Görüş Bildir
Haberler
Rebiülevvel Nedir, Neden Önemlidir? Rebiülevvel Ayı İbadetleri Nelerdir?

Rebiülevvel Nedir, Neden Önemlidir? Rebiülevvel Ayı İbadetleri Nelerdir?

Rebiülevvel Ayı, Hicri takvimin üçüncü ayıdır. İçerisinde Hz. Muhammed’in doğumunu da barındıran Rebiülevvel Ayı, Müslümanlar için ayrı bir öneme sahiptir. İslam aleminin son peygamberi Hz. Muhammet, Rebiülevvel Ayı içerisinde dünyaya gelmişti. Hz. Muhammed’in doğumu sebebiyle idrak edilen Mevlid Kandili de Rebiülevvel Ayı’nın içerisinde idrak edilmektedir. Peki, Rebiülevvel ayı ne zaman? Rebiülevvel Ayı ibadetleri nelerdir? İşte Müslümanlar’ın merakla beklediği Rebiülevvel Ayı ile ilgili tüm detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Rebiülevvel Ayı Başladı

Rebiülevvel Ayı Başladı

İslam alemi için en önemli aylardan biri olarak kabul edilen Rebiülevvel ayı, 2021 yılı içerisinde 7 Ekim’de başladı ve 5 Kasım’da son erecek. Peki, Rebiülevvel Ayı’nda hangi ibadetler yapılır?

REBİÜLEVVLEL AYI'NIN ÖNEMİ NEDİR?

İslam aleminin son peygamberi olan Hz. Muhammed’in doğduğu gün olarak kabul edilen Mevlid Gecesi, aynı zamanda Rebiülevvel ayının 11. ve 12. günleri arasındaki gecedir.

Rebiülevvel, Hicri takvime göre yılın 3. ayıdır.

Rebiülevvel Ayı İbadetleri Nelerdir?

Rebiülevvel Ayı İbadetleri Nelerdir?

Kamer aylarının üçüncüsü olan Rebiülevvel ayında belalardan korunmak için günahlara tövbe etmeli, çokça istiğfar çekmeli, kaza namazı kılmalı.

Rebiülevvel Ayı'nın 12. gecesi ise iki rekat namaz kılınır. İlk rekâtında Fatiha'dan sonra 'Ve liküllin deracatin mimma amilü vema Rabbüke bi gafilin amma yağmelun' ikinci rekatında da 'Vağbud Rabbeke hatta ye'tiyekel yakin.' ayeti kerimeleri okunmalıdır. 100 Elhamdülillah (Rebiülevvelin 1-12. günleri arası her gün)

Bu ay içinde mümkün olduğu kadar Resûlüllah için çokça salât ü selâm (salât-ı nâriye, salât-ı münciye ve salât-ı fethiye gibi salavâtlar) okumak faydalıdır.

Bu gecenin mânevî zenginliğinden bolca istifade edebilmek için bir Tesbih namazı kılmalı ve mümkünse bir de Hatm-i Enbiyâ yapmalıdır.

Bu gece kılınacak tesbih namazına şu şekilde niyet edilebilir;

'Yâ Rabbî, niyet eyledim rızâ-i şerifin için tesbih namazına. Yâ Rabbî, bu gece teşrifleriyle âlemleri nûra garkettiğin sevgili Habîbin, başımızın tâcı Resûl-i zîşân Efendimiz'in hürmetine ve bu gecedeki esrârın hürmetine ben âciz kulunu da afv-ı ilâhine, feyz-i ilâhine mazhar eyle, Allâhü Ekber.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın