Görüş Bildir
Haberler
Ramazan Fırat Cinayeti Soruşturmasına Gizlilik Kararı

Ramazan Fırat Cinayeti Soruşturmasına Gizlilik Kararı

FreiGeist
18.03.2015 - 09:38 Son Güncelleme: 18.03.2015 - 12:19
İçeriğin Devamı Aşağıda

Lüleburgaz İlçesi’ndeki evinde boynundan bıçaklanarak öldürülmüş halde bulunan Kırklareli Üniversitesi öğrencisi Ramazan Fırat cinayetiyle ilgili soruşturmaya gizlilik kararı verildi.

Kırklareli’nin Lüleburgaz İlçesi’ndeki evinde boynundan bıçaklanarak öldürülmüş halde bulunan Kırklareli Üniversitesi öğrencisi 20 yaşındaki Ramazan Fırat cinayetiyle ilgili soruşturmaya gizlilik kararı verildi.

Radikal’den İdris Emen’in haberine göre, Lüleburgaz Cumhuriyet Başsavcılığı, Ramazan Fırat’la ilgili yürüttüğü cinayet soruşturmasına gizlilik kararı koydu.

İHD: Neyi saklamak istiyorlar

Ramazan Fırat ile ilgili yürütülen cinayet soruşturmasına gizlilik kararı konulmasına İnsan Hakları Derneği(İHD) Adıyaman Şubesi Başkanı Osman Süzen tepki gösterdi.

’Böyle bir cinayete gizlilik kararı verilmesi hukuka aykırıdır. Toplumda infial yaratan, vahşice işlenmiş bir cinayetle karşı karşıyayız. Savcılık bu gizlilik kararıyla neyi kimden saklıyor?

“Gizlilik kararının verilmesi maalesef bu cinayette ilgili bizim şüphelerimizi artırmaktadır. Ramazan Fırat cinayeti alelade bir cinayet ise niçin işlendiği neden kamuoyundan niye saklanmak isteniyor. Ramazan Fırat’ın cinayeti üzerindeki gizlilik kararının kaldırılması lazım.’’

Ne olmuştu?

Kırklareli Üniversitesi Lüleburgaz Meslek Yüksekokulu Elektrik programı 1. sınıf öğrencisi Ramazan Fırat, geçen 1 Mart’ta Gündoğu Mahallesi Işık sokaktaki birlikte kaldığı 3 ev arkadaşı tarafından boynundan bıçaklanarak öldürülmüş halde bulunmuştu.

Ev arkadaşları arayıp yardım istemiş, eve gelen sağlık ekipleri, üniversite öğrencisi Fırat’ın hayatını kaybettiğini tespit etti.

Evde inceleme yapan polis ekipleri Fırat’ın boynundan bıçaklandığını, ellerinde de kesikler olduğunu belirledi. Ayrıca evin kapılarında herhangi bir zorlanmaya da rastlanmadı.

Soruşturma kapsamında C.T., H.Ç. ile M. K. Polis tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler gece 03.00’e kadar birlikte oturduklarını, daha sonra uyuduklarını söyledi. Pazar günü öğle saatlerinde uyandıklarında salonda Ramazan Fırat’ı yerde hareketsiz gördüklerini öne süren 3 arkadaş, gece de herhangi bir ses duymadıklarını anlattı.

3 kişi çıkarıldıkları mahkemece ‘kasten adam öldürmek’ suçlamasıyla tutuklandı.

Fırat’ın okuduğu Lüleburgaz Meslek Yüksek Okulu da internet sitesinden taziye mesajı yayınlamıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
1
0
0
0