Görüş Bildir
Haberler
Pfizer Aşı Dağıtım Hedefini Yarıya Düşürdü: Yıllık Sevkiyat 50 Milyon Doz Olacak

Pfizer Aşı Dağıtım Hedefini Yarıya Düşürdü: Yıllık Sevkiyat 50 Milyon Doz Olacak

ABD'li ilaç şirketi Pfizer, bu yıl içinde 100 milyon doz aşının dağıtımını yapmayı hedefliyordu. Ancak şirket, bu yıl için dağıtım hedefine 50 milyon doza indirdiğini açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD'li ilaç şirketi Pfizer'in sözcüsü, Wall Street Journal gazetesine yaptığı açıklamada, dağıtım zincirinin genişletilmesiyle ilgili çalışmaların tahmin edilenden daha uzun sürmesi nedeniyle bu yıl için açıklanan aşı dağıtım hedefini yarıya indirmek zorunda kaldıklarını söyledi. Sözcü ayrıca klinik araştırma sonuçlarının da tahmin edilenden geç geldiğini de ifade etti.

Gazetenin haberinde, Pfizer'in başlangıçta kurum içinde bu yılın sonuna kadar 100 milyon doz aşının sevkiyatını gerçekleştirmeyi hedeflediğine, ancak gecikmeler nedeniyle bu yılın sonuna kadarki dağıtım hedefini 50 milyon doza düşürdüğüne dikkat çekildi. Ancak önümüzdeki yıl için 1 milyar dozdan fazla aşının dağıtılması hedefinde ise bir değişiklik yapılmadı.

Aşıya ilk izin İngiltere'den geldi

Aşıya ilk izin İngiltere'den geldi

Pfizer'in Alman biyoteknoloji şirketi Biontech'le birlikte geliştirdiği aşı iki dozdan oluşuyor. Virüse karşı koruma sağlaması için aşılanacak kişiye belirli aralıklarla iki doz aşının verilmesi gerekiyor. Wall Street Journal, aşı geliştirme çalışmalarına katılan bir kişiye dayandırdığı bilgiye göre, sonradan aşı için üretilen bazı parçaların ilk üretimdeki standartlara uymadığını da yazdı. Haberde şirketin bu konuda daha fazla bilgi vermediği vurgulandı.

İngiltere, Pfizer ve Biontech'in geliştirdiği aşıya kullanım izni veren ilk ülke olmuştu. Resmi iznin verilmesinin ardından da İngiltere'ye ilk sevkiyat başlamıştı.

Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) ve Avrupa İlaç Kurumu (EMA) da Biontech ve Pfizer'in yaptığı kullanım izni başvurusunu henüz inceleme sürecinde. ABD'de başvuruya Aralık ortasında izin çıkması bekleniyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın