyayı boynuna taktı. 

İlk turu maç yapmadan geçen Soner Demirtaş, ikinci turda karşılaştığı Moğolistan'dan Unurbat Purevjav'ı 3-1 mağlup etmesine rağmen çeyrek finalde İranlı Hassan Aliazam Yazdanicharati'ye 3-0 yenilmişti. Soner Demirtaş, İranlı rakibinin finale kalmasıyla repesaj turunda karşılaştığı Haitili Asnage Castelly'yi 4-0 mağlup ederek bronz madalya maçına çıkmaya hak kazanmıştı.

Milli sporcu, daha önce Avrupa şampiyonalarında bir altın, bir gümüş ve bir bronz madalya almıştı.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
559
157
83
43
31
31
30
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Abd de sadece Michael phelps bu kadar madalya kazanıyor. Tüm sporcuları tebrik ediyor gelecek olimpiyatlarda başarılar diliyorum ve daha iyisini bekliyorum.

cristophernolann

michael phelps , simone biles , Katie Ledecky = 13 altın , 2 gümüş , 1 bronz bu sporcular bile 180 ülkeden daha fazla madalya kazandı !!

Azerbaycan (56 sporcu) - 1 altın, 7 gümüş, 10 bronz. Türkiye (104 sporcu) - 1 altın, 3 gümüş, 4 bronz.

Yasin Tiryaki

hava mı atıyon kardeş

Serhat

Ya kardeşim burada anne babalar yada adayları bulunmakta , size şunu söyleyeyim siz değil misiniz üniversite okusun adam olsun mühendis olsun doktor olsun av... Devamını Gör