Görüş Bildir
Haberler
Pele'nin Açık Artırmasından 3,6 Milyon Sterlinlik Gelir

Pele'nin Açık Artırmasından 3,6 Milyon Sterlinlik Gelir

Brezilyalı efsane futbolcu Pele'nin kişisel eşyalarını satışa çıkarttığı müzayededen 3,6 milyon sterlin gelir elde edildi. Koleksiyonunun önemli bir kısmını açık artırmada satan Pele, elde ettiği gelirin bir kısmı da Brezilya'da çocukların kaldığı bir hastane için harcayacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Brezilyalı efsane futbolcu Pele, kişisel koleksiyon eşyalarını satışa çıkarttığı müzayededen 3,6 milyon sterlin (15 milyon 140 bin lira) gelir elde etti.

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen ve 3 gün süren müzayedede, FIFA tarafından 'yüzyılın oyuncusu' olarak gösterilen Pele'nin, futbolla ilgili eşyaları ve kazandığı ödüller açık artırmayla satıldı.

Müzayedede iki binin üzerinde parça satılırken, 75 yaşındaki Pele'nin 1970 FIFA Dünya Kupası'nda kazandığı madalya 346 bin sterline (1 milyon 458 bin), çıktığı bininci maçta hediye edilen taç ise 162 bin sterline (682 bin lira) alıcı buldu.

Müzayedenin ardından değerlendirmelerde bulunan Pele, 'Koleksiyonumun önemli bir kısmından elde edilen gelir Santos kentine gönderilecek. Kişisel tarihimin kanıtlarının, taraftarlar ve koleksiyoncular tarafından toplanmasına karar verdim.' ifadelerini kullandı.

Pele'nin müzayedesinden elde ettiği gelirin bir kısmı da Brezilya'da çocukların kaldığı bir hastane için harcanacak.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın