Görüş Bildir
Haberler
Polisin Motosikletteki Yolcuyu Vurması Emniyet Müdürlüğü Önünde Protesto Edildi

Polisin Motosikletteki Yolcuyu Vurması Emniyet Müdürlüğü Önünde Protesto Edildi

Gümüşhane’de polisin dur ihtarına uymadığı iddiasıyla ateş açması sonucu motosiklet yolcusu Serkan G. boyunundan yaralandı. Vatandaşlar olayı Kelkit İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde protesto etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Serkan G'nin ağır yaralandığı olay 19 Temmuz günü saat 16.30 civarında Kelkit ilçe merkezinde yaşandı. Polisler, 'dur' ihtarına uymadığı gerekesiyle motosikletli 2 kişiye takip sonrası ateş açıp motosikletin arkasındaki Serkan G.’yi boğazından vurdu. Bayramdan bir önce yaşanan olayda ağır yaralanan 30 yaşındaki Serkan G.’nin yoğun bakımda tedavisi sürüyor. Motosikleti kullanan Murat G. ise olay sonrası gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı. Görevli polisler hakkında soruşturma açıldığı bildirildi.

Polisin ateş açması protesto edildi 🎥

Yaşananlara tepki gösteren gençlerin aileleri ve çok sayıda Kelkitli bugün İlçe Emniyet Müdürlüğü önüne gelip polisin ateş açmasını protesto etti. Silah kullanan polislerin açığa alınmasını ve yargılanmasını isteyen Kelkitliler, 'Katil polis istemiyoruz' sloganları attı. Zaman zaman polis ve yurttaşlar arasında arbede yaşandı.

Yurttaşların tepsisinin sürmesi üzerine Kelkit Kaymakamı Aziz Onur Aydın gelerek bir açıklama yaptı. Aydın'ın açıklaması sık sık öfkeli yurttaşlar tarafından kesildi. Adli ve idari soruşturmanın devam ettiğini, görevli memurun hatası olup olmadığının incelendiğini söyleyen Aydın, kalabalığa Serkan G'nin hayati tehlikeyi atlattığı bilgisini paylaştı.

Sık sık Kaymakam'ın söylediklerine tepki gösteren yurttaşlar, kentlerinin huzurlu bir yer olduğu, terör olaylarına rastlanmadığı gibi düşünceler dile getirerek polisin giden motordaki yolcuya ateş açmasının açıklanamaz olduğunu ifade etti.

"Gençlerin panik yaparak durmadıklarını anlamak zor değil"

"Gençlerin panik yaparak durmadıklarını anlamak zor değil"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Polis kurşunu ile yaralanan Serkan G’nin amcasının oğlu Mikail G, Evrensel'e konuştu. Olayın bayrama bir gün kala 16.30 saatlerinde olayın yaşandığını, ehliyetleri olmadığı için gençlerin polisin dur ihtarına uymadığını belirterek “Burada zaten polisler de birçok motosikletinin ehliyeti ya da ruhsatı olmadığını biliyor. Gençlerin bu nedenle panik yaparak durmadıklarını anlamak çok zor değil. İlçemizde herhangi bir terör vs. eylemi de yok. Buna rağmen silah kullanılıyor” dedi.

Yurttaşları yatıştırmak için 'Seken kurşun' benzeri sözlü açıklamalar da olduğunu belirten Mikail G, amcaoğlunun, motor biraz uzaklaşıp durduktan sonra, doğrudan hedef alınarak boynundan vurulduğunu, hatta motordakilerin düştükten sonra polislerce yumruklandığını öne sürdü.

'Yargılansınlar, başka canlar yanmasın'

Emniyetin önüne yaşananları protesto etmek ve silah kullanan polislerin yargılanması talebiyle gittiklerini anlatan Mikail G., “Burada silah kullanan polisin en ağır şekilde yargılanmasını istiyoruz. Eğer bu yapılmazsa başkalarının da canları aynı şekilde yanacak. Yetkililer buna çözüm bulsunlar. Polisin bu kadar basit silah kullanması ve insan hayatı bu kadar ucuz olamaz. Bu gençler silah kullanılmadan da durdurulabilirdi” diye konuştu. Mikail G, emniyet önünde toplananlara kaymakamın açıklama yaparak: ‘Silah kullanan polisler açığa alındı, haklarında soruşturma açıldı. Olay İçişleri Bakanlığı’nda artık’ dediğini aktard

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
118
40
13
8
5
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
U3erkerA

Polisten veya herhangi bir kolluktan kaçmanın bahanesi ne zamandan beri panik ile örtülebiliyor. Kimse ehliyetsiz olduğu için vurulmayı, ölmeyi haketmez, keş... Devamını Gör

deniz tavşan

bacak var abi !? boynundan vurmayı bana savunmayın?

.

Hareketli bir hedefi vurmak video oyunlarindaki gibi kolay degil maalesef.

.

Kac yasina gelmissin, polisin dur ihtarina uymuyorsun, basip kaciyorsun, aracinda plaka yok, e polis ne yapsin? S*ktir et gitsin mi desin? Polisin silah kull... Devamını Gör

deniz tavşan

vursun tamam.. ama bak diyorum ki sana.. motorun tekeri vaar, adamın bacağı vaar !? dimi