Görüş Bildir
Haberler
Reza Zarrab, TİM Ödül Törenine ‘Şahsen’ Davet Edilmiş...

Reza Zarrab, TİM Ödül Törenine ‘Şahsen’ Davet Edilmiş...

Onedio Medya
26.06.2015 - 15:01 Son Güncelleme: 26.06.2015 - 15:43
İçeriğin Devamı Aşağıda

Pazar günü iki bakanın elinden ihracat ödülü alan Reza Zarrab’ın TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi imzalı mektupla törene ‘şahsen’ davet edildiği ortaya çıktı.

4 bakanın istifasına sebep olan 17 Aralık soruşturmasında 'yolsuzluk ve rüşvet' suçlamasıyla tutuklanan, ancak bir süre sonra tahliye edilen Reza Zarrab, TİM'in düzenlediği 'İhracatın Şampiyonları' ödüllerinde mücevher sektörünün 'ihracat şampiyonu' seçilmişti.

Tepkilerin ardından açıklama yapan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), ödül alacak şirketlerin resmi kayıtlardaki ihracat performanslarına göre belirlendiğini, şirketlerin ise adlarına ödül alacak kişileri kendilerinin bildirdiğini söylemişti.

Hürriyet'ten Fırat Alkaç'ın haberine ve paylaştığı belgeye göre Reza Zarrab diğer şirketlere gönderilen aynı mektupla ‘şahsen’ davet edilmiş.

Mektupta şu ifade yer alıyor:

“Ödül törenimizde firmanız adına ödül almak üzere sizleri şahsen aramızda görmekten memnuniyet duyacağımızı belirtir, bu vesile ile tebrik eder ve başarılarınızın artarak devamını dilerim.”

Davet mektubunda ödül alacak kişi ve beraberlerindekilerin 17 Haziran’a kadar TC kimlik numaraları ve cep telefonu numarası ile iletilmesi gerektiği de vurgulanıyor.

Bakan Zeybekci, 'Vicdanen rahatsız olmadım' açıklamasında bulunurken Numan Kurtulmuş ise 'Keşke bize daha önceden kime ödül vereceğimizi söyleselerdi. O karenin içinde yer almak istemezdim' açıklamasında bulunmuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0