Görüş Bildir
Haberler
Mevlid Kandili 2021 Ne Zaman, Hangi Gün? Mevlid Kandili Önemi Nedir?

Mevlid Kandili 2021 Ne Zaman, Hangi Gün? Mevlid Kandili Önemi Nedir?

İslam aleminin en önemli günlerinden biri olarak bilinen Mevlid Kandili, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in doğum gecesini ifade etmektedir. Mevlid Kandili, Rabiülevvel Ayı'nın 12. gecesinde kutlanıyor. Peki 2021 Mevlid Kandili ne zaman, Mevlid Kandili hangi gün? Diyanet'e göre Mevlid Kandili önemi nedir? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

İslam alemi için mübarek günler arasında yer alan Mevlid Kandili 2021 yılında ekim ayına denk gelecek. Anlamlı gecede ibadet edecek olanlar bu yıl “Mevlid Kandili ne zaman?” sorusuna yanıt arıyor. Peki, Mevlid Kandili önemi nedir?

2021 Mevlid Kandili Ne Zaman?

2021 Mevlid Kandili Ne Zaman?

2021 yılı dini takvime göre Mevlid Kandili pazar gününe denk geliyor. Mevlid Kandili bu yıl 17 Ekim 2021 Pazar günü idrak edilecek.

Mevlid Kandili'nin Önemi Nedir?

Mevlid Kandili'nin Önemi Nedir?

''Doğum, doğum yeri ve doğum vakti'' anlamlarına gelen mevlid kelimesi, peygamber efendimiz Hz. Muhammed'in doğumunu anlatmak için kullanılıyor. ''Mevlid-i Nebi'' olarak da anılan ve Türkiye'de Mevlid Kandili olarak bilinen gece, Müslüman alemi için büyük önem taşıyor.

Son peygamber Hz. Muhammed'in doğumunu anmak için düzenlenen törenler, tarihte ilk kez Mısır'da Fatımiler döneminde başladı. Çok geçmeden Eyyubiler tarafından da benimsenen kutlama programlarında çeşitli törenler ve şenlikler yapıldı. 

Mevlid törenleri daha sonra İslam dünyasında yaygınlık kazanarak günümüze kadar devam etti. Esasen Hz. Muhammed'in doğum yıl dönümü için başlayan mevlid töreni giderek, Kadir, Mi'rac, Regaib ve Berat gecelerinde veya sünnet, evlenme, ölüm, deprem gibi önemli olaylar vesilesiyle yapılmaya başlandı ve toplumsal gelenekte yer alan önemli bir dini-kültürel öge oldu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın