Görüş Bildir
Haberler
Ekşi Sözlük Yazarlarından Bağış Kampanyası! PayPal Bakiyeleri LÖSEV'e

etiket Ekşi Sözlük Yazarlarından Bağış Kampanyası! PayPal Bakiyeleri LÖSEV'e

Deniz Gök
30.05.2016 - 23:32 Son Güncelleme: 31.05.2016 - 12:48

Online ödeme ve para aktarma sistemi PayPal, dün Türkiye’deki faaliyetlerini yasal nedenlerden ötürü durduracağını açıklamıştı. Bunun üzerine Ekşi Sözlük kullanıcıları PayPal hesaplarında bulunan ve 15 TL'den az olduğu için çekemedikleri paralarının LÖSEV'e bağışlanması için bir kampanya başlattı. Farklı sosyal medya platformlarından da bir hayli destek gören kampanya PayPal'in hizmeti durduracağı 6 Haziran'a kadar sürecek. Siz de PayPal hesabınızda bulunan az miktardaki parayı LÖSEV'e bağışlayarak bir çocuğun hayatında fark yaratabilir, umut olabilirsiniz...

PayPal, dün resmi web sitesi üzerinden “Türkiye’deki Müşterilerimiz İçin Önemli Bilgilendirme” başlığıyla yaptığı duyuruda 6 Haziran 2016’dan itibaren para gönderme ve alma işlemlerinin durdurulacağını bildirdi. 

Gerekçe olaraksa yerel düzenleyici kuruluşa yani Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na yapılan lisans başvurusunun reddedilmesi gösterildi.

Yapılan resmi açıklama şöyle:

Yapılan resmi açıklama şöyle:

'PayPal olarak Türkiye’deki faaliyetlerimizi durdurduğumuzu üzülerek bildirmekteyiz.

6 Haziran 2016 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Türkiye’deki müşterilerimiz PayPal hesapları üzerinden para gönderme ve alma işlemi yapamayacaklardır.  Müşterilerimiz PayPal hesaplarına giriş yapabilir ve varsa hesaplarındaki bakiyeyi Türkiye’deki banka hesaplarına aktarabilirler.

Belirtmek isteriz ki, PayPal’ın önceliği her zaman müşterileri olmuştur. Ancak yerel düzenleyici kuruluşa yaptığımız lisans başvurusunun reddi ve ilgili kurumun Türkiye’deki faaliyetlerimizi durdurma talimatı doğrultusunda uygulamak durumunda olduğumuz bu karardan dolayı üzüntü duymaktayız.'

PayPal, ilerleyen dönemlerde gerekli izinleri almak için çalışmalarına devam edeceğini de açıklamasına ekledi.

Sunucuların Türkiye'de bulundurulması zorunluluğu nedeniyle lisans verilmemiş

Sunucuların Türkiye'de bulundurulması zorunluluğu nedeniyle lisans verilmemiş

PayPal’in Türkiye’deki faaliyetlerini durduracağı haberi sadece Türkiye’de değil uluslararası gündemde de yer buldu.

TechCrunch sitesi de PayPal’den bir yetkiliyle konu hakkında görüştü. 

İsmi açıklanmayan yetkilinin verdiği demeçte PayPal’in faaliyetleri durdurmasıyla yüz binlerce kişinin mağdur olduğu üzerinde de duruldu. BDDK ile yaşanan lisans sıkıntısı nedeniyle faaliyetlerine son verdiklerini açıklayan yetkiliye göre Türkiye’de değişen yasal yapıdan dolayı bu problem ortaya çıktı.

PayPal yetkilisi sözlerine şu şekilde devam etti: “ BDDK, yasal düzenlemeyle finans sektöründe hizmet veren kuruluşların sunucularını ülkede bulundurma zorunluluğu koydu. 200’den farklı ülkede hizmet veren bir şirketin böyle bir değişiklik yapması söz konusu değil.”

PayPal'ın açıklamasının ardından Twitter'dan gelen tepkiler

PayPal hesapları için LÖSEV kampanyası

PayPal hesapları için LÖSEV kampanyası

Bu haberin ardından Ekşi Sözlük kullanıcıları PayPal hesaplarında bulunan, 15 TL / 10 $ / 10 € altındaki çekilemeyen tutardaki paraların LÖSEV’e bağışlanması için bir kampanya başlattı.

LÖSEV de, PayPal kullanıcılarından gelen bağış tutarının 17:25 itibariyle 15.484 TL,  384 €, 6.343 $'a ulaştığını duyurdu.

Bağış miktarı az gibi gözükse de bir çocuğun hayatında fark yaratabilir.

Bağışlar platfrom üzerinden international@losev.org.tr adresine gönderilebiliyor.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
276
147
134
67
16
9
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
lihtenstaynli

kimse senin gibi dönmedi be serkan inci ne yaladın be.

John Rain

Türkiye'nin global ekonominin bir parçası olmadığını, içe dönük ve oligarşik bir yönetimle yönetildiğinin teyidi olmuş bu BDDK'nin kararı. Bank Asya gibi ban... Devamını Gör

Serkan Kaya

baktı sanal alemde çok para dönüyor. devlet paypal gibi yeni bir marka çıkarma peşinde o zamana kadar ne kadar yolarsam kar demiş. ancak paypal bu oyuna gelm... Devamını Gör

ayar abi

:) bidaha özetlesene beynine mikroskopla bakıcam...