Görüş Bildir
Haberler
Peki Biz Kime Güveneceğiz? Psikopatlar Arasında En Popüler Meslekler

Peki Biz Kime Güveneceğiz? Psikopatlar Arasında En Popüler Meslekler

Simay
05.06.2018 - 16:39

Psikopatlar gizemlidir, kurnazdır ve genellikle dışarıda tamamen normal görünürler. Bu yüzden bazen onları tespit etmek neredeyse imkansızdır. Ama bu insanların ortak olan sadece bir yanı var: kariyerleri. Sizler için hazırladığımız bu içerikte, psikopatların hangi kariyere daha eğilimli olduğunu paylaşıyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Kamu Personeli

10. Kamu Personeli

Psikologlara göre, psikopatların kamu personeli olmayı tercih etme nedeni, bu insanların istedikleri güç ve kontrolü bir devlet memuru olarak kolayca elde edebileceklerini düşünmeleridir.

Bazı hükûmetlerin bu tür insanları belirli sorunlara çözüm bulmak amacıyla tuttuğu durumlar olmuştur. Örneğin; 2014'te Britanya, kriz sırasında düzeni sürdürmek için bir psikopatı işe aldı. Çünkü bu insanların başkalarına karşı hisleri yoktur ve ahlaki bir kanuna sahip değillerdir. Bu nedenle bazı konularda daha akılcı ve mantıklı olurlar, bu da onların işlerini gerektiği gibi yapacağı anlamına gelir.

9. Aşçı

9. Aşçı

Aşçılık psikopatlar arasında popülerdir diyebiliriz. Çünkü bıçaklara ve ateşe kolayca erişimleri vardır. Psikopatlar aşırı strese dayanıklıdır ve kaos içinde gelişirler. Bu yüzden aşçılık gibi yoğun ve zor şartlarda çok iyi çalışırlar. 

Şef Gordon Ramsay bir keresinde şeflerin tamamen deli olduklarını söyledi. Onlar zarif, narin, kendileriyle takıntılılar. Haftada 100 saat çalışıyorlar ve mutfak amaca yönelik yoğun bir atmosfere sahip. Mutfakta bu kadar yoğun çalışabilmek kesinlikle delilik.

8. Din Adamı

8. Din Adamı

Din ile ilgili meslekler, insanlara iyilik ve yardımseverlik gibi iyi nitelikleri aşılamaya çalışıyor gibi görünebilir ama işin aslı her zaman böyle değil. 

Eski FBI çalışanı Joe Navarro, bazı psikopatların neden din ile ilgili mesleklerde çalışmayı seçtiklerini açıkladı. Bunun başlıca nedenlerinden biri, dini kuruluşların eylemlerini yasal hale getirebilmesidir. Ayrıca insanlara din ile şantaj yapmak ve manipüle etmek çok kolay olmasıdır.

7. Polis

7. Polis

Baskınlarda veya tehlikeli bölgelerde çalışan polislerin psikopat olma olasılığı daha yüksektir. Bunun nedeni, psikopatların tehlikeli veya stresli durumlarda sakin kalmayı bilmeleridir. Kötü durumların yakınında olmaktan zevk aldıkları bile söylenebilir.

İstatistikler, polis ailelerinin% 40'ının aile içi şiddetten muzdarip olduğunu göstermektedir. Yani normal bir aileye göre 2 kat daha sık!

6. Gazeteci

6. Gazeteci

Gazetecilerde çekicilik, küstahlık ve acımasızlık gibi karakter özellikleri gelişmiştir. Ve her gün yeni bir makalenin altında isminizi görmek, bir benmerkezciye dönüştürmek için yeterli.

Özellikle kısa sürede çok fazla miktarda iyi malzeme tedarik etmeniz gerektiğinde çok stresli bir iştir, rekabetçi olmanızı ve en iyi olmaya çalışmanızı gerektirir. Bu da bir psikopat için mükemmel bir çalışma ortamıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Cerrah

5. Cerrah

Psikanalist Carl Sword, “Çalıştığım insanlara merhamet duymadım. Ameliyat sırasında, soğukkanlı kalmam ve bir neşter ile bir makine gibi çalışmam gerekiyor.” diyen bir beyin cerrahıyla görüştüğünü anlattı. 

Royal College of Physicians tarafından yapılan çalışmalardan biri, cerrahların diğer doktorlara göre psikopatlığa daha eğilimli olduğunu gösterdi. Bunun nedeni cerrahların diğer doktorlardan daha sıkça ahlaki kurallara aykırı olabilecek hızlı ve zor kararlar vermesi. En gergin durumlarda bile sakin kalmaları gerekiyor.

4. Satış Elemanı

4. Satış Elemanı

Bir ekipteki bir psikopatın, satışlarda önemli bir artışa yol açabileceğini söyleniyor. Kendine güvenen, manipüle edebilme yeteneği ve etkileyiciliği  sayesinde psikopatlar en iyi satış temsilcileridir. Rekabeti seviyor ve rakiplerini kolayca yeniliyorlar. Bazı işverenler için bu tam da istedikleri şey. 

2001 yılında yapılan bir araştırma, çoğu kez “Ayın Çalışanı” olan bir kişinin daha fazla narsisizm ve bilişsel empati gösterdiğini göstermiştir. Ancak uzun vadeli bir süreçte, bu insanlar müşterilerinin güvenini kaybedebilirler.

3. Medya Çalışanı

3. Medya Çalışanı

Bu tür bir kariyer psikopatlar arasında popülerdir çünkü bir televizyon veya radyo spikeri olarak çalışmak bir seyircinin önünde sakin olmayı gerektirir.

Narsisizm ve çekicilik gibi özelliklere sahip olmak bu meslekte başarının sırrıdır ve kariyerlerinde hızla ilerlemelerine yardımcı olur.

2. Avukat

2. Avukat

Şeytanın Avukatı filmini izlediyseniz, avukat olarak çalışmanın büyük miktarda cazibe, konuşma becerisi ve ahlaki açıdan sağlam seçimler yapma yeteneği gerektiren gerçekten stresli bir iş olduğunu biliyorsunuzdur. Birçok insan, tüm avukatların hiçbir ahlaki değeri olmaksızın yalancılıkla para kazanmaya takıntılı olduğuna inanıyor.

Bir psikologa göre, başarılı bir avukat duygularını yalan söyleyip gizleyebilmeli ve vicdanlarını göz ardı etmeli. Hatta bir röportajda, başarılı ve psikopat bir avukat, “İçimde derinlerde bir yerde gizlenen bir seri katil var” demiştir.

1. Yönetici

1. Yönetici

Psikopatlar stres altındayken harika hissederler. Sıklıkla başkalarının gözünde daha iyi görünmelerini ve rakiplerini yenmelerini sağlayacak kaoslar yaratırlar.

Birçok psikopat, kariyer basamaklarına tırmanmak için bu yöntemi kullanır. Bazı araştırmalar, büyük şirketlerin yöneticilerinin %4'ünün gerçekten psikopat olduğunu ve %20'sinin de psikopatlığa güçlü bir eğilim gösterdiğini gösteriyor. İşte bu yüzden yöneticilik, bir psikopatın en çok istediği kariyer diyebiliriz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ayrıca psikologlar, psikopatlar arasında en az popüler olan meslekleri de belirlediler:

Ayrıca psikologlar, psikopatlar arasında en az popüler olan meslekleri de belirlediler:

Bu meslekler, diğer insanlarla iletişim kurmak ve ilgilenmekle ilgili olan, daha az stresli olan işler olarak nitelendirilmektedir.

Tabii ki daha önce bahsettiğimiz mesleklerin sadece psikopatlar için olduğu anlamına gelmiyor. Bu derecelendirmeler; güven, korkusuzluk, duygu eksikliği ve çekicilik gibi psikopatların niteliklerine dayanmaktadır.

Peki ya bu mesleklerden hangileri sizi en çok şaşırttı? Yorumlarda buluşalım!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
63
41
26
13
9
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Doğa Şakar

Hukuk okumak adamı delirtiyor ya ondandır

sherlylm_221b

hemşireler daha az psikopat olma ihtimali var diyince aklıma Joker'in hemşire kılığında hastaneyi bomba ile havaya uçurduğu sahne geldi 😂😂

Kat Forbes

Şu zamanda insan aile fertlerine bile zar zor güvenirken , herhangi bir insanı sırf mesleğinden dolayı melek statüsüne koymak veyahut hata yapma kabiliyetind... Devamını Gör

Isimsiz kullanici

yalniz icerikte ogretmenler psikopat olamaz ya da avukatlar kesinlikle psikopat denilmiyor. psikopat insanlarin ozelliklerine gore egilimli oldugu meslek gru... Devamını Gör