Görüş Bildir
Haberler
PEGIDA Göçmenlere Karşı Yürüdü

PEGIDA Göçmenlere Karşı Yürüdü

İçeriğin Devamı Aşağıda

Almanya'da göçmen ve İslam karşıtı tutumuyla tartışılan PEGİDA, Fransa saldırısı sonrası Dresden'de gövde gösterisi yaptı. Göçmen karşıtı pankartların taşındığı gösteriye 25 binden fazla kişi katıldı.

Almanya'da Batının İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar hareketi PEGIDA, kalesi Dresden'de yürüdü. Dresden'deki bu manzaraya bakıldığında 'kent 2. Dünya Savaşı'ndan bu kadar gergin bir atmosfer yaşamış mıdır' sorusu akla geliyor. PEGİDA, Paris'teki Charlie Hebdo saldırısının ardından kentte gövde gösterisi yapıp ardından şehrin içlerine doğru yürüdü. Yol boyunca PEGİDA karşıtlarıyla burun buruna geldiler. Polisin iki grup arasında yoğun güvenlik önlemleri alması dikkat çekerken, karşılıklı sloganlar da sık sık tartışmalara yol açtı.

Alman polisi, Dresden'deki PEGİDA gösterisine katılanların sayısını 25-30 bin olarak tahmin ediyor. Bu da Pegida'nın 18 bin kişilik son gösterisinden sonra taraftarlarını artırdığı anlamına geliyor.

PEGİDA karşıtları 'Naziler dışarı' diye bağırırken, PEGİDA'cılar buna 'Biz Almanyayız' diye bağırarak karşılık verdi. Göstericilerin kendi içlerinde özel güvenlikleri vardı. Kollarında beyaz bantta 'görevli' yazısı dikkat çekti. Ne zaman bir PEGİDA yanlısı, karşıdaki PEGİDA karşıtlarına doğru hücum etmeye kalksa, kollarında beyaz bantlar bulunan 'görevliler' devreye girdi.

PEGİDA liderlerinin yaptığı konuşmalarda da Alman anayasasındaki göç ve ifade özgürlüğüyle ilgili maddeler okundu. Bunlar birer birer yuhalandı. Hatta bir konuşmacı, Almanya'ya şeritaın gelmesi korkusundan söz edip, 'Eğer Almanya'ya şeriat gelirse bir daha burada toplanmamıza izin verilmeyecek farkındasınız değil mi?' diye sordu.

Ayrıca Almanya'nın göç politikasının değiştirilmesini talep edip, 'Daha kaliteli göçmenler gelmeli' dedi.

Göstericiler Kur'an kelimesinin üstü çizilmiş pankartlar da taşıdı. Yine 'Asıl problem sistem', 'İslamcılık yerine özgürlük' , 'Biz Charlie'yiz' , 'Mültecilere evet, suistimale hayır', 'Avrupa dışında sınırdışı', 'Polisi güçlendirin' yazılı pankartlar dikkat çekti.

  • Kaynak: Al Jazeera
Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/al-jazeer...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Fotoğraflar / Al Jazeera

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0