Görüş Bildir
Haberler
Reklam Yasağına Bir Gün Kala Facebook'tan Temsilci Atama Kararı

Reklam Yasağına Bir Gün Kala Facebook'tan Temsilci Atama Kararı

Deniz Gök
18.01.2021 - 15:37 Son Güncelleme: 18.01.2021 - 15:39

Türkiye'de temsilcilik açmayan sosyal medya devlerine verilen süre yarın doluyor. Daha önce para cezasına çarptırılan şirketler yarından itibaren reklam yasağı ile karşılaşacak. Reklam yasağından bir gün önce Facebook da temsilci atayacağını duyurdu. Şirket yaptığı açıklamada 'İlkelerimize aykırılık istenirse temsilcimizi geri çekeceğiz' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Facebook'tan yapılan açıklama şöyle:

Yasadan etkilenen diğer bazı şirketler gibi, yeni düzenlemeler doğrultusunda Türkiye'de temsilci olarak bir tüzel kişilik atama sürecini başlatmaya karar verdik.

Aldığımız karar, Facebook Topluluk Standartları’nı ya da devlet kurumları tarafından yapılan içerik kaldırma taleplerinin incelenme süreçlerini değiştirmiyor. Dolayısıyla, bu ilkelere uygun olmayacak bir şekilde hareket etmemiz için ısrar edilmesi halinde temsilcimizi geri çekeceğimizi belirtmek isteriz. Devletten gelecek talepleri, bu ilkelerimizin yanı sıra Küresel Ağ Girişimi (Global Network Initiative) üyeliğimizin getirdiği sorumluluklarımız doğrultusunda ve Birleşmiş Milletler’in İş Dünyası ve İnsan Hakları Rehber İlkeleri’ne uygun şekilde incelemeye ve değerlendirmeye devam edeceğiz. Ayrıca kısıtladığımız içeriklerin detaylarını mevcut şeffaflık süreçlerimize uygun bir şekilde paylaşmayı sürdüreceğiz. Türkiye’de yaşayan insanların ifade özgürlüğünün ve diğer insan haklarının korunmasına dair bağlılığımızın değişmeyeceğini kamuoyunun bilgisine sunarız.

Şu ana kadar 40'ar milyon TL ceza kesilen şirketlere reklam yasağı da getirilecek 👇

Şu ana kadar 40'ar milyon TL ceza kesilen şirketlere reklam yasağı da getirilecek 👇

Sosyal medya devlerinin Türkiye’de temsilci bulundurmasını öngören düzenlemede 3. aşamanın sonuna gelindi. 

Sosyal medya devlerine verilen süre 19 Ocak’ta doluyor.

Söz konusu kanuna uymayan şirketlere daha önce ilk seferde 10, ikinci seferde 30 milyon TL olmak üzere toplam 40 milyon TL para cezası uygulanmıştı.

Sıradaki yaptırım ise reklam yasağı olacak.

Bakan Yardımcısı Sayan: "Twitter ve diğer ağlardan da benzer ve güzel haberler bekliyoruz"

En son 'LinkedIn' temsilci atama kararı vermişti

En son 'LinkedIn' temsilci atama kararı vermişti

Daha önce temsilci atama kararı veren şirketler VK, YouTube, Tiktok, Dailymotion ve son olarak LinkedIn olmuştu.

Twitter, Periscope ve Pinterest gibi şirketler ise henüz bu konuda bir açıklamada bulunmadı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
12
3
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Dev şirketler bizi umursamaz diyorlardı, şimdi hepsi tek tek temsilci atıyor. Mecbur atayacaklar inanılmaz bir reklam geliri var Türkiye'de. Öyle eski Türkiy... Devamını Gör

Emre Akdağ

Kafamıza yatmazsa geri çekeriz demiş adamlar bence Facebook fazla gönüllü değilmişte mecburiyetten temsilcilik açmış kısa süre kalıp gider. Dize getirdik Fa... Devamını Gör