Görüş Bildir
Haberler
Frankfurter Allgemeine Gazetesi: 'PKK da Silah İstiyor'

Frankfurter Allgemeine Gazetesi: 'PKK da Silah İstiyor'

Ulaş
23.08.2014 - 13:56

Terör örgütü PKK, IŞİD (Irak Şam İslam Devleti) militanlarıyla mücadele için Batı’dan silah istiyor.

Frankfurter Allgemeine Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Cemil Bayık, Almanya ve Batı ülkelerinden kendilerine de silah vermelerini istedi. PKK’nın IŞİD’e karşı en çetin mücadeleyi verdiğini öne süren Cemil Bayık, IŞİD terörünün ancak onunla mücadele eden tüm grupların silahlandırılması ile bertaraf edilebileceğini söyledi.

Frankfurter Allgemeine aracılığıyla Avrupa Birliği’ne çağrıda bulunan Bayık, AB’nin Türkiye’ye IŞİD militanlarının Türkiye üzerinden kolayca Suriye ve Irak’a geçişini engellemesi için de baskı yapmasını istedi.

'PEŞMERGE SAVAŞMADAN KAÇTI'

Frankfurter Allgemeine Gazetesi'ne Kandil'de açıklamalarda bulunan PKK yöneticisi Cemil Bayık, Peşmerge'nin IŞİD'e karşı savaşmak yerine bırakıp kaçtığını söyledi.

Gazete 'Kürt Kürt'e karşı' başlığıyla duyurduğu haberinde, PKK'nın Suriye ve Irak'ta batının yedek silahlı gücü gibi savaştığına dikkati çektikten sonra, Cemil Bayık'ın Batı'dan silah istediğini yazdı.

Habere göre IŞİD'in sadece Kürtlere karşı tehlike oluşturmadığına vurgu yapan Cemil Bayık, aynı zamanda Batı için de büyük tehlike oluşturan IŞİD'e karşı PKK'ya silah verilmesini istiyor.

PKK'nın IŞİD terörüne karşı savaşan en etkili grup olduğunu kaydeden haberde Bayık'ın 'Avrupa Kürtlerin sadece belirli bir bölümüne destek olma hatasına düşmemeli' sözlerine yer verildi.

IŞİD'e karşı PKK'yı 'Son kale' gibi gören Bayık, kendilerine de mutlaka silah desteği verilmesi gerektiğini söyledi.

'Türkiye'nin MİT aracılığıyla IŞİD militanlarını eğittiği' iddiasında bulunan Bayık, Avrupa Birliği'ni Türkiye'ye baskı yapmaya çağırdığı belirtildi. Özellikle Türkiye üzerinde IŞİD militanlarının Suriye ve Irak'a rahatlıkla geçiş yaptıklarını öne süren Bayık, IŞİD'e militan desteğinin kesilmesi için bunun gerekli olduğunu savunduğu belirtildi.

PEŞMERGE SAVAŞMADAN ÇEKİLDİ

Mesut Barzani'ye bağlı Peşmerge güçlerini Suriye sınırı yakınlarında IŞİD'e karşı savaşmadan çekilmekle itham eden Bayık, Barzani'nin neden çekildikleri konusunda kendilerine tatminkâr bir açıklama yapmadığını belirterek, 'Peşmerge, batı müdahale etsin diye yüzlerce Ezidi'nin ölümüne göz yumuyor' sözlerini aktardı.

'PKK, Sincar dağında koridor açmasaydı, binlerce Ezidi orada IŞİD tarafından öldürülecekti' diyen Bayık, Peşmerge komutanlarının kendilerine silah desteğinde bulunmadıklarını belirttiğini yazdı.

Barzani'yi Sincar'da IŞİD saldırıları başlamadan iki hafta önce uyardığını belirten Bayık, Peşmerge'nin sözünü tutmak yerine, tek bir kurşun bile atmadan çekildiğini söyledi.

AB ülkelerinin iki yıldan bu tarafa Suriye'de YPG güçlerinin IŞİD'e karşı bölgede savaştığını hatırlatan Bayık, IŞİD'e karşı daha güçlü savaşmak için kendilerinin de silahlandırılması çağrısında bulundu. Haberde, batı ülkelerini Peşmerge yerine PYD ve PKK'ya destek olmaya çağıran bayık, 'Peşmergeye gidecek silahlar, kısa sürede IŞİD'in eline geçer' sözlerine yer verildi.

  • DHA
Kaynak: http://www.dha.com.tr/pkk-da-batidan-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0