Görüş Bildir
Haberler
Psikolojik Sorunlarının Temelinde Hangi Duygu Eksikliği Var?

Psikolojik Sorunlarının Temelinde Hangi Duygu Eksikliği Var?

Sena Erdoğdu
31.10.2023 - 16:12 Son Güncelleme: 03.11.2023 - 22:01

Bu psikoloji testine göre senin eksikliğini yaşadığın duygu ne?

Haydi teste!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Öncelikle cinsiyetini seçer misin?

2. Şimdi de yaşını seçer misin?

3. Çocukluğunu hatırlayınca ne hissediyorsun?

4. Sen karşındaki insandan ne bekliyorsun?

4. Sen karşındaki insandan ne bekliyorsun?

5. Bir gün gözünü açtın ve farklı bir yerdesin. Nerede olmak istersin?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Peki başarılı biri misin sence?

7. Bir görsel seçebilir misin?

8. Son olarak kendini en son ne zaman mutlu hissettin?

Senin psikolojik sorunlarının temelinde sevgi eksikliği var!

Senin psikolojik sorunlarının temelinde yatan duygu eksikliği sevgiden kaynalanıyor. Yani sen sevgisizlik senin psikolojine zarar veriyor. Evet, senin psikolojik durumunun kök nedeni, sevginin eksikliği. Bu, senin içinde bir yalnızlık hissi uyandırıyor, sanki tüm dünyadan soyutlanmışsın gibi. Bu duygu eksikliği, zamanla sevgi ihtiyacının da doyurulamamasına yol açıyor. Bu eksiklik, psikolojik durumunu olumsuz yönde etkileyerek hayatının çeşitli alanlarında büyük boşluklar oluşturuyor. Sevilmeme hissi, içinde bir boşluğa neden olmuş ve bu boşluk ne kadar doldurmaya çalışsan da, asla tamamen dolmuyor. Çünkü gerçekten ihtiyacın olan şey sevilmek. Hatalarının kabul edilmesi, affedilme ihtiyacı... Bu sevgi eksikliği, psikolojik olarak seni yalnızlığa itmiş. Bu duruma alışmayı denemişsin, belki de defalarca, ama bir türlü başaramamışsın. Bu yüzden, sevgiye olan bu derin özlem, hayatının her köşesine sızmış ve psikolojik durumunu etkilemiş. Bununla baş etmeye çalışmak, belki de hayatının en zorlu mücadelesi olmuş.

Senin psikolojik sorunlarının temelinde güven eksikliği var!

Senin psikolojik sorunlarının temelinde yatan duygu eksikliği güvenden kaynaklanıyor. Psikolojik labirentinde kaybolmuş bir güven duygusu var. Bu, belki de uzun yıllar boyunca hafif bir rahatsızlık olarak kalırken, şimdi daha büyük bir sorun haline geldi. İçindeki bu güvensizlik, senin etrafındaki herkesi bir tehdit olarak algılamanı sağlıyor. Bu, uzun yıllar önce kaybettiğin ve şimdi yeniden bulmaya çalıştığın bir güven duygusu. Bu, psikolojini derinden sarsan ve bir dizi başka sorunun da kaynağı olan bir durum. Bu durumla baş etmek, senin için ekstra bir çaba ve güç gerektiriyor. Ancak, sen bu durumla yaşamayı öğrenmiş bir savaşçısın. Her zaman kendini yalnız ve çaresiz hissettiğin anlarda, aslında etrafında güvenebileceğin birinin olmadığını hissediyorsun. Bu, senin güven duygusunun bir parçası olan ve belki de en zor olanı. Ancak, unutma ki her zaman bir çıkış yolu vardır ve senin de bu labirentten çıkış yolu bulduğunda güven sorununu da çözmüş olacaksın.

Senin psikolojik sorunlarının temelinde değer eksikliği var!

Senin psikolojik sorunlarının temelinde değersizlik var. Sen değer görmüyor ve değer görmediğine inanıyorsun. Senin ruh halinin altında yatan asıl sorun, kendini değersiz hissetmen. Kendini önemsiz, değeri olmayan biri olarak görüyorsun ve bu durum, psikolojik sağlığını ciddi anlamda etkiliyor. Bu, kalbinde derin yaralar açıyor ve öz güvenini yerle bir ediyor. Kendine olan inancını kaybediyorsun ve bu durum, daha büyük psikolojik sorunlara yol açıyor. Birileri tarafından değer görmek, önemsenmek, hayatında önemli bir yer kaplamak istiyorsun. Kendini değerli hissettiğin anlarda, sanki tüm dünya senin etrafında dönüyormuş gibi hissediyorsun. Bu, senin için çok önemli. Çünkü değer gördüğünde, kendini daha iyi hissediyorsun. Öz güvenin tavan yapıyor ve dünyayı daha pozitif bir gözle görüyorsun. Hayatında sana değer veren biri olduğunda o zaman daha mutlu ve öz güvenli biri olacaksın. Psikolojini derinden etkileyen bu sorunla artık mücadele etmek senin için zor... Değer görmek istiyor ve yaptığın şeylerin de değersin bilinmesini istiyorsun. Eğer sen psikolojik olarak bir sorun olduğunu düşünüyorsan bu tamamen etrafından yeteri değeri görmemenden kaynaklanıyor.

Senin psikolojik sorunlarının temelinde güç eksikliği var!

Güç kavramı, senin hayatının en önemli parçalarından biri haline gelmiş durumda. Psikolojik sorunlarının temelinde yatan asıl sebep, bu güç kavramına olan yoğun takıntın. Başarı, senin için hayati bir öneme sahip ve bu başarının herkes tarafından görülmesini istiyorsun. Kendini güçsüz hissettiğin her an, sanki bir boşluğa düşüyorsun ve bu boşluğu doldurmak için kendini zorluyorsun, ne pahasına olursa olsun en iyisi olmak için çabalıyorsun. Güçsüzlük kavramı, senin hayatında yer almasını istemediğin bir durum. Bu nedenle, kendini sürekli olarak zorluyor, sınırlarını zorluyor ve daha fazlasını başarmak için kendine meydan okuyorsun. Ancak, ne kadar başarılı olursan ol, yaptığın şeyler ve elde ettiğin başarılar sana asla yetmiyor. Hep daha fazlasını istiyor, daha fazlasını elde etmek için çabalıyor ve bu hırs, seni psikolojik olarak yıpratıyor. Psikoloji giderek zorladığın ve kendini yıprattığın bu süreçte istediğin tek şey güce sahip olmak. Kendini ne kadar geliştirir ve ne kadar bir şeyler için zorlarsan o kadar üstünlük kuracağına inanıyorsun. Bu giden zamanda ise gücü elde ederken biraz kendinden veriyorsun.

Bu içerikler de ilgini çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
81
33
21
11
7
7
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
vodo

testi cozmeme gerek yok parasizim

Esra

Güven sorunu 😔

Onur

Senin psikolojik sorunlarının temelinde sevgi eksikliği var! Senin psikolojik sorunlarının temelinde yatan duygu eksikliği sevgiden kaynalanıyor. Yani sen se... Devamını Gör

Onur

Sevilmeme hissi, içinde bir boşluğa neden olmuş ve bu boşluk ne kadar doldurmaya çalışsan da, asla tamamen dolmuyor. Çünkü gerçekten ihtiyacın olan şey sevil... Devamını Gör