Görüş Bildir
Haberler
Ramazan Ayında Vücudunuzun Değişikliğe Adapte Olmasını Sağlayacak 13 Güzellik Tüyosu

Ramazan Ayında Vücudunuzun Değişikliğe Adapte Olmasını Sağlayacak 13 Güzellik Tüyosu

Fulin
17.05.2018 - 13:06

Ramazan ayı, vücudumuzu farklı açılardan etkiliyor. Bu etki sadece içten değil, değişikliğe adapte olan cildimizi ve her zamanki bakım rutinimizi de Ramazan ayına adapte etmek gerekiyor. İçinde bulunduğumuz yaz döneminde bakım rutinini Ramazan'a adapte etme yollarından bahsediyoruz.

1. Bol su için.

En klişe ama önemli olandan başlayalım. Bunun bakımla ilgisi yok tabii, iftar ve sahur arasında olabildiğince bol su içmek gerekiyor. Ancak ilk günlerden sonra bu kural biraz ihmal edilebiliyor. Su, cildinizin nemli kalmaya devam etmesi için önemli.

2. Güneş koruyucuyu yanınızdan ayırmayın.

Güneş cildin tüm nemini kurutup kavurmasın diye düzenli olarak güneş koruyucu kullanmak ve dışarıdayken iki saatte bir tekrar sürmek önemli. Sprey gibi pratik formlarda ürünleri tercih edebilirsiniz.

3. Yüz yıkama sıklığınızı azaltın.

Bu sıcakta biraz zor ama yüzünüzü her yıkadığınızda cildiniz biraz daha kuruyor. Sabah ve akşam yıkamak yeterli.

4. Yüz misti ya da termal su edinin.

Yüzünüzü yıkamayı azaltsanız da serinleme ihtiyacınızı yüz mistleri ve termal sularla sağlayabilir, bu sayede nemlendirme de yapabilirsiniz. Çantanızda güneş koruyucunun yanına bir yer daha ayırın.

5. Nazik temizleyicilere geçiş yapın.

Normalde belki iri tanecikli peeling, kurutan yüz temizleme jelleri ve tonikler kullanıyorsunuz; ancak şimdi nazik olma zamanı. Cildiniz susuz kalacağı için hassas ciltler için olan daha nazik ürünlerle cildinizi temizlemeniz daha yerinde olur.

6. Yağsız nemlendirici kullanın.

Cildin neme ihtiyacı var ama hem oruç, hem de sıcaklar cildin yağ dengesini değiştirebilir ve sivilceler, komedonlar artabilir. Bu sebeple bakımı hafif tutmak ve yağsız bir nemlendiriciyi dünde iki kez uygulamak yeterli olacaktır.

7. Rutininize serumları veya yüz yağlarını ekleyin.

Normalde kullanmıyorsanız bile bu dönemde cildi beslemek için C vitamini serumu gibi yüz serumları ve yüz bakım yağlarından destek alabilirsiniz. Yatarken içtiğiniz su gibi birkaç damla serum ile cildinizi tüm gün iyi hissettirebilirsiniz.

8. Kağıt maskeler kullanın.

Bu kadar sayıyoruz ama insanın Ramazan'da kolunu kaldıracak hali olmuyor. Özellikle ilk dönemde bu böyle, bu yüzden pratik çözümlere şans vermek lazım. Kağıt maskeler, cilt bakımı için oldukça pratik. Akşamları 15 dakika bekleyip atmak yetiyor.

9. Makyajı hafifletin.

Havalar ısındıkça zaten makyajı biraz hafifletmek gerek, üstüne Ramazan'da hassaslaşan cilt de eklenince hiçbir bahane kalmıyor. BB krem, rimel ve allık üçgeninde şekillenen bir makyaj yetecek ve çıkarmaya çalışırken cildiniz yıpranmayacaktır.

10. Her gün dudak bakımı yapın.

Ramazan'dan en çok etkilenen, kuruyup çatlayan dudaklar. Gün içinde ruj veya başka bir ürün kullanılamadığı için dudakların nemli ve sağlıklı görünmesi önemli. Her akşam nazikçe fırçalayıp bolca nemlendirdiğiniz dudaklarınıza son dokunuşu sahurda bir miktar dudak balmı ya da vazelin ile yapabilirsiniz.

11. Saçlarınızı unutmayın.

Yüz gibi saç derisinin de değişimden etkilendiğini unutmayın ve duş öncesi bakım yağlarını, sonrasında maskeleri ihmal etmeyin. Haftada bir ya da iki kez yeterli olacaktır.

12. Isı işlemlerinden kaçının.

Susuzluk ve güneş etkisiyle kuruyan saçları korumak için ısı işlemlerini biraz azaltıp koruyucu ürünler kullanmak gerek.

13. Vücudunuz her duş sonrası bolca nemlendirin.

Cilt sadece yüzden ibaret değil tabii. Bu dönemde vücudu da bol bol nemlendirmek gerekiyor.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
80
24
15
4
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın