Görüş Bildir
Haberler
Polisin Arkasından Vurduğu Siyahi Amerikalı Felç Kaldı

Polisin Arkasından Vurduğu Siyahi Amerikalı Felç Kaldı

ABD'nin Wisconsin eyaletinde polisin arkasından 8 el ateş ederek ağır yaraladığı siyahi Jacob Blake'in belden aşağısının felçli kaldığı bildirildi. Blake'in eşi, polisin ateş açtığı sırada çocuklarının da arabanın içinde olduğunu ve o anlara tanık olduğunu söyledi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Amerikan medyasına konuşan Blake'in babası, oğlunun vücudunda sekiz kurşun yarası olduğunu ve belden aşağısının felçli kaldığını söyledi.

Blake'in babası, pazar günü öğleden sonra polis tarafından ağır yaralanan oğluyla aynı gün sabah saatlerinde telefonda görüştüğünü belirterek, Blake'in, oğlunun 8'inci doğum günü için hazırlık yaptığını dile getirdi.

Akşam saatlerinde oğlunun polis tarafından sekiz defa vurulduğunu öğrendiğini aktaran babası, 18 dakika sonra ise olayın kayda alındığı sosyal medyada yer alan videoyu izlediğini kaydetti.

Blake'in eşi Laquisha Booker ise polisin ateş açtığında üç çocuğunun da aracın arka koltuğunda olduğunu ve bu sırada çocukların çığlık attığını ifade etti.

Protestolar sokağa çıkma yasağına rağmen sürdü

Protestolar sokağa çıkma yasağına rağmen sürdü

Polisin Blake'i arkadan vurması sonrası Wisconsin eyaletinin Kenosha kentinde polis şiddetine karşı protestolar başlamıştı. 

Gün boyu süren protestolar, saat 20.00'den itibaren uygulanacağı açıklanan sokağa çıkma yasağına rağmen devam etmişti.

Kenosha mahkeme binasının önünde toplanan protestocular, binaya girmeye çalışınca polisin müdahalesiyle karşılaşmıştı.

Bazı binalar ve araçlar ateşe verildi

Bazı binalar ve araçlar ateşe verildi
İçeriğin Devamı Aşağıda

Polisin göz yaşartıcı gaz bombası attığı göstericiler kentin sokaklarına yayılarak gece boyunca yüzlerce arabanın camlarını kırarak bazı binaları ateşe vermişti.

Mahkeme binası dışında polisin müdahale etmediği yüzlerce gösterici, ''Adalet yoksa barış da yok'' sloganları ile bazı araba galerilerinin otoparkında bulunan lüks araçları tahrip ederken, belediyeye ait bazı araçlarla bir hapishaneyi ateşe vermişti.

Ne olmuştu?

Wisconsin eyaletinin Kenosha kentinde pazar günü öğleden sonra meydana gelen olayda siyahi Jacob Blake ağır yaralanmıştı.

Sosyal medyada yer alan bir videoda, polisin, arabasının kapısını açarak içeri girmeye çalışan Blake'i kıyafetinden çekerek engellemeye çalıştığı ve sonrasında ise arkasından defalarca ateş ettiği görülmüştü.

Polisin açıklamasına göre, polis, 'aile içi bir olay' gerekçesiyle gelen ihbar üzerine olay yerine gitmişti.

Amerikan medyasına konuşan görgü tanıkları ise Blake'in tartışan iki kadını ayırmaya çalıştığını ve polislerin bu esnada geldiğini iddia etmişti.

Polisin Blake'nin arkasından ateş ettiği o anlar 🎥

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
134
48
19
8
6
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Metin Uzun

Siyahilere uygulanan baski ve ayrimcilik yakinda genis capli toplumsal olaylari tetikler. Sokaklar yikilir yine

Yeter Artık

Aferin hıyarlar, bu çocuklar o travmanın üstesinden nasıl gelecek şimdi? Ayrıca bunlar ne kadar mermi sıkarsa o kadar maaşlarını falan mı artırıyorlar? Hergü... Devamını Gör

yumit

Ocları...