Görüş Bildir
Haberler
Popüler Dizi Sektöründe Kaybolsa da Kalitesiyle İzleyiciyi Ekran Başına Kilitleyen Norveç Dizileri

Popüler Dizi Sektöründe Kaybolsa da Kalitesiyle İzleyiciyi Ekran Başına Kilitleyen Norveç Dizileri

Beyza
02.07.2023 - 20:35

Norveç dizi sektörü, popülerlik açısından belki de diğer ülkelere göre geride kalıyor olabilir ancak kalite ve özgünlük konusunda tartışmasız bir üstünlüğe sahip. Norveç dizileri; özgün senaryoları, başarılı oyunculukları ve etkileyici hikaye anlatımları ile izleyicinin dikkatini çekmeyi başarıyor. Bu diziler, sıra dışı konuları ve beklenmedik kurguları ile izleyicinin ekran başına kilitlenmesini sağlıyor. Popülerlik yarışında kaybolmuş olmasına rağmen kaliteli içeriklere sahip Norveç dizilerini incelemek için sizi aşağı alalım efendim!

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Bloodride (2020 - )

20. Bloodride (2020 - )

IMDb: 6,4

Özet: Antoloji türündeki Bloodride'da konu edilen her bir hikaye gerçekçi olduğu kadar tuhaf da olan bir evrende geçiyor. Korkuyu karanlık İskandinav mizahı ile harmanlandığı yapımda altı farklı hikayeye odaklanılıyor.

Yönetmen: Kjetil Indregard

Oyuncular: Stig R. Amdam, Anna Bache-Wiig, Ellen Bendu

19. Borderliner (2017 - 2018)

19. Borderliner (2017 - 2018)

IMDb: 6,7

Özet: Polis dedektifi olan Nikolai, bir cinayet vakasını araştırmakla görevlidir. Vakayı incelemeye başlayan Nikolai, öğrendiği bilgiler yalnız onun değil ailesinin de hayatını tehlikeye atmasına neden olur. Nikolai, ailesini korumak için vakayı örtbas etmeye karar verir. Fakat ortağı davanın kapanmasından şüphelenince işler karışır ve Nikolai tehlikeli bir oyunun içine düşer. 

Oyuncular: Tobias Santelmann, Ellen Dorrit Petersen, Benjamin Helstad

18. Tjockare än vatten (2014– 2020)

18. Tjockare än vatten (2014– 2020)

IMDb: 7,2

Özet: İsveç’te bir sahil kasabasında aile pansiyonu işleten Anna-Lisa, uzun yıllardır birbirlerinden kopuk olan çocuklarına birer mektup göndererek onları doğum gününü kutlamak üzere yanına çağırır. Aynı zamanda çok önemli bir sır açıklayacağından bahseder. Çocuklar eve geldikten sonra bu sırrı öğrenmek için acele ederler. Nitekim bir müddet sonra Anna-Lisa ardında bir not bırakarak, denizin ortasındaki bir sandalda kafasına silahı dayayarak intihar eder. Bu andan itibaren Waldemar Ailesi içindeki sırlar  açığa çıktıkça bir çatışma hali hüküm sürmeye başlar.

Yönetmen: Erik Leijonborg

Oyuncular: Björn Bengtsson, Joel Spira, Aliette Opheim

17. Den Som Draeber (2011– )

17. Den Som Draeber (2011– )

IMDb: 7,2

Özet: Oldukça sadistçe ve işkence görülerek öldürelen kurbanların seri  katilleri olan bu beş farklı katili bulmak, Kopenhag polis teşkilatındaki dedektiflerimiz için oldukça zor bir görev. İlk kısımda anlatılan seri katilin işkence metodu ve bundan aldığı zevk de oldukça dahice.

Yönetmen: Elsebeth Egholm

Oyuncular: Laura Bach, Jakob Cedergren, Lars Mikkelsen

16. Wisting (2019 - )

16. Wisting (2019 - )

IMDb: 7,3

Özet: Wisting, şüpheli ABD'de avlanan bir seri katil olduğu için FBI işbirliğiyle bir cinayet soruşturmasına başkanlık eder. Wisting, daha sonra önceki bir cinayet davasındaki delilleri tahrif etme suçlamalarına karşı kendini savunmak zorunda kalır.

Yönetmen: Trygve Allister Diesen

Oyuncular: Sven Nordin, Carrie-Anne Moss, Mads Ousdal

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Ragnarok (2020 - )

15. Ragnarok (2020 - )

IMDb: 7,5

Özet: Ragnarok, küçük bir Norveç kasabasında yaşananları konu ediyor. Edda, ılık kışlara ve şiddetli yağmurlara maruz kalan bir kasabadır. Burada yaşayan insanlar, mevsim değişikliklerinden dolayı oldukça muzdariptir. Eğer kimse bu duruma müdahele etmezse, kıyamet çok da uzakta değildir.

Yönetmen: Adam Price

Oyuncular: David Stakston, Jonas Strand Gravli, Herman Tømmeraas

14. Wallander (2005–2013)

14. Wallander (2005–2013)

IMDb: 7,6

Özet: Henning Mankell’in romanından uyarlanan Wallander Golden Globe adaylığı almış bir polisiye. Cinayet dedektifi Kurt Wallander’ın iş ve özel hayatının anlatıldığı diziİsveç’in güneyinde yer alan Ystad’da geçiyor. Her bölüm Wallander’ın farklı bir suç veya cinayeti incelemesine şahit oluyoruz. 

Yönetmen: Henning Mankell

Oyuncular:  Krister Henriksson, Fredrik Gunnarsson, Mats Bergman

13. Okkupert (2015 - 2020)

13. Okkupert (2015 - 2020)

IMDb: 7,6

Özet: Yakın gelecekte Orta Doğu'daki kargaşa ve ABD'nin NATO'dan çekilmesi bir enerji krizini tetikler. İklim değişikliğinin körüklediği feci bir kasırga Norveç'i mahveder, 700-800 kişiyi öldürür ve tarifsiz fiziksel ve ekonomik hasara neden olur. Norveç'in yeşil partisi Ny Kraft yanıt olarak iktidara gelir ve idealist başbakan Jesper Berg, petrole uygun bir alternatif olarak toryuma dayalı nükleer enerji geliştirmeyi planlar . Berg bu amaçla tüm fosil yakıt üretimini keserek kıtadaki enerji krizini şiddetlendiriyor. Avrupa Birliği, çaresizlik içinde, Rusya'nın önderliğindeki Norveç'i işgaline razı olur.

Yönetmen: Erik Skjoldbjærg

Oyuncular: Ane Dahl Torp, Henrik Mestad, Eldar Skar

12. The Legacy (2014 - )

12. The Legacy (2014 - )

IMDb: 7,7

Özet: Bir hastanenin onkoloji bölümünden, elinde sigarasıyla hayata dair tüm umutlarını kaybetmiş bir kadın çıkıyor. Danimarka’nın en yaratıcı sanatçılarından olan Veronica Gronnegaar‘ın artık günleri sayılıdır.  Veronica’nın bilinen üç çocuğu vardır. Fakat yıllar önce başka bir aileye evlatlık verdiği Signe adında bir kızı daha vardır.  Yılar boyunca kızını görmemiştir. Signe’nin ise anne ve babası bildiği ebeveynleri ve sevgilisi ile gayet sıradan bir hayatı vardır.

11. Vikingane (2016 - 2020)

11. Vikingane (2016 - 2020)

IMDb: 7,7

Özet: Norsemen , 790'ların Norveç'inde geçiyor ve dizi geliştikçe çeşitli karakterlerin başrolleri üstleniyor. Hikaye, Norheim köyündeki Vikinglerin hayatını, günlük olaylar ve değişen komedi derecelerinde çekişmelerle kapsıyor. Seri ilerledikçe, acımasız Jarl Varg liderliğindeki rakip bir kabile de dahil olmak üzere komşu köylerle olan anlaşmazlıklar ve Romalı bir köle olan Rufus'un Norheim'ın kültürünü modernize etme çabaları, devam eden çatışmalara neden olur.

Yönetmen: Jon Iver Helgaker - Jonas Torgersen 

Oyuncular: Kare Conradi, Nils Jørgen Kaalstad, Trond Fausa Aurvåg

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Home for Christmas (2019–2020)

10. Home for Christmas (2019–2020)

IMDb: 7,7

Özet: Johanne (Broch) Norveç'te bir hastanede çalışan 30'lu yaşlarında bir hemşiredir. Noel yemeği sırasında , ailesi tarafından bir ilişki içinde olması için baskı hisseder. Yalan söyler ve onlara bir erkek arkadaşı olduğunu ve Noel yemeğine ona eşlik edeceğini söyler.

Yönetmen: Per-Olav Sørensen

Oyuncular: Ida Elise Broch, Gabrielle Leithaug

9. Real Humans (2012– 2014)

9. Real Humans (2012– 2014)

IMDb: 7,9

Özet: Gelişen teknoloji sonucunda insanlığa hizmet etmesi için inbotlar üretilir. Tamamen insana benzeyen, gerçek bir insan gibi iletişim kurabilen, komutları yerine getirebilen bu inbotlar çeşit çeşit olup, yapması istenilen işe göre özel kart okuyucularla büyük mağazalarda satılmaktadır. İsterseniz ev işleri yapar, isterseniz bahçenize bakar, isterseniz ev için alışverişe çıkar. Fabrikanızda işçi, marketinizde kasiyer ya da temizlikçi olarak çalışır. Hatta isterseniz yatak arkadaşınız bile olabilir. İşi bittiğinde telefon şarj eder gibi kendi bataryasını doldurur ve yeni bir güne hazırdır. 10 parmağında 10 marifet bu inbotlar tahmin edersiniz ki ülkede çabucak popüler olur. Tabii daha mutaassıp olup inbot kavramını yadırgayan insanlar da mevcuttur. Her çalışma alanında inbotların insanların yerini alması bazı kesimleri korkutmaktadır.

Yönetmen: Harald Hamrel

Oyuncular: Lisette Pagler, Pia Halvorsen

8. Heimebane (2018 - )

8. Heimebane (2018 - )

IMDb: 7,9

Özet: Birinci Lige yeni çıkan bir Norveç futbol takımı tam lig başlamadan önce teknik direktörünü kaybedince, bir kadının, Helena Mikkelsen'ın eline tarihi bir şans geçer ve takımın başına geçer. 

Yönetmen: Johan Fasting

Oyuncular: Ane Dahl Torp, Axel Bøyum, John Carew

7. Lilyhammer (2012 - 2014)

7. Lilyhammer (2012 - 2014)

IIMDb: 7,9

Özet: Norveç - ABD ortak yapımı Netflix dizisi olan Lilyhammer, The Sopranos efsanesinden de tanınan İtalyan - Amerikan bir mafya babasının FBI ile işbirliği yapıp Norveç'te sıradan bir hayata başlamasını anlatıyor. 

Yönetmen: Simen Alsvik-Geir Henning Hopland

Oyuncular: Steven Van Zandt, Trond Fausa Aurvåg, Marian Saastad Ottesen

6. Kampen Om Tungtvannet

6. Kampen Om Tungtvannet

IIMDb: 7,9

Özet: Dizide İkinci Dünya Savaşı sırasında Alman nükleer silah projesinin vebunu bozmak için Norveç'teki ağır su sabotajının gerçek hikayesine dayanan bir olay anlatılır.

Yönetmen:  Per-Olav Sørensen

Oyuncular: Espen Klouman Høiner, Christoph Bach, Anna Friel

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Nobel (2016– )

5. Nobel (2016– )

IMDb: 8

Özet: NobelAfganistan’daki görevini yeni bitiren Norveçli bir askeri konu alıyor. Hikayesi ve çekimleri ile izleyenleri etkileyen Nobel, barış uğruna neler yapılması gerektiğini anlatıyor.

Oyuncular: Aksel Hennie, Tuva Novotny, Danica Curciç

4. Ófærð (2015– )

4. Ófærð (2015– )

IMDb: 8

Özet: Hikayemiz İzlanda’nın doğu kıyısındaki uzak bir köye motosikletleriyle macera peşinde koşan Hjörtur ve onun kız arkadaşı Dagny‘nin yolculuklarıyla başlıyor. Bu iki aşık terk edilmiş bir fabrikada aşklarını tazelerlerken, beklenmedik bir şekilde yangın çıkar. Hjörtur, Dagny’i kurtarmak için alevlerin arasına dalsa da onu kurtaramaz. Yaşadığı bu acı olayın ardından da uzun süre kayıplara karışır.

Yönetmen: Baltasar Kormákur

Oyuncular: Ólafur Darri Ólafsson, Ilmur Kristjánsdóttir, Ingvar Eggert

3. Forbrydelsen (2007–2012)

3. Forbrydelsen (2007–2012)

IMDb: 8,4

Özet: Forbrydelsen, genel olarak baktığımızda bir polisiye drama. Ama ultra-teknolojik aletlerle, Einstein detektiflerle her bölüm ayrı vaka çözülen klasik polisiyelerden değil. Bütün bir sezon bir vakaya ayrılıyor. Vaka hem polisler açısından, hem de maktul yakınları açısından derinlemesine inceleniyor. Her yeni bulguya polislerle eş zamanlı erişiyor ve bu yeni bilgilerle davanın nasıl yön değiştirdiğini, onlarla beraber izliyorsunuz.

Yönetmen:  Søren Sveistrup

Oyuncular: Sofie Gråbøl, Morten Suurballe, Sigurd Holmen le Dous

2. Dag (2010 - 2015)

2. Dag (2010 - 2015)

IMDb: 8,5

Özet: Dizi, insanlara veya evliliğe çok az inancı olan bir evlilik rehberlik danışmanı Dag'ın yaşadıklarını anlatır. 

Yönetmen: Kristopher Schau

Oyuncular: Atle Antonsen, Tuva Novotny, Anders Baasmo

1. Skam (2015 - 2017)

1. Skam (2015 - 2017)

IMDb: 8,6

Özet: Skam, West End Oslo'daki zengin Frogner semtindeki bir spor salonu olan Hartvig Nissen Okulu'ndaki gençlerin günlük yaşamları hakkında televizyon dizisi yayınlayan bir Norveç gençlik dizisidir.

Yönetmen: Julie Andem

Oyuncular: Lisa Teige, Josefine Frida Pettersen, Tarjei Sandvik Moe, İman Meskini

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın