Görüş Bildir
Haberler
Patronlar ve İş Arkadaşları İçin Vazgeçilmez Olanlar: En Çok Aranan Ofis Çalışanları

Patronlar ve İş Arkadaşları İçin Vazgeçilmez Olanlar: En Çok Aranan Ofis Çalışanları

Özder Şeyda
20.01.2023 - 09:41 Son Güncelleme: 20.01.2023 - 11:50

Onları hem patronları seviyor, hem de iş arkadaşları ihtiyaç duyuyor. 

Dünyanın dev şirketlerine kariyer danışmanlığı hizmetleri veren Catherine Kaputa, günümüz ofis ortamında bulunan çeşit çeşit cinslikte olan 'çalışan' tiplerini kategorize etti. Bu cinsi neden burada tutuyorlar ki diyenlere cevap niteliğindeki çalışma, her türlü insanı barındıran plaza ortamlarında asla vazgeçilmeyen sekiz tipte çalışan olduğunu söylüyor. Biz de 3 karakter daha ekledik. Bakalım sizin ofiste hangileri var?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yenilikçi tipler

Yenilikçi tipler
www.lpcentre.com

Her ne kadar sosyal toplum sizden 'normlara' uymanızı beklese de iş yaparken de bir o kadar anormal olmanızı isterler. Kimsenin engelleyemediği ve dizginleyemediği bir düşünce yapıları vardır. Kısaca 'eski köye yeni adet getiren' aykırılara her yerde ihtiyaç vardır. Özellikle zor zamanlarda fırsat yaratan tüm yolları görebilirler. Kompleks sorunları çözmek için de birebir olan bu kişiler, her daim 'çıkıntı' fikirler sunarlar ancak katkıları asla yadsınamaz.

Liderler

Liderler
static.vecteezy.com

Bazıları onları 'her işe karışan', bazıları da 'sana mı soracağım' diye anar. Onlar doğuştan öncüdür. Yönetici title'ı almalarına gerek olmadan, organize ederler, sakince motive ederler, akilane tavırlarına gizliden hayran olan haliyle kıskananı çoktur ama en çok kıskanan bile onun fikrini merak eder.

Başına buyruk

Başına buyruk
img-s1.onedio.com

Her ailede olduğu gibi her ofiste de bir 'aykırı' lazımdır. Geç gelir, kafasına göre takılır, formal giyinmeyebilir ya da masasında oturamayabilir. Tüm bu özelliklerine rağmen aslında ortamda sevilir, özgüveni yüksektir. Sadece kendi bildiğini yapmak istediğinden bazen uyumsuzdur ama onun kendi kuralları vardır ve sonuçta işini bilir ve birçok insandan iyi yapar.

Mühendis

Mühendis
businessday.ng

Proses hayatıdır, düzen göbek adıdır. Bir işe başlamak için lidere, bitirmek için uzmana ihtiyacınız varsa o işi iyi yapmak için de bir mühendise ihtiyacınız vardır. Devamlı çalışır ve daha çok çalışır. Sağlamasını yapar, hataya yer bırakmaz, üstelik her daim daha iyisini arar.

Uzman

cdn.vox-cdn.com

Kimseyle konuşmadan işini yapar ancak sorulan her soruya cevabı vardır. İşle ilgili içinden çıkılmaz ne varsa sorunu ya da çözümü o biliyordur. Bazen şirketin temellerini onun attığını sanırsınız sonra bir bakmışsınız kimsenin bilmediği bir yeniliğe ayak uydurmuş. Uzmanlar tek bir şey bilir ama onu herkesten iyi bilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Pazarlamacı

media.tenor.com

Şirketin ana taşıyıcı sütunları, gelir kapısı ve vitrinidir. Onlara 'hayır' diyemezsiniz. Çünkü satışçı olmasalar, psikolog olurlardı. Sizi o kadar iyi analiz etmişlerdir ki neden ve neye 'hayır' diyeceğinizi sizden iyi bilerek tüm uygun stratejileri üzerinizde uyguladıklarından 'bunu neden almalıyım' değil de 'kaç tane almalıyım' kısmına odaklanırken bulursunuz kendinizi. Her daim, her şeyi satabilirler ancak bunu da tatlılıkla ve doğrulukla yaparlar.

Elit güçler

Elit güçler

Onları dik duruşlarından, kalitelerinden tanırsınız. 7 telefon sonunda The President'a ulaşabilen kişilerdir. Asla kibirli değillerdir ama auralarından elitlik akar. Kendilerini iyi bilir ve tanırlar. Dolayısıyla zayıf taraflarını ustalıkla kapatır, başarıya ulaşırlar.

Aktivist

Aktivist
static.euronews.com

Ruhu anarşist olanlardır. Asi olunmaz, asi doğulur. Paçalarından idealizm akar, her daim romantik hayalleri vardır ama realizme gelince de haksızlık karşısında asla susmazlar. Güvenilir çalışma arkadaşlarıdır. Patronlar için yönetmesi zor karakterler olsalar da sebatkardırlar.

Vazgeçilmez mi bilmiyoruz ama biz de her ofiste olan karakterlerden eklemeler yaptık. "Memur/Görev adamı"

'Azıcık aşım, kaygısız başım' misali işini yapar ve gider. İşle ilgili yeni şeyler öğrenmek, iş arkadaşlarıyla sosyal iletişim kurmak hatta terfi etmek bile istemezler. Gerekeni, gerektiği kadar yaparlar, söylenileni de çizilen çerçevede yaparlar. Ne eksik ne de fazla, sürprizleri ya da katkıları yoktur. Maaş zamlarını dört gözle beklerler.

Çalışkan

i.gifer.com

Her şekilde, her halükarda çalışır. Adeta şirketin tüm yükü üzerindedir. Asla terfi etmez, prim almaz, takdir edilmez. Şirketin tüm yükünü taşıyan kişinin şımarması, gözünün açılması ya da başka bir yere gitmesi istenmez.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kraldan çok kralcı: Müdür

images.newscred.com

Patron şirketin karını, menfaatini onun kadar düşünmez. Öyle bir savunur ki patronun hamlelerini, evladı okul birincisi olsa bu kadar harika hissetmez. Yetki vermez, devamlı hesap sorar, asla memnun olmaz, her başarının da üstüne kuluçkaya yatan tavuk gibi yatar.

Siz ofiste bunlardan hangisi olduğunuzu buldunuz mu?

Siz ofiste bunlardan hangisi olduğunuzu buldunuz mu?
img-s2.onedio.com

Bulamadıysan bu testlerde ara kendini!👇 Bulduysan yaz bize, yorumlara bekliyoruz👋

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın