Görüş Bildir
Haberler
Terör Örgütü PKK'nın Çocukları Hedef Aldığı 18 Katliam

Terör Örgütü PKK'nın Çocukları Hedef Aldığı 18 Katliam

Kenan Turan
23.10.2015 - 11:55

ÖNSÖZ

İlk silahlı eyleminden en son gerçekleşen eylemine kadar terör örgütü PKK dağda, mezrada, sokaklarda, şehirlerde yüzlerce insanımızı katletmiş, binlerce insanımızı yaralamış ve emperyal güçlerin kumandasında bu toprakların kiralık katili haline gelmiştir.

Bir savaşta ve hatta terör faaliyetlerinde bile en dikkat çekilen, kırmızı çizgiyle belirtilen husus kadın ve çocukların katlidir.

Çocukların heleki kundaktaki bebelerin rengi, dili, dini olmaz. Bu sebeple vicdan ve fikir muhasebesi yapan her 'insan' için çocuklar bir kırmızı çizgidir.

Ve PKK 35 yıllık tarihinde defalarca bu kırmızı çizgiyi geçmiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İLK EYLEM İLK ÇOCUK

PKK'nın eylem kronolojisi 1979'da düşman gördükleri Adalet Partisi'nin Şanlıurfa milletvekili Celal Bucak'ın 8 yaşındaki çocuğunu öldürerek başladı ve yıllar içinde büyük katliamlar dahil pek çok kanlı eylemle sürdü. Örgüt sahneye çıkış tarihi olarak, her yıl Bucak'ın çocuğunun öldürüldüğü tarihi değil; 15 Ağustos 1984 Eruh-Şemdinli baskınını 'kutluyor'.

2. BİR BAŞKA ULUDERE: ORTABAĞ KATLİAMI

2. BİR BAŞKA ULUDERE: ORTABAĞ KATLİAMI

Ortabağ katliamı, PKK'nın 23 Ocak 1987'de Şırnak ilinin Uludere ilçesine bağlı Ortabağ köyünde gerçekleştirdiği bombalı saldırıdır.

Saldırı, Ortabağ köyindeki düğün evinde meydana geldi. PKK mensupları düğün sürerken evin damına çıkarak bacadan el bombaları attılar.

Saldırıda hayatını kaybeden 8 kişiden 2'si çocuk, 4'ü kadındı. Saldırıdan 15 kişi yaralı olarak kurtuldu.

3. PINARCIK KATLİAMI

3. PINARCIK KATLİAMI

Pınarcık Katliamı, PKK örgütünün  20 Haziran 1987'de Mardin'in Ömerli ilçesindeki geçici köy korucusu ailelerin yoğunlukta olduğu Pınarcık köyünde 16'sı çocuk 30 kişiyi öldürdüğü katliamdır.

PKK militanları 20 Haziran saat 21:30 sularında 16 haneli ve 60 nüfuslu Pınarcık köyüne baskın düzenledi. Sayıları 30'u bulan PKK'lı grup köyü ablukaya aldı. Daha sonra köye yayılan PKK militanları 16'sı çocuk 6'sı kadın 30 kişiyi öldürdü. Muhtara ve koruculara ait olan 8 ev yakıldı. 65 büyükbaş ve küçükbaş hayvan ise telef oldu.

PKK'lılar saldırının ardından olay yerine PKK'ya bağlı Kürdistan Ulusal Kurtuluş Ordusu (ARGK) imzalı şu bildiriyi bıraktılar.

'Kürdistan'a ve Kürtlüğe düşman faşist Türk sömürgeciliğini 5 paralık uşağı ajan milis çetebaşları: Halk kurtuluş kuvvetlerinin kurşunlarından hiçbir güç sizi kurtaramaz. Halka karşı daha fazla suç işlemeden Kürdistan Ulusal Kurtuluş Ordusu'na teslim olun. Halktan af dileyin. Suçlarınızın hesabını verin.'

4. PEÇENEK KATLİAMI

4. PEÇENEK KATLİAMI

10 Temmuz 1987 yılında Şırnak'ın İdil ilçesine bağlı Peçenek köyü PKK tarafından basıldı. Kadın, çocuk ayırmaksızın 17 kişi kurşuna dizildi.

5. 4 AYLIK BEBEĞE KURŞUN!

5. 4 AYLIK BEBEĞE KURŞUN!

-20 Ağustos 1987'de Mardin Dargeçit İlçesi'ne bağlı Bahçe Mezrası 'na gelen PKK'lılar Şehmus Arık'ın evini bastı. Kalaşnikoflarla katliam yapan PKK'lılar 2'si kadın, 3 çocuğu öldürdü. 4 aylık Hamza kurşunu yediğinde beşikte uyuyordu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. BEHMENİN KATLİAMI

6. BEHMENİN KATLİAMI

9 Mayıs 1988 tarihinde Mardin’in Nusaybin ilçesi Taşköyü’nün Behmenin mezrasını basan PKK’lı teröristler, bir aileden 8’i çocuk, 2’si kadın 11 kişiyi öldürdüler, 2 çocuk ise ağır yaralandı. PKK’lı teröristlerin Şırnak baskınında kaçırdıkları 3 kişi de ölü bulundu.

7. NUSAYBİN KATLİAMI

7. NUSAYBİN KATLİAMI

10 Mayıs 1988'de Mardin'in Nusaybin ilçesinde 15 vatandaşı öldüren PKK 6 çocuğa da acımamıştı. Kız bebeklerden birisi beşiğinde uyurken vahşice katledilmişti.

8. KIRIM KÖYÜ KATLİAMI

8. KIRIM KÖYÜ KATLİAMI

9 Temmuz 1989'de Diyarbakır'ın Hani ilçesinin Kırım Köyü'ne baskın düzenleyen PKK'lı teröristler 3 yaşındaki bir kız çocuğunu da öldürdü.

9. ADI KONMAMIŞ, 3 GÜNLÜK BEBEK BİLE KURŞUNLANDI!

9. ADI KONMAMIŞ, 3 GÜNLÜK BEBEK BİLE KURŞUNLANDI!

1989 yılının Kasım ayında PKK tarafından Siirt'in Eruh ilçesinde PKK militanı İbrahim Çelik tarafından düzenlenen köy baskınında henüz adı bile konmamış 3 günlük bebek bile öldürüldü.

10. İKİYAKA KATLİAMI

10. İKİYAKA KATLİAMI

24 Aralık 1989'da Hakkari'nin İkiyaka Köyü'ne baskın düzenleyen teröristler en kanlı çocuk katliamına da imza atmıştı. PKK bu köyde 13 çocuk, 6 kadın, 3 erkeği öldürdü. Teröristler anneleriyle birlikte yer yatağında uyuyan çocukları da hiç gözlerini kırpmadan taradı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. ÇEVRİMLİ KATLİAMI

11. ÇEVRİMLİ KATLİAMI

Çevrimli katliamı 11 Haziran 1990'da Şırnak'ın Güçlükonak ilçesinin Çevrimli köyüne PKK militanları tarafından yapılan silahlı saldırıdır. Saldırıda 12'si çocuk, 7'si kadın 27 kişi öldü, 6 kişi yaralandı. PKK'lılar ile çıkan çatışmada 4 korucu yaşamını yitirdi, 1 PKK'lı öldürüldü.

Çevrimli köyüne 50 kişilik bir PKK'lı grubu gece 23.00 sularına saldırdı. PKK militanları köyü üç koldan sardı. Köy korucuları ve PKK'lılar arasında iki saat süren çatışma çıktı. PKK'lılar korucuların evlerine yangın bombaları ve roketatarlarla saldırdı. Baskında korucu evlerindeki 27 kişi yanarak öldü, 6 kişi yaralandı. 1 PKK militanı ise korucular tarafından öldürüldü.

12. PAZARCIK KATLİAMI

12. PAZARCIK KATLİAMI

14 Temmuz 1991: Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Çağlayancerit ilçelerinde köyleri basan PKK mensupları, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 9 kişiyi öldürdü. PKK’lılar, cesetleri de yakarak kaçtılar.

13. CEVİZDALI KATLİAMI

13. CEVİZDALI KATLİAMI

1 Ekim 1992, Bitlis’in Cevizdalı köyü baskınında teröristler, aralarında çocuk ve kadınların bulunduğu 30 kişiyi öldürdüler, 25 kişiyi de yaraladılar. Köyü ateşe veren teröristler, 13 köy korucusunu da kaçırdılar.

14. BAŞBAĞLAR KATLİAMI

14. BAŞBAĞLAR KATLİAMI

Başbağlar Katliamı, 5 Temmuz 1993'de, Erzincan'ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar Köyü'nde PKK tarafından 33 sivilin öldürülüp köyün ateşe verildiği katliamdır. 

Akşam üzeri 100'e yakın PKK mensubu köyü bastı. Ezanın okunduğu sırada camiye giren örgüt mensupları cemaati zorla dışarı çıkardı.1.5 saat örgüt propagandası yaptıktan sonra tüm erkekler kurşuna dizildi, burada 29 kişi öldü.Daha sonra köy ateşe verildi ve 214 ev, köy okulu, köy camii, halkevi yakıldı.Yakılan evlerde saklanan 1'i kadın 4 kişi de yanarak can verdi.

15. İKİ BEBEK İKİ MERMİ

15. İKİ BEBEK İKİ MERMİ

21 Ekim 1993 tarihinde PKK'nin Siirt'in Baykan İlçesi Günbuldu Köyü Derince Mezrası'na yaptığı baskında iki bebek öldürüldü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. ÇOCUKLARA BOMBALI SALDIRI!

16. ÇOCUKLARA BOMBALI SALDIRI!

PKK Siirt'in Eruh ilçesinde 2 eve bombalı saldırıda bulundu. Saldırı sonucu 4 çocuk ve 5 kadın öldü.

17. KUNDAKTAKİ BEBEĞE MAKİNELİ TÜFEKLE İNFAZ!

17. KUNDAKTAKİ BEBEĞE MAKİNELİ TÜFEKLE İNFAZ!

PKK'nın 'bebek katili' ismini almasının sembol olaylarından Lice saldırısı... 19 Ağustos 1992'de Diyarbakır'ın Lice ilçesine sivil vatandaşlara saldıran PKK kundaktaki bir bebeği de makineli tüfekle taradı.

18. ATABİNEN KATLİAMI

18. ATABİNEN KATLİAMI

24 Temmuz 1994'de Van'da Atabinen Köyü'nü basan PKK'lı teröristlerin hedefinde yine kadın ve çocuklar vardı. 6 kadını yataklarında katleden PKK, annelerinin yanında uyuyan 3 bebeği de öldürdü.

SONSÖZ

Bu içerik farklı kaynaklardan derlenmiştir. PKK'nın çocukları katlettiği tüm katliamları içermemektedir. Detaylı bilgi için tıklayın.

PKK'nın çok daha fazla ses getiren ve bir o kadar da vahşice işlenmiş pek çok katliamı vardır; ancak bu içerik sadece çocuk katliamlarını içerdiğinden diğer katliamlar eklenmemiştir.

Bazı çevrelerin bizlere barış timsali olarak gösterdiği, 'sayın' diyerek saygısını belirttiği bebek katili Abdullah Öcalan tüm bu yiten canların başlıca sorumlusudur.

Sözde 'çözüm süreci' peşinde koşanların bu katliamları unutmaması gerekir.

Unutulan katliamlar tekrarlanır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
22
8
2
2
1
1
0