Görüş Bildir
Haberler
Rektör Özkan: 'Asiye'nin Yüz Felci Var, Yüz Sinirleri İçin Yama Planlıyoruz'

Rektör Özkan: 'Asiye'nin Yüz Felci Var, Yüz Sinirleri İçin Yama Planlıyoruz'

Batuhan
11.01.2022 - 12:58

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Pitbull cinsi köpeklerin saldırısında ağır yaralanan ve sevk edildiği Antalya'da doku nakli yapılan Asiye'nin durumu hakkında bilgi verdi. Asiye'nin yüzüne giden damarlarından bazılarının hasar aldığını belirten Özkan, 'Maalesef yüz felci var. Muhtemelen bu hafta içinde Asiye'ye yüz sinirleri için bir yama planlıyoruz' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gaziantep'te pitbull saldırısına uğrayarak ağır yaralanan Asiye'nin yüz felci olduğu belirtildi.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensuplarıyla AÜ Sosyal Tesisleri'nde bir araya geldi. Gazetecilerin gününü kutlayan Prof. Dr. Özkan, Gaziantep'te 22 Aralık günü 2 Pitbull cinsi köpeğin saldırısında ağır yaralanan ve AÜ Hastanesi'nde doku nakli yapılan Asiye Ateş'in durumu hakkında bilgi verdi.

"Yüz sinirleri için bir yama planlıyoruz"

"Yüz sinirleri için bir yama planlıyoruz"

Prof. Dr. Özlenen Özkan, Asiye Ateş'in sağlığını yakından takip ettiklerini belirterek, “Maalesef yüz felcimiz var. Yüze giden sinir damarlarından bir kısmı hasarlanmış. Bu vesileyle beklediğimiz birkaç faktör vardı. Onları geride bıraktık. Muhtemelen bu hafta içinde Asiye'ye yüz sinirleri için bir yama planlıyoruz' dedi.

Bunun küçük bir ameliyat olmadığını vurgulayan Prof. Dr. Özkan, “Daha sonraki zamanlarda kulağını kullanabilmesi önemli bir şey. Görüntü olarak, yemek yerken de onu sıkıntıya sokar. Tabii ki çok küçük bir ameliyat değil' diye konuştu.

"İyileşmesi bir yılı bulacak"

"İyileşmesi bir yılı bulacak"

Asiye'nin iyileşmesinin 1 yılı bulacağını aktaran Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Sadece sinir ameliyatı değil, bekleyen başka ameliyatları da var. Sinir ameliyatı 5-6 ayı bulur ama sonraki süreçlerde saçlı derisini daha doğal bir görüntü elde etmek için uğraşacağız. Balon ameliyatı da birkaç ayı bulacak. İyileşmesi için 1 yıllık bir süreç bizi bekliyor' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
29
4
3
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ceren yildirim

Ah kuzum yazik sana insallah iz kalmaz 😿

Trjoker

ruhundaki yaralar nasıl iyileşecek bakalım bu tehlikeli ırkların kısırlaştırıp üretimi yasaklanması gerek bu görevde muhtardan başlıyor başta kine kadar gidi... Devamını Gör

arslanoglu

Bu kızdan önce de bi çocuk parçalanmıştı 10 köpek tarafından komadaydı o ne oldu ?? Sinirleri görünüyordu artık inş sağlığına kavuşmuştur bu kızda iyileşir i... Devamını Gör